Ο Δήμος Νεάπολης Συκεών αξιοποιεί τα προϊόντα νανοτεχνολογίας

 


Δήμαρχος Νεάπολης Συκεών: Πλαίσιο συνεργασίας για την αξιοποίηση των προϊόντων καινοτομίας- Δύο έξυπνες στάσεις λεωφορείων στο Δήμο


 της Στελίνας Μαργαριτίδου 


«Είμαστε τυχεροί αλλά και υπερήφανοι γιατί η επιστημονική κοινότητα της πόλης μας, το Α.Π.Θ. και άλλα εκπαιδευτικά Ιδρύματα, διαθέτει στις τάξεις της παγκοσμίου επιπέδου ερευνητές όπως ο καθηγητής Στέργιος Λογοθετίδης, αλλά και γιατί τα εργαστήρια αυτών των Σχολών είναι στελεχωμένα με επιστήμονες που δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα από τα καλύτερα ερευνητικά και τεχνολογικά κέντρα όλου του πλανήτη.

Μάλιστα, είναι αξιοσημείωτο αλλά και αξιέπαινο, ότι οι προσπάθειες που καταβάλλονται από την πανεπιστημιακή-ακαδημαϊκή κοινότητα της  Θεσσαλονίκης έχουν ήδη βρει γόνιμο έδαφος, σχετίστηκαν και συνεργάστηκαν με το ‘‘επιχειρείν’’, με αποτέλεσμα να έχουν προκύψει επιχειρηματικές πρωτοβουλίες που μετέτρεψαν τα τεχνολογικά επιτεύγματα σε προϊόντα εξοπλισμού και υπηρεσιών προς όφελος του πολίτη, της κοινωνίας και στην καλυτέρευση της ποιότητας ζωής. Παράδειγμα τα οφέλη από την ‘‘πράσινη οικονομία’’, η παραγωγή δηλαδή καθαρής ‘‘πράσινης ενέργειας’’ για χρήση σε τομείς όπως η Ιατρική, η Βιοϊατρική, η νανοτεχνολογία της Ιατρικής. Είναι χρέος της Πολιτείας να στηρίξει όλους αυτούς τους ανθρώπους, ώστε να μπορέσουν να κάνουν περισσότερα άλματα και να καταστήσουν παγκοσμίως τη χώρα μας κοιτίδα της νέας τεχνολογίας στον τομέα της νανοτεχνολογίας, των νανοϋλικών», ανέφερε ο δήμαρχος Σίμος Δανιηλίδης επισκεπτόμενος την Έκθεση NANO-EXPO που πραγματοποιείται από τις 5-9 Ιουλίου στο ξενοδοχείο Porto Palace στο πλαίσιο του Διεθνούς Συνεδρίου NANOTEXNOLOGY.

«Ο δήμος Νεάπολης-Συκεών εδώ και χρόνια ανακάλυψε αυτές τις προσπάθειες, τις στηρίζει με κάθε ευκαιρία και έχει δημιουργήσει ένα πλαίσιο συνεργασίας που διευρύνεται όλο και περισσότερο. Είμαστε υπερήφανοι που πρώτοι σε όλη την Ελλάδα τοποθετήσαμε δοκιμαστικά και χωρίς κανένα απολύτως κόστος ή επιβάρυνση για τον δήμο μας τις δύο ‘‘έξυπνες στάσεις’’ στο Δημαρχείο Συκεών και στο Δημοτικό Κατάστημα Νεάπολης με μοναδικό γνώμονα την εξυπηρέτηση των δημοτών μας μέσω της χρήσης των νέων τεχνολογιών. Από τη στιγμή που το εγχείρημά μας αγκαλιάστηκε από τους συμπολίτες μας, και ειδικά από τη νέα γενιά, αποτελεί χρέος μας να το συνεχίσουμε. Ήδη έχουμε προβλέψει την τοποθέτηση τέτοιων ‘‘έξυπνων στάσεων’’ νανοτεχνολογίας με νανοϋλικά στο μεγαλύτερο από τα μεγάλα έργα του δήμου μας που είναι η ανάπλαση του βόρειου τομέα των Συκεών με οδικό άξονα την Επταπυργίου, τους 40 κάθετους οδούς της και τα παρακείμενα πάρκα», συμπλήρωσε ο δήμαρχος Σίμος Δανιηλίδης.

 


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!