Επιχειρησιακές δράσεις της Αστυνομίας στην Ευκαρπία μετά από αίτημα του Δημάρχου Δημήτρη Δεμουρτζίδη

 


Τηλεφωνική επικοινωνία είχαν τις προηγούμενες μέρες ο Δήμαρχος Παύλου Μελά κ. Δημήτρης Δεμουρτζίδης και ο Αστυνομικός Διευθυντής Θεσσαλονίκης κ. Λάζαρος Μαυρόπουλος. Το επίκεντρο της συζήτησης ήταν η αστυνόμευση σε συγκεκριμένες περιοχές του Δήμου Παύλου Μελά με την έμφαση να δίνεται αυτή τη φορά στη Δημοτική Ενότητα Ευκαρπίας μετά από πρωτοβουλία του κ. Δεμουρτζίδη.

Η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης ανταποκρίθηκε άμεσα στο αίτημα του Δημάρχου Παύλου Μελά και στο πλαίσιο αυτό δόθηκαν οι δέουσες κατευθύνσεις σε αστυνομικούς διαφόρων Υπηρεσιών (των Δ/νσεων Ασφάλειας, Αστυνομίας, Τροχαίας και Αστυνομικών Επιχειρήσεων Θεσ/νίκης) και την Παρασκευή 09-07-2021 και το Σάββατο 10-07-2021 πραγματοποιηθήκαν δύο επιχειρησιακές δράσεις, στη Δημοτική Ενότητα Ευκαρπίας του Δήμου Παύλου Μελά. Έμφαση δόθηκε στην περιστολή περιπτώσεων επικίνδυνης οδήγησης, αυτοσχέδιων αγώνων οχημάτων, την πρόκληση υπερβολικού θορύβου προερχόμενου εξ αυτών, στις παράνομες κατασκηνώσεις σε κοινόχρηστους χώρους καθώς και των εν γένει έλεγχο ύποπτων ατόμων και οχημάτων.

Σύμφωνα με τη Γ.Α.Δ.Θ. στις εν λόγω δράσεις συμμετείχαν 43 αστυνομικοί και 15 οχήματα. Συνολικά έγινε έλεγχος σε 148 άτομα ενώ πραγματοποιήθηκαν 3 συλλήψεις για παράβαση του Νόμου περί ναρκωτικών. Επίσης, σε 113 οχήματα που έγινε έλεγχος βεβαιώθηκαν 60 παραβάσεις Κ.Ο.Κ. που αφορούσαν σε μέθη, κράνος, εξαρτήματα, πινακίδες  αριθμού κυκλοφορίας, εκπομπές θορύβων, στέρηση άδειας οδήγησης, ΚΤΕΟ, ασφάλειας κλπ, ενώ ακινητοποιήθηκαν 27 οχήματα.

Τις θερμές του ευχαριστίες προς τον Υποστράτηγο κ. Λάζαρο Μαυρόπουλο εξέφρασε ο Δήμαρχος Δεμουρτζίδης: «Εκ μέρους του Δημοτικού Συμβουλίου Παύλου Μελά και της τοπικής κοινωνίας θα ήθελα να εκφράσω τις θερμές μου ευχαριστίες προς τον Αστυνομικό Διευθυντή Θεσσαλονίκης κ. Λάζαρο Μαυρόπουλο αλλά και σε όλο το προσωπικό της Γ. Α. Δ. Θ.  για την άψογη συνεργασία και την αμεσότητα της επέμβασης. Η βελτίωση της καθημερινότητας του πολίτη, αντιμετωπίζεται από εμάς ως μια συνεχής και δυναμική διαδικασία. Σε αυτό το πλαίσιο είναι απαραίτητη η διαρκής αστυνόμευση και η προσπάθεια της Αστυνομίας, να ανταποκριθεί στις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας, αναγνωρίζεται από τη συντριπτική πλειονότητα των πολιτών. Προβλήματα και αντικειμενικές δυσκολίες πάντα θα υπάρχουν, αλλά ο επαγγελματισμός, το υψηλό επίπεδο οργάνωσης και η ανταπόκριση που δείχνει η Ελληνική Αστυνομία βοηθούν στην τόνωση του αισθήματος της ασφάλειας των πολιτών και προστατεύουν τη δημόσια, κοινόχρηστη περιουσία».

Τέλος, σύμφωνα με δηλώσεις στελεχών της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης «από την Υπηρεσία αποδίδεται ιδιαίτερη έμφαση στην ενίσχυση της αστυνόμευσης, την πρόληψη-αποτροπή και καταστολή παραβατικών συμπεριφορών, με στόχο την εμπέδωση του αισθήματος της οδικής και της εν γένει ασφάλειας των πολιτών».


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!