Ο Δήμος Καλαμαριάς αποχαιρετά τον Γιάννη Καζάζη

 


Όσο ακούει ή διαβάζει κάποιος την γεμάτη επιστημονική γνώση και τεκμηρίωση, ανάλυση, του εκλιπόντος καθηγητή Γιάννη Καζάζη,τόσο περισσότερο συνειδητοποιεί το μέγεθος της απώλειας του μεγάλου Δασκάλου….
Η ελληνική γλώσσα που τόσο αγάπησε, ανέλυσε, δίδαξε και διεδωσε με βαθιά πίστη στην αξία τής μοναδικότητάς της και στον πλούτο τον εννοιών και των νοημάτων της  , αποτέλεσε για τον Καθηγητή Γιάννη Καζάζη  διαχρονική διατριβή και έρευνα.
Η πραότητα του χαρακτήρα του  δένει αρμονικά με την ηπιότητα της ελληνικής σκέψης και λόγου.
Η πίστη και η προσήλωση στην  αποστολή του, και η τεκμηριωμένη θέση του περί της συνάφειας  και του γονιμοποιητικου ρόλου της ελληνικής γλώσσας  στον  παγκόσμιο λόγο και πολιτισμο   καθιστά την  αιφνίδια “σιωπή ” αυτού του μεγάλου  Ανθρώπου, συντριπτικά θλιβερή …
Ο Δήμος Καλαμαριάς τον αποχαιρετά με την υπόσχεση ότι θα συνεχίσει να στηρίζει και να υποβοηθά τη λειτουργία του ΚΕΝΤΡΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ που από την ίδρυσή του φιλοξενείται στην πόλη μας και το οποίο, με την εμπνευσμένη του καθοδήγηση έχει καταστεί ένας Οργανισμός με παγκόσμιο κύρος και ανυπολόγιστη εθνική προσφορά.
Μεγάλε Δάσκαλε και Άνθρωπε, Γιάννη Καζάζη, καλό σου ταξίδι….


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!