ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Δ. Ωραιοκάστρου: "Φλογερή αδιαφορία" για το Δασόκτημα Ωραιοκάστρου

 


"Φλογερή αδιαφορία"

Η σημερινή πυρκαγιά στο Σέιχ Σου ήρθε να υπογραμμίσει την αδιαφορία του επιτελικού κράτους για κάθε πτυχή του περιβάλλοντος που δεν αποτελεί πηγή εκμετάλλευσης και κέρδους. Σύμφωνα με καταγγελίες η φωτιά βρήκε το δάσος με ξερά κλαδιά, χωρίς αντιπυρική προστασία και τις υπηρεσίες του δασαρχείου υποστελεχωμένες.
Γεγονός που μας φέρνει στην άβολη και δυσάρεστη θέση, με αφορμή μια δυσάρεστη κατάσταση, να χτυπάμε άλλη μια φορά το καμπανάκι για το Δασόκτημα του Ωραιοκάστρου και το περιαστικό δάσος. Παρά τις επανειλημμένες παρεμβάσεις ο Δήμος εξακολουθεί να αδυνατεί να διαφυλάξει την ακεραιότητα του δάσους και της οικιστικής περιοχής.

Ξερά κλαδιά από υλοτόμηση παραμένουν ανάμεσα στα δέντρα, ενώ σε αυτά προστέθηκαν υπολείμματα κλάδευσης των δέντρων που βρίσκονται στα όρια των δασικών δρόμων. Ενδεικτικό της κατάστασης είναι ότι φτάσαμε μέσα στον Ιούλιο για να γίνει διάνοιξη δασικών δρόμων και αντιπυρικών ζωνών.

Όλο αυτό το διάστημα το μόνο που έγινε ήταν η απομάκρυνση ορισμένων κλαδιών από ελάχιστα σημεία, από όπου έγιναν και οι σχετικές αναρτήσεις περί καθαρισμού και ανέβηκαν φωτογραφίες, και κάποιες εξαγγελίες για κάποια drones και κάποιο προηγμένο σύστημα πυροπροστασίας που κάποια στιγμή θα δουλέψει. Ευχής έργο βέβαια, έως τότε όμως τα αυτονόητα έχουν παραμείνει ζητούμενα.
Σήμερα είδαμε ότι ο κίνδυνος είναι κοντά. Δυστυχώς, παραμένουμε ανοχύρωτοι. Κύριοι και κυρίες του Δήμου Ωραιοκάστρου σπεύσατε. Το καμπανάκι χτύπησε άλλη μια φορά.

ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Δ. Ωραιοκάστρου


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!