Κ. Ζέρβας: Σε τροχιά αναβάθμισης η Θεσσαλονίκη

 


Κ. Ζέρβας: Σε τροχιά αναβάθμισης η Θεσσαλονίκη

“Η Θεσσαλονίκη βρίσκεται σε τροχιά αναβάθμισης”, σημείωσε ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας, ενημερώνοντας χθες (12/7) το Δημοτικό Συμβούλιο για την εξέλιξη σημαντικών έργων που έχουν δρομολογηθεί.

Όπως έκανε γνωστό ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, έχει εγκατασταθεί ο ανάδοχος για το έργο ανάπλασης της οδού Ελένης Ζωγράφου και ανάδειξης της περιοχής γύρω από τα ιστορικά κοιμητήρια της Ευαγγελίστριας.

Παράλληλα, ο κ. Ζέρβας ενημέρωσε το Δημοτικό Συμβούλιο για το εκτεταμένο πρόγραμμα ασφαλτοστρώσεων, που ξεκίνησε πριν από λίγες ημέρες με την οδό Δελφών, συνεχίζεται αύριο στην οδό Ανατολικής Θράκης και θα καλύψει πολλούς επιπλέον κομβικούς δρόμους, όπως η Βασιλέως Ηρακλείου, η Αγίων Πάντων, η Ελευθερίου Βενιζέλου στην Τριανδρία, η Λεωφόρος Νίκης και η Αγίου Δημητρίου.

Αναφερόμενος στον αρχιτεκτονικό διαγωνισμό που αφορά την ανάπλαση του μνημειακού άξονα της Αριστοτέλους, ο κ. Ζέρβας ενημέρωσε το Δημοτικό Συμβούλιο ότι το περασμένο Σάββατο η κριτική επιτροπή του διαγωνισμού επέλεξε τη βέλτιστη μελέτη σε σύνολο 13 συμμετοχών που κατατέθηκαν.

Στην κεντρική τοποθέτησή του στο Δημοτικό Συμβούλιο, ο κ. Ζέρβας αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στο έργο ανάπλασης της περιοχής του Ιπποκρατείου και στα έργα ανάπλασης γειτονιών που σχεδιάζονται στη δεύτερη δημοτική κοινότητα αλλά και στην ολοκλήρωση του Σχεδίου Φόρτισης Ηλεκτροκίνητων Οχημάτων όπως και του Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας του Δήμου Θεσσαλονίκης.

 

Απινιδωτές σε 10 σχολικά συγκροτήματα της Θεσσαλονίκης

Εξάλλου, όπως έκανε γνωστό ο Κωνσταντίνος Ζέρβας, ο Δήμος Θεσσαλονίκης αναλαμβάνει την πρωτοβουλία να εξοπλίσει δέκα σχολικά συγκροτήματα της πόλης με απινιδωτές. Οι απινιδωτές, σύμφωνα με όσα ανέφερε ο κ. Ζέρβας, θα είναι άμεσα προσβάσιμοι και σε περιοίκους.


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!