Από σήμερα η υποβολή αιτήσεων για εισαγωγή στους Βρεφονηπιακούς & Παιδικούς Σταθμούς του Δ.Ο.Π.Π.Α.Ω. μέσω προγράμματος της Ε.Ε.Τ.Α.Α.

 


Από σήμερα η υποβολή αιτήσεων για εισαγωγή στους Βρεφονηπιακούς & Παιδικούς Σταθμούς του Δ.Ο.Π.Π.Α.Ω. μέσω προγράμματος της Ε.Ε.Τ.Α.Α.

Από τον Δημοτικό Οργανισμό Πολιτισμού, Πρόνοιας και Αλληλεγγύης Ωραιοκάστρου (Δ.Ο.Π.Π.Α.Ω.) ανακοινώνεται ότι οι αιτήσεις για δωρεάν φοίτηση παιδιών στους Βρεφονηπιακούς & Παιδικούς Σταθμούς του Δ.Ο.Π.Π.Α.Ω. μέσω του Προγράμματος της Ε.Ε.Τ.Α.Α. (ΕΣΠΑ) ξεκινούν τη Δευτέρα 19 Ιουλίου 2021 και ολοκληρώνονται την  Τρίτη 3 Αυγούστου 2021, με την εξαιρετικά καινοτόμο διαδικασία της ηλεκτρονικής υποβολής αίτησης μέσω της ειδικής εφαρμογής στην ιστοσελίδα της Ε.Ε.Τ.Α.Α.  Α.Ε. (https://www.eetaa.gr/).

Η είσοδος στην ηλεκτρονική εφαρμογή θα γίνει με τη χρήση των κωδικών-διαπιστευτηρίων (κωδικών Taxisnet της ωφελούμενης) της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν:

Α) Για τη Δράση «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής» οι εργαζόμενες/οι (μισθωτές ή αυτοαπασχολούμενες και οι άνεργες, οι οποίες διαθέτουν δελτίο ανεργίας σε ισχύ. Κριτήρια επιλογής είναι η οικογενειακή, οικονομική κατάσταση (οικογενειακό εισόδημα- εκκαθαριστικό 2020) και η κατάσταση απασχόλησης.

 

Β) Για τη Δράση «Πρόγραμμα Οικονομικής Στήριξης Οικογενειών με Παιδιά Προσχολικής Ηλικίας» οι υπάλληλοι, μόνιμοι και αορίστου του Δημοσίου, των ΝΠΔΔ, των ΟΤΑ (α΄ και β΄ βαθμού), μισθωτές, αυτοαπασχολούμενες στον ιδιωτικό τομέα, οι οποίες λόγω εισοδήματος δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχής  στη Δράση «Εναρμόνιση οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής». Κριτήρια επιλογής είναι η οικογενειακή, οικονομική κατάσταση (οικογενειακό εισόδημα- εκκαθαριστικό 2020) και η κατάσταση απασχόλησης.

 

Επισημαίνεται ότι ωφελούμενοι των Προγραμμάτων δύνανται να είναι και άντρες, εφόσον τους έχει παραχωρηθεί με δικαστική απόφαση η επιμέλεια των παιδιών ή βρίσκονται σε χηρεία.

Οι Δομές παροχής φροντίδας και φιλοξενίας βρεφών και προ-νηπίων του Δ.Ο.Π.Π.Α.Ω. είναι:

1.     Α΄ Βρεφονηπιακός Σταθμός Ο.Α.Ε.Δ. Θεσσαλονίκης 73, Ωραιόκαστρο  (βρέφη και προ-νήπια), λειτουργία δομής 07.00 έως 16.00 με παροχή σίτισης.

2.     Β΄ Βρεφικός Σταθμός Παιδόπολης  (Τέρμα Λεωφόρου Δημοκρατίας, εντός Παιδόπολης «Άγιος Δημήτριος», Ωραιόκαστρο (βρέφη,  λειτουργία δομής 07.00 έως 16.00 με παροχή σίτισης.

3.     Β΄ Παιδικός Σταθμός Παιδόπολης, (Τέρμα Λεωφόρου Δημοκρατίας, εντός Παιδόπολης «Άγιος Δημήτριος», Ωραιόκαστρο (προ-νήπια), λειτουργία δομής 07.00 έως 16.00 με παροχή σίτισης.

4.     Γ΄ Παιδικός Σταθμός Νεοχωρούδας (προ-νήπια), λειτουργία δομής 07.00 έως 16.00 με παροχή σίτισης.

5.     Δ΄ Παιδικός Σταθμός Πενταλόφου (προ-νήπια), λειτουργία δομής 07.00 έως 16.00 με παροχή σίτισης.

6.     Ε΄ Παιδικός Σταθμός Μεσαίου (προ-νήπια), λειτουργία δομής 07.00 έως 16.00 με παροχή σίτισης.

7.     ΣΤ΄ Παιδικός Σταθμός Μελισσοχωρίου-Κρυονερίου (προ-νήπια), λειτουργία δομής 07.00 έως 16.00 με παροχή σίτισης.

 

Πληροφορίες για τη συμπλήρωση των αιτήσεων:

Στο γραφείο της διοίκησης του Δ.Ο.Π.Π.Α.Ω ( Μακεδονικού Αγώνα & Καραϊσκάκη, Κτίριο «Παύλος  Μελάς» – Παλαιόκαστρο) τηλέφωνα επικοινωνίας: 2310-694566 & 2310-690712, ώρες εξυπηρέτησης 07.30-14.00 καθημερινά.

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ  ΤΟΥ Δ.Ο.Π.Π.Α.Ω.

ΑΓΓΕΛΟΣ ΠΑΝΟΥΣΗΣ


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!