Με τον Γερμανό Υφυπουργό Οικονομικών Νόρμπερτ Μπάρτλε συναντήθηκε ο Σταύρος Καλαφάτης

 


Με τον Γερμανό Υφυπουργό Οικονομικών Νόρμπερτ Μπάρτλε συναντήθηκε ο Σταύρος Καλαφάτης

Τον Υφυπουργό Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης της Γερμανίας, εντεταλμένο της Καγκελαρίου Μέρκελ για την Ελληνογερμανική Συνέλευση κ. Νόρμπερτ Μπάρτλε, υποδέχτηκε, σήμερα, στο Διοικητήριο ο Υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας και Θράκης) κ. Σταύρος Καλαφάτης.

“Συζητήσαμε για τις νέες επενδυτικές ευκαιρίες που ανοίγονται με αμοιβαία οφέλη για τις δύο χώρες, στους τομείς της καθαρής - πράσινης - ενέργειας, της ηλεκτροκίνησης και της αγροδιατροφής. Ειδικά για τη δημιουργία μονάδων παραγωγής υδρογόνου, καθώς η Μακεδονία και η Θράκη παρουσιάζουν ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα: Εγγύτητα στις χώρες της Κεντρικής Ευρώπης και κατάλληλες καιρικές συνθήκες που επικρατούν στην περιοχή. Ενημέρωσα, επίσης, τον κ. Μπάρτλε, αφενός για τον παραδοσιακό και εθνικό ρόλο του Τομέα Μακεδονίας και Θράκης του Υπουργείου Εσωτερικών και αφετέρου για τη μετεξέλιξή του σε αναπτυξιακό παράγοντα και επιταχυντή των μεγάλων έργων, καθώς προσαρμόζεται στις ανάγκες του μέλλοντος και, κυρίως, στη μεταρρυθμιστική, φιλοεπενδυτική, αναπτυξιακή ατζέντα της κυβέρνησης του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη”, τόνισε ο κ. Καλαφάτης για τη συνάντηση.

Η Διευθύντρια του Γραφείου του Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη κ. Μαρία Αντωνίου, η οποία παρέστη στη συνάντηση, δήλωσε: «Ως Γραφείο του Πρωθυπουργού στηρίζουμε επενδύσεις αναπτυξιακού χαρακτήρα σε όλη τη Βόρεια Ελλάδα, που δημιουργούν προστιθέμενη αξία στην περιοχή. Στόχος μας να διευρύνουμε τη συνεργασία μεταξύ Ελλάδας – Γερμανίας, με στόχο την οικονομική ανάπτυξη και τη δημιουργία περισσότερων θέσεων εργασίας».

Στη συνάντηση παρέστησαν, ακόμη, ο Βουλευτής του SPD κ. Σπίρινγκ Ράινερ και ο Πρόξενος και Αναπληρωτής Γενικός Πρόξενος της Γερμανίας στη Θεσσαλονίκη κ. Κάρστεν Μίλερ.

...


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!