Καταγγελία για τον ορεινό όγκο Ωραιοκάστρου απο δημοτικές παρατάξεις και ανεξ. δημοτικούς συμβούλους


Καταγγελία όσον αφορά τον ορεινό όγκο του Ωραιοκάστρου και το στρώσιμο με σκύρο σε διάφορα σημεία των χωμάτινων δρόμων έγινε απο επικεφαλής παρατάξεων και ανεξάρτητους δημοτικούς συμβούλους. 

Την καταγγελία υπογράφουν: Τερζής Χρήστος, επικεφαλής δημοτ. Παράταξης ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΜΕ ΟΡΑΜA, Σκαρλάτος Παντελής, επικεφαλής δημοτ. Παράταξης ΑΝ.Α.Σ.Α, Πολυχρονίδης Ανέστης, επικεφαλής δημοτ. Παράταξης ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΤΩΡΑ, Εδιρνέλης Γρηγόρης, επικεφαλής δημοτ. Παράταξης ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ-ΑΝΑΤΡΟΠΗ, Θέμελης Άγγελος, επικεφαλής δημοτ. Παράταξης ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ, Καραστερίου Ευάγγελος, ανεξάρτητος δημοτ, σύμβουλος, Μοδίτσης Αθανάσιος, ανεξάρτητος δημοτ. Σύμβουλος. 

ΠΡΟΣ

ΔΗΜΑΡΧΟ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ

ΕΝΤΑΥΘΑ                                                                             ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟ 23 ΙΟΥΛΙΟΥ 2021

 

 

                                                   Κ Α ΤΑ Γ Γ Ε Λ Ι Α

 

      Κύριε Δήμαρχε,

     Τις τελευταίες ημέρες  υπέπεσε στην αντίληψή μας μια βάναυση συμπεριφορά  σε βάρος του ορεινού όγκου του Ωραιοκάστρου.  Άγνωστοι, τουλάχιστον  προς το παρόν, εναπόθεσαν κι έστρωσαν σκύρα  ( υπολείμματα λατομικής δραστηριότητας ) σε πάρα πολλά σημεία των χωμάτινων δρόμων πάνω στο βουνό του Ωραιοκάστρου. Αυτό συνιστά κατάφορη περιφρόνηση της βιοποικιλότητας του άμεσου περιβάλλοντος του Ωραιοκάστρου και βίαιη παραμόρφωση της αισθητικής του δάσους.

     Και αν επαληθευτούν οι πληροφορίες ότι όλα αυτά αποτελούν απλά και μόνον προκαταρκτικές εργασίες για τη διεξαγωγή αγώνα ράλι ή άλλων μηχανοκίνητων οχημάτων σε χωμάτινες διαδρομές, τότε επέρχεται άμεση υποβάθμιση και πιθανότατα καταστροφή τόσο της  χλωρίδας όσο και της πανίδας της συγκεκριμένης περιοχής.

     Ήδη, στις 21 Ιουλίου 2021, κλιμάκιο του Δασαρχείου Θεσσαλονίκης  επισκέφθηκε την περιοχή και διαπίστωσε ιδίοις όμμασι το έγκλημα που έχει ήδη συντελεστεί κατά του περιβάλλοντος.

     Διατρανώνουμε την αντίθεσή μας σε σχέδια που απεργάζονται την υποβάθμιση της ποιότητας της  ζωής μας και θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν  για ν αποτρέψουμε τις ολέθριες συνέπειες.

     Ως διοίκηση του δήμου Ωραιοκάστρου έχετε πολιτική  υποχρέωση να πράξετε ο,τιδήποτε προκειμένου να αποτρέψετε τον βιασμό του ορεινού όγκου. Σ αυτή την περίπτωση θα συνεισφέρουμε τα μέγιστα για την προστασία του ορεινού όγκου και του δάσους.. Σε κάθε άλλη περίπτωση επιφυλασσόμαστε κάθε νόμιμου δικαιώματός μας. Οπωσδήποτε δε, οποιαδήποτε παρέμβαση στον ορεινό όγκο μπορεί να γίνει μόνο για λόγους διαφύλαξης και βελτίωσής του, σε συνεννόηση με περιβαλλοντικούς φορείς του νομού  και με δημόσιους επιστημονικούς φορείς.

     Καλούμε επίσης τόσο το Δασαρχείο Θεσσαλονίκης αλλά και κάθε άλλο υπεύθυνο να προβεί άμεσα σε κάθε νόμιμη προκαταρκτική έρευνα για τον καταλογισμό των ποινικών και διοικητικών ευθυνών των δραστών, όποιοι κι αν είναι αυτοί.

 

                                          ΟΙ ΥΠΟΓΡΑΦΟΝΤΕΣ ΤΗΝ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

 

1)      Τερζής Χρήστος, επικεφαλής δημοτ. Παράταξης ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΜΕ ΟΡΑΜΑ

2)      Σκαρλάτος Παντελής, επικεφαλής δημοτ. Παράταξης ΑΝ.Α.Σ.Α

3)      Πολυχρονίδης Ανέστης, επικεφαλής δημοτ. Παράταξης ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΤΩΡΑ

4)      Εδιρνέλης Γρηγόρης, επικεφαλής δημοτ. Παράταξης ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ-ΑΝΑΤΡΟΠΗ

5)      Θέμελης Άγγελος, επικεφαλής δημοτ. Παράταξης ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ

6)      Καραστερίου Ευάγγελος, ανεξάρτητος δημοτ, σύμβουλος

7)      Μοδίτσης Αθανάσιος, ανεξάρτητος δημοτ. Σύμβουλος.

 

Κοινοποίηση: Δασαρχείο Θεσσαλονίκης

 

 ΥΓ/. Η συντακτική ομάδα του avatonpress.gr, για την ενημέρωση των αναγνωστών της ιστοσελίδας κάνει γνωστό ότι έλαβε το δελτίο τύπου με καθυστέρηση και συγκεκριμένα  με email στις 21.17 μμ και προχώρησε στην ανάρτησή του



Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!