Σάββας Αναστασιάδης: « Θα σερνόμαστε ή θα απογειωθούμε; »

 


« Θα σερνόμαστε ή θα απογειωθούμε; »


Του Σάββα Αναστασιάδη, βουλευτή ΝΔ Β’ Θεσσαλονίκης


Ποια μπορεί να είναι η επόμενη μέρα για την πατρίδα μας μετά την δεκαετή οικονομική κρίση και τη διετή πανδημική κρίση; Αυτό είναι ένα ιδιαίτερα χρήσιμο ερώτημα, μιας και η απάντηση αποκαλύπτει ποια Ελλάδα θέλουμε αλλά και πότε θα καταφέρουμε να φτιάξουμε αυτή την Ελλάδα.
Αυτή τη στιγμή στο πολιτικό προσκήνιο κυριαρχούν δύο αντιλήψεις:
α) από τη μια η οπισθοδρομική άποψη που θέλει να μην αλλάξει τίποτα, να μην προχωρήσει καμία επένδυση, να μην προχωρήσει καμία μεταρρύθμιση, να μην προχωρήσει ούτε καν ο εμβολιασμός (!), μια άποψη με πολιτικό εκφραστή τον ΣΥΡΙΖΑ και
β) από την άλλη η άποψη της προόδου και της προκοπής που θέλει μεταρρυθμίσεις, ψηφιακό κράτος, επενδύσεις, εκσυγχρονισμό του θεσμικού πλαισίου στα εργασιακά, πανεπιστήμια ασφαλή και ανταγωνιστικά κ.ά., η οποία έχει πολιτικό εκφραστή τη Νέα Δημοκρατία.  
Το ερώτημα είναι αν θα σερνόμαστε ή αν θα απογειωθούμε. Είναι στο χέρι της πλειοψηφίας του ελληνικού λαού να στηρίξει την προσπάθεια να πετύχουμε το ελληνικό θαύμα. Να ακολουθήσουμε δηλαδή κατακόρυφη και όχι γραμμική ανάπτυξη. Πως μπορεί να συμβεί αυτό; Να κάνουμε την Ελλάδα μόδα. Έγινε στη δεκαετία του ’60 με κύριο όχημα την πολιτιστική δημιουργία και την πολιτιστική κληρονομιά. Έγινε και το 2004 με αφορμή την επιστροφή των Ολυμπιακών Αγώνων στην κοιτίδα τους, στην Αθήνα.
Οι εποχές έχουν αλλάξει, είναι σαφές αυτό. Επομένως τα δεδομένα είναι διαφορετικά. Ωστόσο οι δυνατότητες τουριστικής ανάπτυξης παραμένουν τεράστιες. Η πολιτιστική μας κληρονομιά είναι μοναδική στον κόσμο, με πρεσβευτές τους απόδημους που βρίσκονται σε κάθε γωνιά της γής, η πολιτιστική δημιουργία παραμένει αέναη. Τα προϊόντα της ελληνικής γης είναι πλούσια σε γεύση και ποιότητα. Οι επενδυτικές δυνατότητες είναι μεγαλύτερες από ποτέ. Ο ψηφιακός μετασχηματισμός του κράτους βελτιώνει την παροχή υπηρεσιών της χώρας μας και μεγιστοποιεί τα οφέλη από όλα τα παραπάνω.
Τα 200 χρόνια από την επέτειο της εθνικής ανεξαρτησίας αλλά και τα 100 από την έλευση των προσφύγων της δημιουργικότητας από τη Θράκη, τη Μικρασία και τον Πόντο, που συμπληρώνονται το 2022, αυτά που καθόρισαν την πορεία και την ταυτότητα της σύγχρονης Ελλάδας, προσφέρουν αρχές και αξίες με χρώμα ελληνικό.  
Είναι σημαντικό να πιστέψουμε στον συλλογικό μας εαυτό. Να ενεργοποιήσουμε ακόμη περισσότερο  τον Απόδημο Ελληνισμό. Να πάψουμε να βάζουμε το κομματικό εγώ πάνω από το γενικό καλό. Να αγαπήσουμε την πατρίδα μας. Να πάψουμε να τη δυσφημούμε με ανέξοδες κομματικοποιημένες συμπεριφορές που δημιουργούν μια  αρνητική εικόνα της Ελλάδας στο εξωτερικό. Να πάψουμε να σκοτώνουμε την εξωστρέφεια. Να τολμήσουμε.

Δυο χρόνια πριν ο ελληνικός λαός απέρριψε την Ελλάδα της… Βενεζουέλας και επέλεξε την Ελλάδα της Ευρώπης. Απέρριψε την Ελλάδα των capital controls και τον ροζ μνημονίων και προτίμησε την Ελλάδα του ευρωπαϊκού πράσινου πιστοποιητικού και της επιτυχούς διαχείρισης της πρωτόγνωρης επιδημικής κρίσης.  
Οι Έλληνες έχουμε απορρίψει την Ελλάδα του Τσίπρα, της μιζέριας και της κακομοιριάς. Όλες οι ελπίδες βρίσκονται στην Ελλάδα  της προοπτικής και της ευημερίας. Το αποδεικνύουν οι δημοσκοπήσεις με τις συντριπτικές διαφορές. Το επιβεβαιώνει η υπευθυνότητα, η σοβαρότητα και η επιτυχημένη διαχείριση κρίσιμων θεμάτων από την κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη. Δεν πρέπει να τους απογοητεύσουμε.

 


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!