“Έξυπνες πόλεις” από το ΙΜΕΤ στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου

 


“Έξυπνες πόλεις” από το ΙΜΕΤ στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου

Ο Διευθυντής του ΙΜΕΤ Δρ. Ευάγγελος Μπεκιάρης στη Ρόδο

Μέσα στα άμεσα σχέδια του διευθυντή του  ΙΜΕΤ/ΕΚΕΤΑ δρ Ευάγγελου Μπεκιάρη αλλά και του περιφερειάρχη Ν. Αιγαίου Γιώργου Χατζημάρκου είναι η δημιουργία «έξυπνων» πόλεων (ως «έξυπνη» ορίζεται η πόλη που μαθαίνει από τις ανάγκες των ανθρώπων της, έχοντας σαν σύμμαχο την τεχνολογία και την καινοτομία). Αυτό μεταξύ άλλων συμφωνήθηκε κατά τη συνάντηση τους στο νησί των Ιπποτών την Τρίτη 6/7/21. Τον κ. Μπεκιάρη συνόδευαν η Αναπληρώτρια Διευθύντρια ΙΜΕΤ κ. Γεωργία Αϋφαντοπούλου καθώς και επιστημονικοί συνεργάτες του Ινστιτούτου.

Στη συνάντηση, που διήρκησε δυο ώρες είχαν την ευκαιρία να εξετάσουν από κοινού, το ρόλο και τη συνεισφορά του ΙΜΕΤ στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου,  την πορεία των δράσεων του Ινστιτούτου Μεταφορών που βρίσκονται σε εξέλιξη, στα πλαίσια του μνημονίου που έχει υπογραφεί μεταξύ των δύο πλευρών (ΝΕΜΟ, ΔΙΑΓΟΡΑΣ, ΗΛΕΚΤΡΟΝ) καθώς και να θέσουν τις προτεραιότητες για τις συνεργασίες της επόμενης περιόδου.


Ο κ. Χατζημάρκος ενημερώθηκε επίσης για την διεξαγωγή του 10ου Διεθνούς Συνεδρίου Μεταφορών 10ο ICTR που θα λάβει χώρα στο νησί - υπό την αιγίδα της Περιφέρειας - στις 2 και 3 Σεπτεμβρίου 2021 και στο οποίο θα παραβρεθεί και θα απευθύνει χαιρετισμό τόσο ο ίδιος όσο και ο Δήμαρχος Ρόδου κ. Αντώνης Καμπουράκης συμμετέχοντας ενεργά και στην τελετή έναρξης.

Οι δράσεις του Παραρτήματος του ΙΜΕΤ στη Ρόδο - που αυτή τη στιγμή αριθμεί 8 επιστημονικούς συνεργάτες - διαδέχονται η μια την άλλη, με αποτέλεσμα την επέκταση του χώρου στέγασης των γραφείων καθώς και την δημιουργία ενός εργαστηρίου Περιφερειακής Αριστείας.

 

Κατά την επίσκεψή του στη Ρόδο, ο Δρ. Μπεκιάρης συμμετείχε ακόμη σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα συνεδριάσεων της ΠΝΑι παρουσία του Χωρικού Αντιπεριφερειάρχη κ. Χρήστου Ευστρατίου, Αντιπεριφερειάρχη Μεταφορών κ. Γιάννη Θεμέλαρου, του Προέδρου και του Διευθύνοντος Συμβούλου της Αναπτυξιακής Εταιρίας της ΠΝΑι κ. Χρήστου Μπάρδου και κ. Γιώργου Μινατσή αντίστοιχα, όπου συζητήθηκαν πρωτίστως θέματα που αφορούν τις κύριες τάσεις των μεταφορών του μέλλοντος και των εφαρμογών τους στην περιφέρεια με έμφαση στην ηλεκτροκίνηση και τις ΑΠΕ. Ακόμη, συναντήθηκε με εκδότες του τοπικού τύπου, με τον πρόεδρο του ΤΕΕ Δωδεκανήσου κ. Αντώνη Γιαννικουρή καθώς και τον Πρόεδρο του Εμπορικού Επιμελητήριου Δωδεκανήσου κ. Νίκο Κωστάκη.

 

Ακολούθησαν συναντήσεις με τον Αερολιμενάρχη κ. Σπύρο Δεληγιάννη, την Διευθύντρια Τεχνικών Υπηρεσιών Λιμενικού Ταμείου Νότιας Δωδεκανήσου κ. Μαρίκα Δεληγιάννη, καθώς και με τον Αντιδήμαρχο Πολιτιστικών Μνημείων και Υπηρεσίας Δόμησης κ. Στέφανο Δράκο.

Η τριήμερη επίσκεψη του κ. Μπεκιάρη έκλεισε με την συνάντηση του με τον Διοικητή της Τροχαίας κ. Γεώργιο Στέργου, ο οποίος ενημερώθηκε για τις δράσεις του Ινστιτούτου και δήλωσε αρωγός στις προσπάθειες του. 

Το ΙΜΕΤ/ΕΚΕΤΑ (Ινστιτούτο Βιώσιμης Κινητικότητας και Δικτύων Μεταφορών του Εθνικού Κέντρου Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης-ΝΠΙΔ), που εδρεύει στη Θέρμη Θεσσαλονίκης, είναι ο κύριος ερευνητικός φορέας στον τομέα των Μεταφορών στην Ελλάδα, κι από τους σημαντικότερους και πλέον αναγνωρισμένους κόμβους τεχνολογίας και τεχνογνωσίας πανευρωπαϊκά και υπάγεται στη Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας (ΓΓΕΤ) του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

ΜΕΤ/ΕΚΕΤΑ - 6ο χλμ. Χαριλάου-Θέρμης, Θέρμη, Θεσσαλονίκη - Τηλ.: 2310 498 457 - www.imet.gr

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: Δημήτρης Καλαμάρας (6978 10 85 97) - Xριστίνα Τσόρμπα (6947 52 15 03)


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!