Σ. Αναστασιάδης: "Σε κάθε κρίσιμη στιγμή βρίσκεστε δίπλα στην πατρίδα"


 

ΣΣ. Αναστασιάδης: "Σε κάθε κρίσιμη στιγμή βρίσκεστε δίπλα στην πατρίδα"

 

Εισήγηση του βουλευτή ΝΔ Σάββα Αναστασιάδη στην  κοινή συνεδρίαση της Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων και της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Ελληνισμού της Διασποράς, με θέμα ημερήσιας διάταξης: «Ενημέρωση για τις δραστηριότητες της Ομογενειακής Οργάνωσης AHEPA  (27.7.2021)

 

ΣΑΒΒΑΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ (Πρόεδρος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Ελληνισμού της Διασποράς): Ευχαριστώ, κύριε Πρόεδρε. Με χαρά υποδεχόμαστε σήμερα τους αδελφούς ΑΗΕΡΑNs στην Αθήνα, στην Ελλάδα και πρέπει να εκφράσουμε τα συγχαρητήριά μας σε εσάς που επιλέξατε φέτος, σε μία συμβολική χρονιά, σημαδιακή χρονιά, 200 χρόνια από την Επανάσταση, να πραγματοποιήσετε το συνέδριό σας εδώ στην Αθήνα. Είναι γνωστό ότι η δράση και η δραστηριότητά σας είναι πάρα πολύ σημαντική. Όλα αυτά τα χρόνια που λειτουργείτε, τα 99 χρόνια, ως η μεγαλύτερη και μακροβιότερη ελληνοαμερικανική οργάνωση. Δεν είναι σημαντική μόνο γιατί διατηρείτε κι προωθείτε τις αρχές και τις αξίες του ελληνισμού και τον ελληνικό πολιτισμό, αλλά γιατί σε κάθε κρίσιμη στιγμή βρίσκεστε δίπλα στην πατρίδα, με την οποία ποτέ δεν κόψετε τον «ομφάλιο λώρο» και κάθε φορά που σας ευκαιρία, προσπαθείτε να βρίσκεστε εδώ στην πατρίδα.
Είναι γνωστό ότι μέλη των ΑΗΕΡΑ
Ns είναι καταξιωμένα στους τόπους όπου κατοικούν. Είναι πετυχημένοι επιχειρηματίες, πετυχημένοι επιστήμονες, γιατροί, καθηγητές, δάσκαλοι, οικονομολόγοι, βουλευτές, γερουσιαστές. Νομίζω ότι υπήρχαν και κάποιοι κυβερνήτες κατά καιρούς. Υπό αυτήν την έννοια, λοιπόν, μπορείτε και ασκείτε επιρροή στους τόπους που κατοικείτε και κυρίως στη μητρόπολη, στην έδρα των ΑΗΕΡΑNs στις Ηνωμένες Πολιτείες, κάτι που κάνετε διαχρονικά όταν το συμφέρον της πατρίδας το απαιτεί.
Επειδή ξεκίνησε μία προσπάθεια από το τμήμα 601 Κωνσταντινούπολης, που αφορά την καθιέρωση της Παγκόσμιας Ημέρας Ελληνικής Γλώσσας, που χρειάζεται και τη δική σας και τη βοήθεια, ήθελα να σας το θέσω αυτό το θέμα και να ζητήσω να στηρίξετε αυτήν την προσπάθεια.
Μου είπε ο κύριος Barich ότι ήδη έχει γίνει μια τέτοια συζήτηση και νομίζω ότι θα είναι πάρα πολύ σημαντικό να καθιερωθεί αυτή η παγκόσμια ημέρα που έχει καθιερωθεί ως ημέρα ελληνικής γλώσσας και όπως γνωρίζετε πολύ καλά από το 2017 γιορτάζεται σε πάρα πολλές χώρες όπου υπάρχει ομογένεια αλλά και στην Ελλάδα. Με αυτές τις λίγες σκέψεις λοιπόν σας καλωσορίζω στην Ελλάδα, εύχομαι το συνέδριό σας να έχει καλά αποτελέσματα και βεβαίως, η παρουσία σας εδώ σηματοδοτεί επειδή είναι περίοδος τουριστική και Καλοκαιριού και τη στήριξη του ελληνικού τουρισμού. Να είστε καλά καλωσορίσατε.

 

https://www.youtube.com/watch?v=b7mDpsV6Ync

 


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!