Συνάντηση δημάρχου Δέλτα Γιάννη Ιωαννίδη και Ορλί Κατσάβ για την επένδυση της ΕΛΒΟ

 


Συνάντηση με την Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΛΒΟ 2020 Α.Ε, Ορλί Κατσάβ και τον εκπρόσωπο των Ισραηλινών Επενδυτών στην Ελλάδα Βασίλη Καραγιάννη είχε ο δήμαρχος Δέλτα Γιάννης Ιωαννίδης.

Ο κ Ιωαννίδης υποδέχτηκε την κ Κατσάβ και τον κ Καραγιάννη, στο δημαρχείο και συζήτησε μαζί τους για την νέα επένδυση της ΕΛΒΟ.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης τονίστηκε ο μακροχρόνιος επενδυτικός ορίζοντας των Ισραηλινών επενδυτών καθώς και η πρόθεση τους να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας με εργατικό δυναμικό που θα προέρχεται από την τοπική κοινωνία, ένα αίτημα που έθεσε ο δήμαρχος Δέλτα Γιάννης Ιωαννίδης και βρήκε απολύτως θετική ανταπόκριση από την κ Κατσάβ.
Επίσης συζητήθηκε η συνεργασία ανάμεσα στους επενδυτές της ΕΛΒΟ και τον Δήμο σε θέματα εξοικονόμησης ενέργειας, διαχείρισης υδάτων καθώς και εδραίωσης της οικολογικής συνείδησης των πολιτών ενώ αναπτύχθηκε και το ζήτημα της ενίσχυσης των οικονομικά ασθενέστερων πολιτών μέσω της δημιουργίας ενεργειακής κοινότητας στο δήμο Δέλτα. Προς αυτήν την κατεύθυνση εξετάζεται η συνεργασία του δήμου Δέλτα με δήμο του Ισραήλ που θα επικεντρωθεί και σε θέματα τοπικής αυτοδιοίκησης.
Η κ Κατσάβ ανέλυσε τον επενδυτικό σχεδιασμό που αναπτύσσεται με απόλυτο σεβασμό στο περιβάλλον με στόχο τον μηδενισμό του περιβαλλοντικού αποτυπώματος και την ανάπτυξη φωτοβολταικών και άλλων συστημάτων εξοικονόμησης ενέργειας και διευκόλυνση μεταφοράς τεχνογνωσίας σε θέματα περιβάλλοντος στο δήμο Δέλτα που θα αποφέρουν σημαντικά οφέλη στην τοπική κοινωνία.
Η κ Κατσάβ δώρισε στο Δήμαρχο Δέλτα ένα ενθύμιο από το Ισραήλ και ο κ Ιωαννίδης ανταπέδωσε χαρίζοντας της βιβλία με την ιστορία της περιοχής.


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!