Απαγόρευση κυνηγιού για 10 χρόνια στο Δασόκτημα Ωραιοκάστρου

 


Απαγόρευση θήρας για 10 χρόνια στο Δασόκτημα Ωραιοκάστρου

Από το Δήμο Ωραιοκάστρου γίνεται γνωστό πως το Δασαρχείο Θεσσαλονίκης προχωρά στην απαγόρευση θήρας για δέκα (10) χρόνια στο Δασόκτημα Ωραιοκάστρου με την έκδοση σχετικής απόφασης.

Ειδικότερα, στο έγγραφο αναφέρεται ότι το Δασαρχείο αποφάσισε:

«Απαγόρευση θήρας παντός θηράματος για δέκα (10) χρόνια σε έκταση εμβαδού 10.819.121,56 τ.μ. που βρίσκεται μεταξύ Τ.Κ. Πενταλόφου, Τ.Κ. Νεοχωρούδας και Δ.Ε. Ωραιοκάστρου (στα εξωτερικά όρια των οικισμών) Π.Ε. Θεσσαλονίκης, στις θέσεις «Ψηλή Κορυφή – Ωραιόκαστρο – Πολυβολείο – Πεντάλοφος – Αγία Παρασκευή – Ψηλή Κορυφή – Ωραιόκαστρο», όπως αυτή απεικονίζεται στο επισυναπτόμενο απόσπασμα ορθοφωτοχάρτη κλίμακας.: 1:50.000, με συνημμένο πίνακα συντεταγμένων.

Η έκταση απαγόρευσης περιλαμβάνει μονοπάτι το οποίο εφάπτεται του παλαιού ορίου της απαγόρευσης, το οποίο χρησιμοποιείται όλο τον χρόνο, με εντονότερη επισκεψιμότητα τους μήνες που επιτρέπεται και η άσκηση θήρας (Αύγουστο με Φεβρουάριο), από περιπατητές, προσκόπους, κλπ., με αποτέλεσμα η συνύπαρξη κυνηγών και περιπατητών, να προκαλεί σύγχυση και να θέτει σε κίνδυνο την σωματική ακεραιότητα των πολιτών που διέρχονται από αυτό.

Τα όρια της εν λόγω απαγόρευσης, περιγράφονται ως εξής:

Από τον οικισμό του Παλαιοκάστρου με αφετηρία την αρχή της δασικής οδού προς Νεοχωρούδα (από την οδό Σιέρη) ακολουθεί με κατεύθυνση βορειοδυτικά την υφιστάμενη δασική οδό, άνωθεν (δυτικά) της αναδάσωσης, μέχρι συναντήσεως της δασικής οδού Ωραιοκάστρου – Νεοχωρούδας. Ακολουθεί αυτή προς τον οικισμό της Νεοχωρούδας μέχρι τον οικισμό. Από οικισμό Νεοχωρούδας ακολουθεί επαρχιακή οδό προς Πεντάλοφο μέχρι τον οικισμό. Από τον οικισμό Πενταλόφου ακολουθεί τη δασική οδό προς Μελισσοχώρι μέσω της θέσης Άγιος Αθανάσιος, μέχρι συναντήσεως της αγροτοδασικής οδού Μεσαίου Ωραιοκάστρου. Ακολουθεί αυτή νοτιοανατολικά μέχρι συναντήσεως της οδού Μελισσοχωρίου Ωραιοκάστρου. Ακολουθεί αυτή μέχρι το Ωραιόκαστρο. Ακολουθεί με κατεύθυνση νοτιοδυτικά, τα όρια των οικισμών Ωραιοκάστρου και Παλαιοκάστρου μέχρι συναντήσεως της δασικής οδού Παλαιοκάστρου - Νεοχωρούδας επί της οδού Σιέρη Παλαιοκάστρου, μέχρι συναντήσεως της αφετηρίας.

Η ισχύς της παρούσης διάταξης αρχίζει από την δημοσίευσή της και λήγει την 31-07-2031.

Η τήρηση της ανατίθεται στα όργανα της Δασικής Υπηρεσίας, της Ελληνικής Αστυνομίας, του Λιμενικού, στους Ιδιωτικούς Φύλακες Θήρας, στα Μέλη Κυνηγετικών Οργανώσεων και σε κάθε φιλόνομο και φιλοπρόοδο πολίτη και οι παραβάτες της τιμωρούνται σύμφωνα με τις διατάξεις του Δασικού Κώδικα και των λοιπών περί Θήρας διατάξεων, Αποφάσεων και Διαταγών που ισχύουν, σε συνδυασμό με το αρθ. 115 του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας και την υπ’ αριθμ. 223/2003 Γνωμοδότηση του Ν.Σ.Κ.».


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!