Δ. Ωραιοκάστρου: Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα θερινής δημιουργικής απασχόλησης «Καλοκαιρινό Σχολείο 2021»

 


Δ. Ωραιοκάστρου: Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα θερινής δημιουργικής απασχόλησης «Καλοκαιρινό Σχολείο 2021»

Οι ήρωες της Επανάστασης του 1821, ο εθελοντισμός, τα ζώα του βυθού, η προστασία του περιβάλλοντος, η έννοια του σεβασμού προς το συνάνθρωπο και πολλές άλλες εκπαιδευτικές δράσεις «πρωταγωνίστησαν» στα τμήματα του προγράμματος θερινής δημιουργικής απασχόλησης «Καλοκαιρινό Σχολείο 2021» του δήμου Ωραιοκάστρου, που υλοποιήθηκε με επιτυχία από τις 5 Ιουλίου ως τις 13 Αυγούστου 2021 σε σχολικές μονάδες του δήμου. Στο πρόγραμμα συμμετείχαν δεκάδες παιδιά με την τήρηση όλων των μέτρων προστασίας από την πανδημία Covid-19.


«Υλοποιήσαμε και φέτος το καλοκαίρι για δεύτερη συνεχή χρονιά το πρόγραμμα θερινής δημιουργικής απασχόλησης. Στόχος του προγράμματος ήταν να δοθεί η δυνατότητα στα παιδιά να περάσουν δημιουργικά το χρόνο τους μέσα από παιχνίδια και εκπαιδευτικές δραστηριότητες που τα βοηθούν να αναπτύξουν την δημιουργικότητα και τις δεξιότητές τους, καθώς και να καλλιεργήσουν συμπεριφορές που θα τα βοηθήσουν στην προσπάθεια ενδυνάμωσή τους ως μια ολοκληρωμένη προσωπικότητα μέσα από τις κατάλληλες ευκαιρίες κοινωνικοποίησης. Τα παιδιά που συμμετείχαν διασκέδασαν και μέσα από το παιχνίδι κοινωνικοποιήθηκαν και απέκτησαν νέες γνώσεις», τονίζει η πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας του δήμου Ωραιοκάστρου, Ευαγγελία Δρόσου.

Σε ένα από τα τμήματα του καλοκαιρινού σχολείου οι μικροί μαθητές με την καθοδήγηση των εκπαιδευτικών τους ενημερώθηκαν για τον εθελοντισμό. Σε όλη τη διάρκεια λειτουργίας του τμήματος έπαιξαν διάφορα παιχνίδια, με στόχο την ανάπτυξη πρακτικών δεξιοτήτων των παιδιών με εκπαιδευτικό και ψυχολογικό χαρακτήρα.

Σε ένα άλλο τμήμα αναπτύχθηκε η θεματική ενότητα «Ζώα του Βυθού». Τα παιδιά συζήτησαν με τους εκπαιδευτικούς για τα ζώα που ζουν στη θάλασσα, αντάλλαξαν πληροφορίες και απέκτησαν νέες γνώσεις.

Σε ένα από τα τμήματα μία εβδομάδα ήταν αφιερωμένη στα «200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821». Στο πλαίσιο αυτό πραγματοποιήθηκαν διαδραστικά παιχνίδια, βίντεο παρουσιάσεις και άλλες ποικιλόμορφες πηγές έμπνευσης, που βοήθησαν τα παιδιά να γνωρίσουν τους ήρωες της Επανάστασης και να μάθουν για τους αγώνες και τις θυσίες των προγόνων τους για την Ελευθερία.

Σε ένα άλλο τμήμα του θερινού σχολείου του Δήμου Ωραιοκάστρου υλοποιήθηκαν δραστηριότητες για την διαπολιτισμικότητα και την διαφορετικότητα.

Επίσης, σε ένα από τα τμήματα τα παιδιά ενημερωθήκαν για τα οφέλη της ανακύκλωσης μέσα από την δράση Followgreen, που υλοποιεί ο Δήμος Ωραιοκάστρου. Επιπλέον, απέκτησαν βασικές γνώσεις για την οδική ασφάλεια και τον ΚΟΚ, καθώς τους μίλησαν οι αστυνομικοί Οδυσσέας Ψούνης και Μαρία Γουδογιάννη.

Για πρώτη φορά φέτος στο πλαίσιο του «Καλοκαιρινού Σχολείου 2021» του Δήμου Ωραιοκάστρου δημιουργήθηκε και θερινή βιβλιοθήκη στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Παλαιοκάστρου.

Κατά την λήξη των τμημάτων η πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας του δήμου Ωραιοκάστρου, Ευαγγελία Δρόσου, μοίρασε δωράκια σε όλα τα παιδιά που συμμετείχαν.

Φέτος, με απόφαση της διοίκησης του Δήμου Ωραιοκάστρου στο πρόγραμμα -που υλοποιήθηκε δωρεάν- συμμετείχαν όλα τα παιδιά οι γονείς των οποίων υπέβαλαν σχετική αίτηση συμμετοχής.


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!