Σαρηγιάννης: Έξαρση κορωνοιού μέχρι τέλος Αυγούστου και ύφεση τις πρώτες 2 εβδομάδες του Σεπτέμβρη


Την εκτίμησή του οτι θα υπάρξει έξαρση κορωνοιού με τη μετάλλαξη Δέλτα όταν επιστρέψουν οι εκδρομείς απο τις διακοπές τους τόνισε ο καθηγητής Περιβαλλοντικής και Υγειονομικής Μηχανικής στο ΑΠΘ Δημοσθένης Σαρηγιάννης μιλώντας στον ΣΚΑΙ.

Τόνισε οτι η κορύφωση θα γίνει μέχρι τα τέλη του Αυγούστου και στις πρώτες δυο εβδομάδες του Σεπτέμβρη θα ακολουθήσει μια ύφεση.

Η ύφεση που θα παρατηρηθεί κατά τις δύο πρώτες βδομάδες του επόμενου μήνα, σχετίζεται κατά τον καθηγητή με το γεγονός πως η επιστροφή από τις διακοπές συνεπάγεται το τέλος της χαλάρωσης των διακοπών και άρα κάποιον περιορισμό των συναναστροφών.

Παρά την ύφεση όμως των δύο πρώτων εβδομάδων μετά θα φανούν οι πραγματικές επιπτώσεις- διαστάσεις που θα πάρει η πανδημία του κορωνοιού εξαιτίας της μετάλλαξης δέλτα.

"Και εκεί τα πράγματα θα είναι λίγο πιο δύσκολα γιατί πραγματικά περιμένουμε να δούμε μια ταχεία αύξηση, η οποία το πως θα πάει μετά, δηλαδή από το τέλος Σεπτέμβρη κι έπειτα θα έχει να κάνει με το πόσο γρήγορα θα έχουμε εμβολιαστεί η όχι", είπε μεταξύ άλλων.

με πληροφορίες απο skai.gr




Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!