Δωρεάν προληπτικοί έλεγχοι και κατ’ οίκον εμβολιασμοί στο δήμο Νεάπολης-Συκεών


Δωρεάν προληπτικοί έλεγχοι και κατ’ οίκον εμβολιασμοί στο δήμο Νεάπολης-Συκεών
♦ Στο Γ΄ ΚΑΠΗ Συκεών την Τετάρτη και την Πέμπτη η διενέργεια rapid test

Τη δυνατότητα της διενέργειας προληπτικών ελέγχων (rapid test) για τον κορωνοϊό Covid-19, έχουν οι πολίτες στο δήμο Νεάπολης-Συκεών. Την ίδια ώρα, ο δήμος κλιμακώνει τις πρωτοβουλίες του για την προστασία της δημόσιας υγείας με στόχο να ενισχυθεί το «τείχος ανοσίας» απέναντι στην εξάπλωση της πανδημίας.
«Δυστυχώς, παρά τις προσπάθειες για τον περιορισμό της εξάπλωσης της πανδημίας, ο κορωνοϊός με τις μεταλλάξεις του συνεχίζει να αποτελεί μεγάλη απειλή για την κοινωνία. Όχι μόνο πρέπει να προωθηθεί ο εμβολιασμός σε γενική κλίμακα, αλλά να παγιώσουμε διαδικασίες και για τη δυνατόν συχνότερη παρακολούθηση με περισσότερους ελέγχους. Για αυτό και επιμένουμε ότι οφείλει επιτέλους η Πολιτεία να εμπιστευθεί και να συνεργαστεί με τους δήμους σε παγιωμένη βάση. Για αυτό κι εμείς επιμένουμε τα Δημοτικά Ιατρεία των δήμων να αξιοποιηθούν ως Εμβολιαστικά Κέντρα και να καθιερωθεί σε αυτά η διενέργεια προληπτικών ελέγχων σε εβδομαδιαία βάση», δηλώνει ο δήμαρχος Σίμος Δανιηλίδης.      
Οι προληπτικοί έλεγχοι-τεστ θα πραγματοποιούνται επί διήμερο από κλιμάκια του ΕΟΔΥ, και συγκεκριμένα μεθαύριο, Τετάρτη 11 Αυγούστου, και μεθαύριο, Πέμπτη 12 Αυγούστου 2021, τα οποία θα βρίσκονται στο Γ΄ ΚΑΠΗ Συκεών (Μεσολογγίου 54 & Περγάμου 2), από τις 9 το πρωί έως τις 3.30 μ.μ.
Η εξέλιξη αυτή ήρθε ως αποτέλεσμα των πιέσεων της δημοτικής Αρχής προς τον ΕΟΔΥ, με την τελευταία επιστολή της αντιδημάρχου Κοινωνικής Πολιτικής Παρής Γενίτσαρη να αποστέλλεται στις 4 Αυγούστου 2021, επαναφέροντας το αίτημα για τη διενέργεια rapid test σε εβδομαδιαία βάση. Μάλιστα, ο δήμος πρότεινε και ως μόνιμους χώρους για εβδομαδιαίους προληπτικούς ελέγχους τα Δημοτικά Ιατρεία στις Συκιές, στη Νεάπολη, στ Πεύκα και στον Αγ. Παύλο, τα οποία στεγάζονται στα κτίρια των ΚΑΠΗ.
Παράλληλα, ο δήμος Νεάπολης-Συκεών και το Δημοτικό Κέντρο Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης (ΔΚΚΠΑ) έθεσε στη διάθεση του ΕΟΔΥ ένα όχημα με τον οδηγό του για την πραγματοποίηση των κατ’ οίκον εμβολιασμών. Αυτοί ξεκινούν αύριο, Τρίτη 10 Αυγούστου 2021, με τα κλιμάκια του ΕΟΔΥ να έχουν παραλάβει ήδη τον κατάλογο των 86 πολιτών που εξυπηρετούνται από τα προγράμματα και τις δομές του δήμου και αδυνατούν να μετακινηθούν στα Εμβολιαστικά Κέντρα.


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!