Τάσος Χαλκίδης - πρόεδρος Δευτ/θμιας Σχολ. Επιτροπής Δ. Ωραιοκάστρου: “Αρωγοί στην προσπάθεια εκπαιδευτικών, γονέων και μαθητών, παρέχοντας τις κατάλληλες συνθήκες”

 

του Γιώργου Χατζηγεωργίου

O Τάσος Χαλκίδης ανέλαβε τον περασμένο Μάιο πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Ωραιοκάστρου, αντικαθιστώντας τον Σταύρο Μαρμαρίδη.  

Ο Τάσος Χαλκίδης ασχολείται με τα σχολικά θέματα από το 2012, μέσα από την ενεργή παρουσία και δράση του σε συλλόγους γονέων και στην Ένωση Γονέων του Δήμου  Ωραιοκάστρου, όταν συνεργαστήκαμε για κάποιο διάστημα ως μέλη του ΔΣ της Ένωσης.  Με τον Τάσο, είχαμε την ευκαιρία να συζητήσουμε για την προετοιμασία που γίνεται, ώστε να ανοίξουν τα σχολεία χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα. 

1. Τάσο εντελώς ξαφνικά ανέλαβες πρόεδρος της Δευτεροβάθμιας Επιτροπής Παιδείας. Πότε και πως συνέβη όλο αυτό;

Ανέλαβα τον περασμένο Μάιο, έπειτα από την τιμητική πρόσκληση του Δημάρχου Ωραιοκάστρου, Παντελή Τσακίρη, στο πρόσωπο μου. Ένα αντικείμενο καθόλου άγνωστο, λόγω της ενασχόλησης μου τόσο με Συλλόγους Γονέων όσο και με την Ένωση Γονέων.

2. Ποια ήταν η κατάσταση που συνάντησες στα γυμνάσια και λύκεια του δήμου;

Τα σχολεία λόγω της πανδημίας λειτουργούσαν με πρωτόγνωρες συνθήκες. Πραγματοποιήθηκαν, μετά την ανάληψη των καθηκόντων μου, συναντήσεις με τους διευθυντές των σχολικών μονάδων, όπου έγινε καταγραφή των προβλημάτων σύμφωνα με τις υποδείξεις των διευθυντών, ιεράρχηση αυτών με στόχο την άμεση επίλυση των κύριων, καθώς επίσης και σταδιακής επίλυσης των δευτερευόντων εντός χρονοδιαγράμματος. Για κάποια από τα θέματα ήταν ενήμερος και ο απερχόμενος Πρόεδρος ο οποίος δεν πρόλαβε να ολοκληρώσει την επίλυση αυτών. 

3. Η σχολική χρονιά ξεκινάει σε μερικές ημέρες. Ποιες ήταν οι παρεμβάσεις σας ως Δευτεροβάθμια Επιτροπή Παιδείας στα γυμνάσια και λύκεια του δήμου;

Πραγματοποιήθηκαν επιμέρους παρεμβάσεις στα σχολεία. Ενδεικτικά αναφέρονται: εσωτερική και εξωτερική βαφή στο γυμνάσιο Καλλιθέας (ένα κτίριο που εξωτερικά έχριζε συντήρησης πάνω από δεκαετία), τοποθετήθηκαν συστήματα συναγερμού στο 1ο γυμνάσιο και στο 2ο λύκειο Ωραιοκάστρου, προγραμματίστηκε η εξωτερική βαφή του 1ου γυμνασίου Ωραιοκάστρου, επίκειται τοποθέτηση εξωτερικής περίφραξης στο σχολικό συγκρότημα των λυκείων Ωραιοκάστρου και του 1ου γυμνασίου (η οποία θα λειτουργήσει αποτρεπτικά στην είσοδο εξωσχολικών τις ώρες που τα σχολεία δεν λειτουργούν, περιορίζοντας τις φθορές που προκαλούν τα εισερχόμενα άτομα, η αποκατάσταση των οποίων κοστίζει χρήματα τα οποία κάλλιστα θα μπορούσαν να διατεθούν σε ανανέωση υλικοτεχνικής υποδομής), αντικατάσταση ολοκλήρου του ηλεκτρολογικού πίνακα στο γυμνάσιο-λύκειο Μυγδονίας, ο οποίος λόγω παλαιότητας ήταν δυσλειτουργικός, επίκειται κατασκευή νέας αίθουσας στο 5ο γυμνάσιο (Σκάρα) ενώ πραγματοποιήθηκε επέκταση δικτύων για τις ανάγκες των λυκειακών τάξεων αυτού. Τέλος στο 2ο γυμνάσιο τοποθετήθηκαν ρολά ασφαλείας για αποτροπή φθορών σε νεοδόμητη αίθουσα, η επισκευή των οποίων κόστισε σημαντικά λόγω των συχνών φθορών. Τέλος αναβαθμίζονται οι υποδομές στα δίκτυα επικοινωνίας, μειώνοντας ταυτόχρονα  αισθητά το κόστος λειτουργίας αυτών. 

4. Που υπάρχουν προβλήματα που πρέπει να επιλυθούν άμεσα;

Ενόψει της επικείμενης λειτουργίας του 4ου γυμνασίου στη Γαλήνη (ένα σχολείο πραγματικό κόσμημα για την ευρύτερη περιοχή) γίνονται ενέργειες για να ολοκληρωθεί η στελέχωση αυτού με την απαραίτητη υλικοτεχνική υποδομή ώστε να καταστεί πλήρως λειτουργικό.

Οριστικοποίηση με τον ΟΣΕΘ των δρομολογίων των αστικών λεωφορειακών γραμμών για τη μεταφορά τόσο των μαθητών από το Παλαιόκαστρο στο 2ο γυμνάσιο και στη συνέχεια στα λύκεια, όσο και των μαθητών της Γαλήνης προς το 4ο γυμνάσιο (αρχικά) και εν συνέχεια στο 2ο γυμνάσιο και στα λύκεια, σύμφωνα με το έγγραφο που κατέθεσε η Ένωση Γονέων μετά την από κοινού χάραξη των δρομολογίων.

5. Ποιο το μήνυμα που θα ήθελες να στείλεις σε μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς εν όψει της νέας σχολικής χρονιάς;

Βρισκόμαστε σε άμεση επικοινωνία καθώς και σε αγαστή συνεργασία με το σύνολο των διευθυντών των σχολικών μονάδων, τους Συλλόγους Γονέων αυτών και την Ένωση Γονέων, προκειμένου να συνδράμουμε στην επιστροφή στην κανονικότητα και στη διά ζώσης εκπαίδευση των μαθητών. Ως Σχολική Επιτροπή θα σταθούμε αρωγοί στην προσπάθεια αμφοτέρων, παρέχοντας τους τις κατάλληλες συνθήκες για την επίτευξη των στόχων τους.


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!