Δημοσιεύθηκε η ΠΝΠ για τα μέτρα στήριξης των πληγέντων από τις πρόσφατες καταστροφικές πυρκαγιές-Ρυθμίσεις και για τα μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας

 


Δημοσιεύθηκε η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου για τα μέτρα στήριξης των πληγέντων από τις πρόσφατες καταστροφικές πυρκαγιές-Ρυθμίσεις και για τα μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας 

Δημοσιεύθηκε η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου για τα μέτρα στήριξης των πληγέντων από τις πρόσφατες καταστροφικές πυρκαγιές. 

Όσον αφορά στα πληγέντα μέλη της  εκπαιδευτικής κοινότητας, προβλέπονται ρυθμίσεις για τη στέγαση, σίτιση και τις μετεγγραφές φοιτητών, η επέκταση του προγράμματος «Ψηφιακή Μέριμνα», αλλά και παράταση της προθεσμίας για την ορκωμοσία - ανάληψη υπηρεσίας νεοδιοριζόμενων εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του σχολικού έτους 2020-2021. 

Ειδικότερα: 

-Για όσους φοιτητές επλήγησαν από τις πρόσφατες καταστροφικές πυρκαγιές προβλέπεται ότι α) λαμβάνεται υπόψιν η ιδιότητα του πληγέντος στις αιτήσεις για στέγαση σε φοιτητικές εστίες και σίτιση στις λέσχες, παράλληλα με τις άλλες κατηγορίες δικαιούχων και β) μπορούν να υποβάλουν αίτησή μετεγγραφής τους, εφόσον φοιτούν και δεν έχουν υπερβεί τα υποχρεωτικά εξάμηνα φοίτησης για τη λήψη πτυχίου ή εφόσον εισαχθούν το ακαδημαϊκό έτος 2021-2022 σε Ανώτατο Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (Α.Ε.Ι.) της χώρας, στην πλησιέστερη στην κύρια κατοικία των ιδίων ή συγγενών τους αντίστοιχη Σχολή ή Τμήμα Α.Ε.Ι. υπό την προϋπόθεση ότι πληρούν το ακαδημαϊκό κριτήριο της βάσης μετεγγραφής. Διαφορετικά, οι φοιτητές αυτοί δύνανται να υποβάλλουν αίτηση μετακίνησης σε Τμήμα του ίδιου επιστημονικού πεδίου για το οποίο συγκεντρώνουν τα μόρια της βάσης εισαγωγής κατά το έτος έγγραφής τους στο Τμήμα προέλευσης. Η μετεγγραφή ή μετακίνηση γίνεται καθ’ υπέρβαση του εκάστοτε προβλεπόμενου αριθμού μετεγγραφομένων ή μετακινουμένων. 

-Επεκτείνεται το πρόγραμμα «Ψηφιακή Μέριμνα» σε μαθητές, φοιτητές, σπουδαστές και καταρτιζόμενους, καθώς και στο εκπαιδευτικό προσωπικό όλων των βαθμίδων της εκπαίδευσης και τα μέλη Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού-Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού που επλήγησαν από τις πρόσφατες καταστροφικές πυρκαγιές.   

- Παρατείνεται μέχρι τις 23 Αυγούστου 2021  η προθεσμία για την ορκωμοσία - ανάληψη υπηρεσίας  των νεοδιοριζόμενων εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του σχολικού έτους 2020-2021, ενώ ειδικά για τους πληγέντες νεοδιοριζόμενους η κύρια κατοικία των οποίων βρίσκεται στις περιοχές που κηρύχθηκαν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης,  η προθεσμία παρατείνεται μέχρι την 31η Αυγούστου 2021. 

- Η εφαρμογή των μέτρων θα μπορεί να πραγματοποιείται μέσω ειδικής ψηφιακής πλατφόρμας, η οποία είναι προσβάσιμη μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης της Δημόσιας Διοίκησης (gov.gr-ΕΨΠ), για τη διευκόλυνση των πολιτών.

Το ΦΕΚ σε μορφή PDF


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!