Ο Σίμος Δανιηλίδης για τα μεγάλα θέματα της Θεσσαλονίκης, την ΔΕΘ, το Παιδιατρκιό νοσοκομείο, την αστυνόμευση και τον Πολιτισμό

 


Σίμος Δανιηλίδης: Τα μεγάλα θέματα της Θεσσαλονίκης, ΔΕΘ - Πυροπροστασία - Παιδιατρικό Νοσοκομείο - Αστυνόμευση   και Πολιτισμός

Σε καίρια ζητήματα της Θεσσαλονίκης αναφέρθηκε ο Δήμαρχος Νεάπολης – Συκεών κ. Σίμος Δανιηλίδης μιλώντας στο cityportal, με στόχο τη δημοσιοποίησή τους και την άμεση εύρεση λύσεων που επιβάλλονται για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής στην πόλη μας.

ΔΕΘ ανάπλαση ή μεταφορά;

Ερωτηθείς για το φλέγον δίλημμα της ΔΕΘ ”ανάπλαση ή μεταφορά”, ο κ Δανιηλίδης τάχθηκε ανοιχτά υπέρ της μεταφοράς στη Σίνδο.  Όπως είπε, μαζί με άλλους 6 δημάρχους της Δυτικής Θεσσαλονίκης, αλλά και τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Nεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβα και φορείς, συλλόγους και επιτροπές της Δυτικής πλευράς της πόλης συνυπέγραψαν κείμενο υπέρ της μεταφοράς της ΔΕΘ στη Σίνδο ως συνέχεια των αποφάσεων των Δημάρχων της κεντρικής Μακεδονίας.

«ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΔΕΘ ΜΕ ΑΝΟΙΧΤΟΥΣ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΚΟΝΤΟΦΘΑΛΜΑ ΣΤΟ ΒΩΜΟ ΤΗΣ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗΣ ΜΙΚΡΟΜΕΓΑΛΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ»

Η Σίνδος επιλέχθηκε ως ο καταλληλότερος χώρος, μέσα από άλλες εναλλακτικές, από άποψη μεγέθους, γειτνίασης με ΠΑΘΕ και Εγνατία Οδό, Σιδηρόδρομο αλλά και επενδύσεων για την ανάπτυξη δυτικά της πόλης, είπε. Ωστόσο, όπως τόνισε, αυτό που επιβάλλει τη μεταφορά της ΔΕΘ στη Σίνδο, είναι:

·         η επιβεβαρυμένη ατμόσφαιρα της Θεσσαλονίκης με καρκινογόνα αιωρούμενα σωματίδια

·         η αρνητική της πρωτιά ως η χειρότερη ευρωπαϊκή πόλη με βάση την αναλογία πρασίνου ανά κάτοικο, σύμφωνα με την Eurostat.

·         η κατασκευή μεγάλου εκθεσιακού κέντρου μαζί με συνεδριακό διεθνούς εμβέλειας στη Σίνδο,  ώστε να καταστεί η πόλη κέντρο του παγκόσμιου συνεδριακού τουρισμού και να αποκτήσει τις υποδομές για διεκδίκηση παγκόσμιας έκθεσης ΕXPO.

Για το Σειχ Σου

Ο πνεύμονας της Θεσσαλονίκης πρέπει να προστατευτεί και τα μέτρα πρέπει να είναι μέτρα πρόληψης σημείωσε ο κ. Δανιηλίδης. Πρότεινε 24ωρη αστυνόμευση με περιπολικά αλλά και πεζές περιπολίες μέσα στο δάσος, ενώ τόνισε ότι πρέπει να σταλεί καινούργιος  εξοπλισμός σε Δήμους και εθελοντές σε επίγεια μέσα, ώστε να μπορούν να παρέμβουν αποτελεσματικά σε περίπτωση πυρκαγιάς.

«ΣΕΪΧ ΣΟΥ: ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΠΥΡΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝΕ…»

Για το νέο Παιδιατρικό Νοσοκομείο στο Φίλυρο

Ερωτηθείς για την προσβασιμότητα στο Παιδιατρικό Νοσοκομείο στο Φίλυρο Θεσσαλονίκης, η κατασκευή του οποίου θα ολοκληρωθεί το 2025,  ”έδειξε” τους αρμόδιους φορείς για την ακαταλληλότητα του οδικού δικτύου. Όπως είπε, ο Δήμος Νεαπόλεως – Συκεών μαζί με τον Δήμο Πυλαίας Χορτιάτη, τον Δήμο Παύλου Μελά και τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Βαρνάβα κρούουν επανειλημμένα ”καμπάνες”  προς την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, το Υπουργείο μεταφορών και το Υπουργείο υγείας ώστε να φτιαχτεί ο δρόμος πριν τη λειτουργία του νοσοκομείου,  ώστε να αποφευχθούν μελλοντικά ατυχήματα που πιθανόν να κοστίζουν και ζωές.

«ΟΔΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΙΔΙΑΤΡΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: ΑΚΡΩΣ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ ΟΡΙΣΜΕΝΑ ΣΗΜΕΙΑ –  Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΡΜΟΔΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ ΚΩΦΕΥΟΥΝ»

Για την Αστυνόμευση στο Δήμο

”Αγκάθι” του Δήμου Νεαπόλεως Συκεών και όχι μόνο,  αποτελεί η υποστελέχωση των αστυνομικών τμημάτων που οδηγεί στη ραγδαία αύξηση της εγκληματικότητας. Διαρρήξεις, επιθέσεις, απειλές, απαγωγές και κάθε είδους παραβατικές συμπεριφορές αποτελούν θέματα της καθημερινότητας, σημείωσε ο κ. Δανιηλίδης. Παρά τις συνεχείς εκκλήσεις του Δήμου για ενίσχυση των αστυνομικών τμημάτων, το πρόβλημα παραμένει, αφού το Υπουργείο δεν έχει  προχωρήσει σε καμία ενέργεια. Ο Δήμαρχος σημείωσε ότι και η ένωση αστυνομικών υπαλλήλων Θεσσαλονίκης εξέδωσε καταγγελία κατά των εκατοντάδων αποσπάσεων και μεταθέσεων από αστυνομικά τμήματα, σε γραφεία, κτήρια και …άλλα πρόσωπα.

«ΥΠΟΣΤΕΛΕΧΩΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΤΜΗΜΑΤΩΝ: ΣΤΟ ΚΕΝΟ ΟΙ ΕΚΚΛΗΣΕΙΣ ΜΑΣ – ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΥΘΑΙΡΕΤΕΣ ΚΑΙ ΡΟΥΣΦΕΤΟΛΟΓΙΚΕΣ ΜΕΤΑΘΕΣΕΙΣ»

  Η αξία του πολιτισμού

Στην αξία του πολιτισμού και τα πλούσια πολιτιστικά δρώμενα του Δήμου Νεάπολης – Συκεών αναφέρθηκε ο Δήμαρχος. Θεσμοί όπως τα Μερκούρεια και η Βαλκανική Πλατεία  έχουν καθιερωθεί με κοινό από κάθε πλευρά της πόλης και άλλες περιοχές και συμβάλλουν  στην ανάπτυξη του πολιτισμού μέσα από το θέατρο και την ενασχόληση της νέας γενιάς με τις τέχνες.

«Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΠΕΝΔΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΧΩΡΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΦΟΥΓΑΡΑ ΚΑΙ ΤΑ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑ ΑΛΛΑ Η ΕΠΕΝΔΥΣΗ ΣΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ.»


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!