Γιγαντώνεται το κύμα αλληλεγγύης Στις πυρόπληκτες περιοχές το πρώτο μέρος της βοήθειας του Δήμου Θεσσαλονίκης

Γιγαντώνεται το κύμα αλληλεγγύης Στις πυρόπληκτες περιοχές το πρώτο μέρος της βοήθειας του Δήμου Θεσσαλονίκης

Για τις πυρόπληκτες περιοχές της Εύβοιας αναχωρεί σήμερα (Τετάρτη, 11 Αυγούστου) το πρώτο μέρος της βοήθειας που συγκεντρώθηκε με πρωτοβουλία του Δήμου Θεσσαλονίκης για την έμπρακτη υποστήριξη των δήμων και των ανθρώπων που επλήγησαν από τις καταστροφικές φωτιές.

«Η ανταπόκριση των Θεσσαλονικέων στο κάλεσμα του Δήμου είναι συγκινητική και τους ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου», ανέφερε ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος για δράσεις Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Μωυσίδης, κάνοντας γνωστό ότι μέχρι στιγμής έχουν συγκεντρωθεί περισσότερα από 400 στρώματα και τόνοι τροφίμων, ζωοτροφών και ειδών πρώτης ανάγκης. Η βοήθεια θα αποσταλεί στο Μαντούδι Ευβοίας, ενώ δύο κοντέινερ που προσφέρθηκαν στον Δήμο Θεσσαλονίκης έχουν προορισμό το γήπεδο των Ροβιών.

Όπως εξήγησε ο κ. Μωυσίδης, η συλλογή βοήθειας συνεχίζεται, ώστε να στηριχθούν και οι πυρόπληκτοι της Πελοποννήσου. Η συγκέντρωση των ειδών γίνεται στο φουαγιέ του Δημαρχείου, που είναι ανοικτό όλο το 24ωρο. «Στέλνουμε ένα μήνυμα αλληλεγγύης σε όλους τους συνανθρώπους μας που δοκιμάζονται όλες αυτές τις ημέρες από τις καταστροφικές πυρκαγιές», είπε ο κ. Μωυσίδης.

Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης Πέτρος Λεκάκης εξήγησε ότι πρόκειται για μια στοχευμένη κίνηση που έγινε από την Πολιτική Προστασία του Δήμου, έπειτα κι από σχετική συνεννόηση με την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ).

«Στην εθνική τραγωδία η πόλη της Θεσσαλονίκης απαντά με κοινωνική ευαισθησία και όλοι οι πολίτες γινόμαστε μια αγκαλιά αγάπης και στήριξης στους πυρόπληκτους συνανθρώπους μας», σημείωσε ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών Μιχάλης Κούπκας.


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!