Η Αντιγόνη του Σοφοκλή σε σκηνοθεσία Θέμη Μουμουλίδη στο Δημοτικό Θέατρο Κήπου

 


Το 2ο Φεστιβάλ Καλοκαιριού επιστρέφει μετά από ένα μικρό διάλειμμα και υποδέχεται το κοινό στο Δημοτικό Θέατρο Κήπου, στις 23 και 24 Αυγούστου, στις 21.00, με την Αντιγόνη του Σοφοκλή. Ο Θέμης Μουμουλίδης σκηνοθετεί με τη συνεργασία του Μάνου Καρατζογιάννη  ένα από τα κορυφαία κείμενα της αρχαίας ελληνικής γραμματείας.

Σε αυτό το νέο και αναθεωρημένο ταξίδι της Αντιγόνης συναντάμε τον σπουδαίο ηθοποιό Θανάση Παπαγεωργίου στον ρόλο του Κρέοντα και μια σειρά σημαντικών ηθοποιών, εκπροσώπων της νεότερης γενιάς: Τη Χριστίνα Χειλά Φαμέλη στον ρόλο της Αντιγόνης, τη Ντόρα Μακρυγιάννη ως Ισμήνη, τον Μάνο Καρατζογιάννη ως Φύλακα Άγγελο, τον Δημήτρη Σαμόλη ως Αίμωνα και  τον Μάρκο Παπαδοκωνσταντάκη ως Τειρεσία.

Η υπόθεση, η τραγωδία, ξεκινά την αυγή μετά τη νίκη των Θηβαίων. Ο Κρέοντας έχει αναλάβει τώρα την εξουσία. Ως στενότερος συγγενής των γιων του Οιδίποδα, διατάζει να μείνει άταφος ο Πολυνείκης ως προδότης της πατρίδας του. Ορίζει ποινή θανάτου εναντίον οποιουδήποτε παραβάτη της διαταγής του. Η Αντιγόνη εξεγείρεται εναντίον της σκληρής προσταγής, που καταστρατηγεί τους άγραφους νόμους που προστατεύουν τους νεκρούς και προσβάλλει το ιερό αίσθημα της αδελφικής αγάπης. Αψηφώντας τον κίνδυνο, επιχειρεί να θάψει τον αδελφό της. Αυτός ο αγώνας ανάμεσα στην Αντιγόνη και τον Κρέοντα για το νεκρό σώμα του Πολυνείκη συμπυκνώνει όλες τις εγγενείς στην ανθρώπινη κατάσταση συγκρούσεις (αρσενικού και θηλυκού, παλαιού και  νέου, ιδιωτικού και κοινωνικού, δίκαιου και νόμιμου, ύπαρξης και θνητότητας, ανθρώπινου και θείου). Η Αντιγόνη συλλαμβάνεται. Καταδικάζεται από τον Κρέοντα σε θάνατο. Ωστόσο, από τη στιγμή που ξεστομίζει τη θανατική της καταδίκη, ο Κρέων βαδίζει ήδη στον δρόμο που οδηγεί προς την καταστροφή του.

Συντελεστές: Μετάφραση ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ  ΠΑΝΤΑΖΗ, Σκηνοθεσία – Σκηνικό ΘΕΜΗΣ ΜΟΥΜΟΥΛΙΔΗΣ Συνεργάτης σκηνοθέτης ΜΑΝΟΣ ΚΑΡΑΤΖΟΓΙΑΝΝΗΣ, Κοστούμια ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ  ΚΟΚΚΟΡΟΥ, Μουσική ΣΤΑΥΡΟΣ  ΓΑΣΠΑΡΑΤΟΣ, Φωτισμοί ΝΙΚΟΣ ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΣ, Φωτογραφίες ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΚΟΚΚΟΒΕ, Βοηθός σκηνοθέτη ΒΙΚΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ

Δ/νση παραγωγής ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΜΟΥΜΟΥΛΙΔΗΣ&ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΜΠΑΛΛΑ,  Επικοινωνία: ΕΙΡΗΝΗ ΛΑΓΟΥΡΟΥ.

Τιμή εισιτηρίου:15 ευρώ γενική είσοδος προπώλησης, Προπώληση εισιτηρίων: viva.gr

Περιορισμένος αριθμός θεατών. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας με αυστηρή εφαρμογή όλων των υγειονομικών πρωτοκόλλων.


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!