Εργασίες εξωραϊσμού όψεων Μουσείου Μακεδονικού Αγώνα

 Εργασίες εξωραϊσμού όψεων Μουσείου Μακεδονικού Αγώνα

 


Στον εξωραϊσμό των όψεων και των εξωστών του διατηρητέου κτιρίου του Μουσείου Μακεδονικού Αγώνα προχωρά το Ίδρυμα Μουσείου Μακεδονικού Αγώνα και της Νεότερης Ιστορίας της Μακεδονίας. Το κτίριο σε σχέδια του Γερμανού αρχιτέκτονα Ερνέστου Τσίλλερ, ένα από τα μοναδικά σωζόμενα κτίρια στην πόλη της Θεσσαλονίκης, ξεκίνησε την ιστορική πορεία του στον χρόνο ως Ελληνικό Γενικό Προξενείο (1893) μέχρι την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης (1912). Από το 1982 στεγάζει το Μουσείο Μακεδονικού Αγώνα, τις εκπαιδευτικές και πολιτιστικές δράσεις του με στόχο τη διατήρηση της ιστορικής μνήμης των γεγονότων του Μακεδονικού Αγώνα και των ηρώων του. Η μακραίωνη πορεία του μέσα στον χρόνο προκάλεσε βλάβες και φθορές που αμέσως μόλις εντοπίστηκαν και με ιδιαίτερο σεβασμό στην ιστορικότητα του κτιρίου αποφασίστηκε η μελέτη και υλοποίηση αποκατάστασής τους. 

 

Το αρχιτεκτονικό γραφείο NIMAND AE με επικεφαλής τη Δρ. Νίκη Μάνου - Ανδρεάδη και συνεργάτη αρχιτέκτονα τον Μιχάλη Βρέντζο, ανέλαβε αφιλοκερδώς την πλήρη αρχιτεκτονική μελέτη, καθώς και την υποστήριξή της στην αρμόδια Εφορεία Νεοτέρων Μνημείων. Η αρχιτεκτονική μελέτη περιλαμβάνει εργασίες με βασικό άξονα την ανάδειξη του ιστορικού αυτού κτιρίου. Τη συνολική δαπάνη του έργου έχουν αναλάβει οι εταιρείες Α. Χατζόπουλος ΑΕ και ISOMAT ABEE, που από την πρώτη στιγμή υποστήριξαν το έργο ανάδειξης του σημαντικού αυτού τοπόσημου στην ιστορία της Θεσσαλονίκης. Σημαντική είναι και η συμβολή της εταιρείας DELOITTE ως χορηγού υποστήριξης των εκπαιδευτικών και επιστημονικών δράσεων του Ιδρύματος του Μουσείου. Την υλοποίηση των εργασιών που αναμένεται να ολοκληρωθούν το φθινόπωρο έχει αναλάβει η εταιρεία ARTDECON.

 


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!