Πανελλήνια Ένωση Εθελοντών Πυροσβεστικού Σώματος: Πως μπορείτε να γίνετε Εθελοντές Πυροσβέστες


Με αφορμή τα δεκάδες τηλεφωνήματα αλλά και μηνύματα που λαμβάνουμε από συμπολίτες μας, από όλη την Ελλάδα, από την ημέρα που ξέσπασαν οι καταστροφικές πυρκαγιές, ζητώντας μας να τους πληροφορήσουμε για τον τρόπο με τον οποίο μπορούν να γίνουν Εθελοντές Πυροσβέστες, ενημερώνουμε τους ενδιαφερόμενους τα εξής:

- Την ιδιότητα του εθελοντή πυροσβέστη μπορούν να αποκτήσουν Έλληνες πολίτες ηλικίας 18-55 ετών ή πολίτες χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης που διαμένουν μόνιμα στην Ελλάδα και έχουν πιστοποιημένη γνώση Ελληνικών.

- Θα πρέπει να έχουν καλή σωματική και ψυχική υγεία που αποδεικνύεται με ιατρικές γνωματεύσεις από Κρατικό Νοσοκομείο ή Κέντρο Υγείας των ειδικοτήτων Παθολόγου, Καρδιολόγου, Ψυχιάτρου καθώς και βεβαίωση ομάδας αίματος.

Η ιδιότητα του Εθελοντή Πυροσβέστη είναι τιμητική και άμισθη. Εκτός από το μεγαλείο της προσφοράς στον συνάνθρωπο, συμπεριλαμβάνει υποχρεώσεις και δεσμεύσεις που πρέπει να αναλάβει ο εθελοντής πυροσβέστης, έναντι του Πυροσβεστικού Σώματος και απαιτεί την αφιέρωση από τον προσωπικό χρόνο τουλάχιστον τριών οκταώρων κάθε μήνα για εκτέλεση υπηρεσίας, όπως και την συνειδητή και πρόθυμη ανταπόκρισή του, όπου και όποτε κληθεί να συνδράμει.

- Αναλυτικές πληροφορίες για την διαδικασία κατάταξης στο Πυροσβεστικό Σώμα ως Εθελοντής Πυροσβέστης και τα δικαιολογητικά που απαιτούνται μπορείτε να βρείτε:

α) Στις κατά τόπους Πυροσβεστικές Υπηρεσίες του Πυροσβεστικού Σώματος

β) Στην ιστοσελίδα της Πανελλήνιας Ένωσης Εθελοντών Πυροσβεστικού Σώματος ( www.vfu.gr ) στην ενότητα «Συχνές Ερωτήσεις».

Για την υποβολή της αίτησης και των δικαιολογητικών, οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να απευθύνονται στις Επαγγελματικές και Εθελοντικές Πυροσβεστικές Υπηρεσίες, σε όλη την Ελλάδα, με καταληκτική ημερομηνία την 30η Σεπτεμβρίου 2021.

Κλείνοντας, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά, όλους όσοι επικοινώνησαν μαζί μας αυτό το διάστημα, εκφράζοντας στήριξή τους στους Εθελοντές Πυροσβέστες καθώς και όλους όσοι εξέφρασαν την επιθυμία να βοηθήσουν στις επιχειρήσεις κατάσβεσης ή να αποστείλουν τρόφιμα και ρουχισμό προς τους πληγέντες.


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!