Π. Τσακίρης: «Ξεκινά η ανάπλαση της πλατείας Τζαβέλα, ένα έργο που θα αναβαθμίσει το Παλαιόκαστρο». Υπογράφηκε η σύμβαση για την κατασκευή του έργου

 


Π. Τσακίρης: «Ξεκινά η ανάπλαση της πλατείας Τζαβέλα, ένα έργο που θα αναβαθμίσει το Παλαιόκαστρο»

Υπογράφηκε η σύμβαση για την κατασκευή του έργου

Νέα βελτιωμένη όψη πρόκειται να αποκτήσει το Παλαιόκαστρο. Ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου, Παντελής Τσακίρης, υπέγραψε τη σύμβαση για την ανάπλαση της πλατείας Τζαβέλα, ένα έργο που θα αναβαθμίσει την περιοχή του Παλαιοκάστρου και θα βελτιώσει την ποιότητα ζωής των κατοίκων.

Πρόκειται για ένα έργο για την υλοποίηση του οποίου ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου, Παντελής Τσακίρης, είχε αλλεπάλληλες συναντήσεις και συζητήσεις με στελέχη του υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας στην Αθήνα. Αποτέλεσμα αυτών των επαφών ήταν τον περασμένο Νοέμβριο το Πράσινο Ταμείο, του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, να εγκρίνει την ένταξη του έργου «Ανάπλαση της πλατείας Τζαβέλα» στον Άξονα Προτεραιότητας 1 «Αστική Αναζωογόνηση» του χρηματοδοτικού προγράμματος «Δράσεις Περιβαλλοντικού Ισοζυγίου».

«Η αναπλασμένη πλατεία Τζαβέλα στο Παλαιόκαστρο θα αποτελεί σημείο αναφοράς για όλη την ευρύτερη περιοχή. Πρόκειται για ένα έργο που θα αλλάξει την όψη του Παλαιοκάστρου, θα τη βελτιώσει και θα την αναβαθμίσει. Η νέα πλατεία θα περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, χώρους πρασίνου, περιπάτου, αναψυχής, αλλά και εκγύμνασης, καθώς στο σχεδιασμό προβλέπεται να δημιουργηθεί υπαίθριος χώρος όπου θα τοποθετηθούν όργανα γυμναστικής. Προχωράμε με έργα που κάνουν τον τόπο μας καλύτερο και αναβαθμίζουν την ποιότητα ζωής των κατοίκων», τονίζει ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου, Παντελής Τσακίρης.

 

Το έργο

Σύμφωνα με την τεχνική έκθεση του έργου, στη νέα πλατεία Τζαβέλα διατηρούνται τα υφιστάμενα δέντρα, πεύκα και κυπαρίσσια, ενώ οι ελεύθεροι χώροι αξιοποιούνται για κοινόχρηστες δραστηριότητες ανάπαυσης και αναψυχής.

Παράλληλα, δημιουργείται δίκτυο διαδρομών που εξασφαλίζουν την πρόσβαση σε ΑμΕΑ στο σύνολο των επιμέρους χώρων από όλες τις πλευρές.

Η επιφάνεια της προς ανάπλαση έκτασης της πλατείας, είναι 2.013,07 τμ.

Μεταξύ άλλων παρεμβάσεων προβλέπονται:

·        Δημιουργία μικρού αμφιθεάτρου χωρητικότητας 140 καθήμενων και 60-70 επιπλέον όρθιων ατόμων.

·        Διαμόρφωση του εδάφους πευκόφυτης νησίδας, ώστε να τοποθετηθούν όργανα υπαίθριας γυμναστικής ενηλίκων.

·        Δημιουργία νησίδων για φύτευση καλλωπιστικών θάμνων.

·        Επίστρωση του συνόλου των σκληρών επιφανειών με βοτσαλωτό δάπεδο, που εξασφαλίζει πιο άνετο βάδισμα σε κεκλιμένες επιφάνειες.

·        Προβλέπεται επίσης η τοποθέτηση 6 ξύλινων παγκακίων με πλάτη και βρύσης διπλής όψης.

·        Επιπλέον, θα φυτευτούν δύο ελιές σε χώρο γύρω από το αμφιθεατράκι, με σκοπό να αποτελέσουν τα νέα «γλυπτά» της πλατείας και να αναβαθμίσουν την αισθητική του χώρου, καθώς και τρεις κέλτιδες (μιελικοκιές). Όσον αφορά στη φύτευση θάμνων προτείνεται μίξη από δενδρολίβανο έρπων, στίπα και μυρτιά νάνα. Οι μυρτιές τοποθετούνται κατά μήκος των κερκίδων με σκοπό να δημιουργήσουν ένα χαμηλό «φράχτη» και να απομονώσουν το χώρο του θεάτρου. Στην υπόλοιπη έκταση φυτεύονται δενδρολίβανα και στίπες, συνθέτοντας μια εικόνα που θυμίζει μεσογειακό λιβάδι.

·        Εντυπωσιακός θα είναι και ο φωτισμός της αναπλασμένης πλατείας Τζαβέλα, καθώς θα φωταγωγούνται με σύγχρονα φωτιστικά μέσα όλα τα σημεία εντός του χώρου, καθώς επίσης και ο δρόμος περιμετρικά.

Η υλοποίηση του έργου έχει χρονικό ορίζοντα 12 μηνών από την ημερομηνία υπογραφής της σύμβασης κατασκευής.


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!