Δήμος Θεσσαλονίκης: Τρύγος για τις λευκές ποικιλίες του αστικού αμπελώνα. Διπλάσια η φετινή παραγωγή

 


Με σχεδόν διπλάσια παραγωγή σε σχέση με αυτή της περσινής χρονιάς πραγματοποιήθηκε σήμερα (17/08) ο τρύγος των λευκών ποικιλιών στον αστικό αμπελώνα του Δήμου Θεσσαλονίκης, που βρίσκεται στην περιοχή του Καυτανζογλείου. Στη διαδικασία της συγκομιδής ήταν παρών κι ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας, που είχε αναλάβει και την πρωτοβουλία για τη δημιουργία του αμπελώνα το 2013.

Από νωρίς σήμερα το πρωί εργαζόμενοι του τομέα πρασίνου αλλά και φοιτητές Γεωπονίας, Δασολογίας και Δασοκομίας που κάνουν την πρακτική τους άσκηση στον Δήμο Θεσσαλονίκης βρέθηκαν στον χώρο του αμπελώνα για τον τρύγο των λευκών ποικιλιών (ρομπόλα, μαλαγουζιά).

Η φετινή παραγωγή, όπως εξήγησαν οι άνθρωποι του Δήμου Θεσσαλονίκης, είναι σχεδόν διπλάσια σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή. Ειδικότερα, φέτος συλλέχθηκαν 16 κιβώτια ρομπόλα από εννέα πέρυσι και 26 κιβώτια μαλαγουζιά από 14 πέρυσι.

Τα λευκά σταφύλια μεταφέρονται στο οινοποιείο του κτήματος Γεροβασιλείου, για να παραχθεί η «Γοργόνα», το κρασί του Δήμου Θεσσαλονίκης. Θα ακολουθήσει, μέσα στον Σεπτέμβριο, ο τρύγος και των ερυθρών ποικιλιών.

Ο αστικός αμπελώνας του Δήμου Θεσσαλονίκης δημιουργήθηκε στον χώρο όπου παλαιότερα βρισκόταν το δημοτικό μηχανουργείο ως αποτέλεσμα συνεργασίας της Διεύθυνσης Διαχείρισης Αστικού Περιβάλλοντος του Δήμου, του Εργαστηρίου Αμπελουργίας της Γεωπονικής Σχολής του ΑΠΘ και του Κτήματος Γεροβασιλείου.








Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!