Φεστιβάλ Επταπυργίου: H αυλαία έπεσε, οι δυνατές μνήμες όμως που άφησε βάζουν γερά θεμέλια για τον θεσμό


 Η ΑΥΛΑΙΑ ΕΠΕΣΕ, ΟΙ ΔΥΝΑΤΕΣ ΜΝΗΜΕΣ ΟΜΩΣ ΠΟΥ ΑΦΗΣΕ ΒΑΖΟΥΝ ΓΕΡΑ ΘΕΜΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΘΕΣΜΟ

8000 θεατές

 

 

Το Κέντρο Πολιτισμού Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας διοργάνωσε με μεγάλη επιτυχία για δεύτερη χρονιά το Φεστιβάλ Επταπυργίου που άφησε πολύ καλές  εντυπώσεις σημειώνοντας sold out και στις 9 παραστάσεις του.

Στη βυζαντινή ακρόπολη της πόλης, οι Θεσσαλονικείς παρακολούθησαν  από τις 5 έως τις 28 Ιουλίου όπερα, συναυλίες, αλλά και ποίηση, τηρώντας πιστά τα μέτρα κατά της πανδημίας.

 

Όλες οι εκδηλώσεις του Φεστιβάλ, υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του Αθανάσιου Κολαλά, ήταν εναρμονισμένες με το μνημείο, το οποίο αποτέλεσε ένα υπέροχο «φυσικό» σκηνικό για όλες τις παραστάσεις.

 

Πέντε πρωτογενείς παραγωγές που σχεδιάστηκαν και υλοποιήθηκαν  από τον φορέα πολιτισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, έφεραν νότες αισιοδοξίας μέσα στη δύσκολη χρονιά που διανύουμε, και απέδειξαν πως όταν υπάρχει θέληση, όραμα και συνέργειες, το αποτέλεσμα δικαιώνεται από το κοινό κερδίζοντας μια θέση στον πολιτιστικό χάρτη της πόλης. 

 

Το ραντεβού του Φεστιβάλ Επταπυργίου ανανεώνεται με το κοινό για το καλοκαίρι του 2022 με στήριξη πάντα στο καλλιτεχνικό δυναμικό του τόπου μας.

 

Το Φεστιβάλ Επταπυργίου διοργανώνεται από το Κέντρο Πολιτισμού Περιφέρειας κεντρικής Μακεδονίας σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων πόλης Θεσσαλονίκης, με την υποστήριξη του ΥΠΠΟΑ ενώ τελεί υπό την αιγίδα της UNESCO.






Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!