Σε εξέλιξη είναι το δεύτερο μέρος του Διεθνούς Φεστιβάλ Φωτογραφίας Εξωτερικού Χώρου “Photosphere”, στο νησί της Αποκάλυψης, την Πάτμο


 Σε εξέλιξη είναι το δεύτερο μέρος του Διεθνούς Φεστιβάλ Φωτογραφίας Εξωτερικού Χώρου “Photosphere”, στο νησί της Αποκάλυψης, την Πάτμο.

Μετά την επιτυχημένη Διοργάνωση του πρώτου μέρους του Φεστιβάλ στο Κυκλαδίτικο νησί της Πάρου, τα έργα των 25 Συμμετεχόντων του 4ου Photosphere, περιμένουν να τα ανακαλύψετε στον εξωτερικό χώρο του Πολιτιστικού Κέντρου “Πάτμιον” στη Σκάλα της Πάτμου, έως τις 3 Αυγούστου 2021 και ώρες 20:00 – 00:00.

Οι Συμμετέχοντες του 4ου Photosphere είναι οι:

Αθανάσιος Δήμου - Ελλάδα

Άννα Μαρία Χατζηστεφάνου - Ελλάδα

Andrea Georgacopulo Protegdico - Ιταλία

Βαγγέλης Παναγιωτακόπουλος - Ελλάδα

Γεωργία Τσακαλογιάννη - Ελλάδα

Γεώργιος Λ. Ράπτης - Ελλάδα

Γιώργος Αγγέλης - Ελλάδα

Claudia Missailidis - Βραζιλία

Δημήτριος Χριστοδουλέλλης - Ελλάδα

Έμμα Παπαδογεωργάκη - Ελλάδα

Εμμανουήλ Σπίννος - Ελλάδα

Ηλίας Γαλανάκης - Ελλάδα

Igor Ochmiansky - Γαλλία

Ilke Coskuner - Τουρκία

Ilknur Baltaci - Τουρκία

Κίμων Αξαόπουλος - Ελλάδα

Λάμπρος Ράπτης - Ελλάδα

Liane Linda Bencuya - Τουρκία

Μαρία Παναγιώτογλου - Ελλάδα

Max Στέφανος Ματθαίου - Ελλάδα / Η.Π.Α.

Mike Fan Tong Hwa - Ταϊβάν / Ελλάδα

Παρασκευή Ψυχογιού - Ελλάδα

Stefano Rapino - Ιταλία

Στέφανος Πατεράκης - Ελλάδα

Xavier Delannoy - Γαλλία


Παράλληλα με την Έκθεση των Συμμετεχόντων του 4ου Photosphere, άλλες 4 Δράσεις λαμβάνουν χώρα φέτος στη 4η Διοργάνωση του Διεθνούς Φωτογραφικού Φεστιβάλ του Αιγαίου, ενώ πραγματοποιήθηκε στα δύο νησιά και Σεμινάριο Κυανοτυπίας. 

1η ΠΑΡΑΛΛΗΛΗ ΔΡΑΣΗ 

Στον δεύτερο εκθεσιακό χώρο του Φεστιβάλ, στην αίθουσα του Παλαιού Δημοτικού Σχολείου της Χώρας Πάτμου, παρουσιάζονται 16 έργα του βραβευμένου Φωτογράφου και Κριτή του Photosphere, Κοσμά Κουμιανού.

Η Έκθεση “Θeros”, είναι αφιερωμένη στον τόπο καταγωγής του Φωτογράφου, τη Λήμνο και έχει ως κεντρικό άξονα τη γυναίκα και τη μορφή του σώματός της μέσα από την ιδιαίτερη ματιά του Κοσμά Κουμιανού. Ένας συνδυασμός λεπτών γραμμών και ισορροπιών μεταξύ εννοιών όπως, ολότητα, μυαλό, προσωπικότητα, σώμα, γαλήνης και ηρεμίας. Οι φωτογραφικές στιγμές αποτυπώνουν τη μία και δυνατή αντίθεση μεταξύ της έντασης του ψυχισμού των γυναικών και της αρμονίας που σχηματίζουν οι καμπύλες στα κορμιά τους. Μια ωδή στη γυναίκα, ένα ταξίδι στις μνήμες του τόπου του. Ο Κοσμάς Κουμιανός μας προσκαλεί να γνωρίσουμε τις δικές του αφετηρίες και να μας εισάγει καλλιτεχνικά στη θηλυκή πλευρά της πανέμορφης Λήμνου. Σημαντικό μέρος των εσόδων της Έκθεσης θα διατεθεί, σε συνεργασία με τον Ιατρικό Σύλλογο Λήμνου, στο Νοσοκομείο Λήμνος, για την αντιμετώπιση της πανδημίας του Covid-19.

2η ΠΑΡΑΛΛΗΛΗ ΔΡΑΣΗ  

Η συνεργασία του “Photosphere” με το Διεθνές Φεστιβάλ Φωτογραφίας των Ιωαννίνων “Photometria” συνεχίζεται επιτυχημένα για τρίτη χρονιά κι έτσι, στο πλαίσιο του 4ου Photosphere, παρουσιάζονται καθημερινά στον εσωτερικό χώρο του “Πάτμιον” επιλεγμένα Video Art από αυτά που παρουσιάστηκαν στη 12η Διοργάνωση του Photometria, το Φθινόπωρο του 2020.

3η ΠΑΡΑΛΛΗΛΗ ΔΡΑΣΗ 

Με τo Φεστιβάλ Φωτογραφίας του Αγρινίου “Photopolis” που ετοιμάζεται για την τρίτη του διοργάνωση, το “Photosphere” διατηρεί σχέσεις συνεργασίας από την πρώτη κιόλας διοργάνωσή του. Ήρθε όμως ο καιρός να ανταλλάξει και Δράσεις. Φέτος, το 4ο Photosphere φιλοξενεί στον εσωτερικό εκθεσιακό χώρο του “Πάτμιον” την Ομαδική  Έκθεση της art8 “μια Λίμνη θάλασσα – μια Λιμνοθάλασσα” που αποτελεί μια καλλιτεχνική και περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση για την Τριχωνίδα και τη Λιμνοθάλασσα Μεσολογγίου - Αιτωλικού.

4η ΠΑΡΑΛΛΗΛΗ ΔΡΑΣΗ

Το Photosphere γιορτάζει τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση και τιμά τους αγωνιστές της φιλοξενώντας την Έκθεση “1821” του Φωτογράφου Ηλία Περγαντή, την οποία μπορείτε να δείτε σε μεγάλα τυπώματα στο λιμάνι της Πάτμου, όπως και στο λιμάνι της Πάρου πριν.

Οι φωτογραφίες αποτελούν προσπάθεια και συστηματική δουλειά 4 χρόνων στην Ελληνική Επικράτεια, αποδίδοντας φόρο τιμής στους αγωνιστές και τα πρόσωπα της Ελληνικής Επανάστασης.  

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΚΥΑΝΟΤΥΠΙΑΣ

Με επιτυχία διοργανώθηκε στα δύο νησιά και το Σεμινάριο Κυανοτυπίας με Εισηγητή τον Καθηγητή Φωτογραφίας Μιχάλη Πατσούρα. 

Η Κυανοτυπία είναι μια διαδικασία φωτογραφικής εκτύπωσης που παράγει κυανόχρωμη εκτύπωση. Πρόκειται για μια διαδικασία που βασίζεται στο σίδηρο, όχι στο ασήμι. Η Κυανοτυπία ανακαλύφθηκε το 1942 από τον Sir John Frederick William Herschel (1792-1871), ο οποίος προσπαθούσε να βρει έναν εύκολο και γρήγορο τρόπο να αντιγράφει τις σημειώσεις του. 

Χρησιμοποιήθηκε για πάρα πολλά χρόνια για την αναπαραγωγή αρχιτεκτονικών σχεδίων και είναι από τις πιο σταθερές και εύκολες φωτογραφικές μεθόδους. 

Είναι μια ιδιαίτερη τεχνική που ανήκει σε μία άλλη εποχή και το Photosphere φέτος αναβίωσε με τους Συμμετέχοντες του Σεμιναρίου αυτή τη μέθοδο.


ΤΟ PHOTOSPHERE ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ…


H παρουσία του Photosphere φέτος, δεν τελειώνει στις 3 Αυγούστου… 

Αρχές Σεπτέμβη, ξεκινά στην Πάτμο το νέο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Πάτμου - Patmos Cinema Festival - το οποίο θα φιλοξενήσει στον κεντρικό χώρο προβολών του, δύο Ατομικές Εκθέσεις του Photosphere.

Την  Έκθεση “Paros as a Film” με Φωτογράφο τον Πάνο Κέκα, Σκηνοθέτη και Κριτή του Φεστιβάλ και την Έκθεση “Patmos as a Film” με Φωτογράφο τον Φοίβο Πέντε, πρώην Συμμετέχοντα του Φεστιβάλ και μέλος πλέον της Ομάδας Διοργάνωσης του Photosphere. 

Το PCF θα πραγματοποιηθεί από τις 2 έως τις 7 Σεπτεμβρίου 2021.


Στο Φωτογραφικό Φεστιβάλ του Αγρινίου “Photopolis” που θα πραγματοποιηθεί από τις 28 Αυγούστου έως τις 11 Σεπτεμβρίου 2021, θα φιλοξενηθούν καθ’ όλη τη διάρκειά του, οι συμμετοχές της “Time-lapse Action 2019” καθώς και οι φωτογραφίες των 25 Συμμετεχόντων του 4ου Photosphere σε βιντεοπροβολή. 


Τέλος, στο Διεθνές Φεστιβάλ Φωτογραφίας των Ιωαννίνων “Photometria”, θα εγκαινιαστεί η “Time-lapse Action 2021”. Οι συμμετοχές της Δράσης θα προβάλλονται σε έναν από τους εκθεσιακούς χώρους του Φεστιβάλ, καθ’ όλη τη διάρκειά του, από τις 25 Σεπτεμβρίου έως τις 3 Οκτωβρίου 2021.











Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!