Φεστιβάλ Μονής Λαζαριστών: "Άνεμος Λευτεριάς" με την Εστουδιαντίνα, Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου

 


ΑΝΕΜΟΣ ΛΕΥΤΕΡΙΑΣ

Πολυθέαμα λόγου, μουσικής και χορού 

για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση

Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου 2021, 21.00

Ένα δοξαστικό επετειακό που φωτίζει εμβληματικές στιγμές του ’21 και αποκτά σταδιακά πανηγυρικό χαρακτήρα, παραμένοντας σε διαρκή συνομιλία με τους Έλληνες του σήμερα που δίνουν καθημερινά τη δική τους μάχη, παρουσιάζεται στο Φεστιβάλ Μονής Λαζαριστών, τη Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου, στις 21.00, με ελεύθερη είσοδο, από την ορχήστρα Εστουδιαντίνα Νέας Ιωνίας.

Η γενναία ιστορία ενός λαού που πάλεψε για την ελευθερία του ζωντανεύει μέσα από τα απομνημονεύματα των ίδιων των αρχηγών του Αγώνα, τα διηγήματα και τα ποιήματα λογοτεχνών, όπως ο Παλαμάς και ο Παπαδιαμάντης. Ρήγας Φεραίος, Μακρυγιάννης, Κολοκοτρώνης, Μπουμπουλίνα, Ανδρούτσος, Σολωμός και τόσοι άλλοι εξιστορούν όσα οραματίστηκαν και έζησαν, μέσα από τις φωνές των ηθοποιών και των τραγουδιστών της παράστασης. Αγαπημένα δημοτικά τραγούδια για την κλέφτικη ζωή και τον αγώνα συνδυάζονται και εναλλάσσονται με συνθέσεις κορυφαίων συνθετών όπως ο Θεοδωράκης, ο Χατζιδάκις, ο Τσιτσάνης και άλλοι.

Η μουσική επιμέλεια και η διεύθυνση της ορχήστρας είναι του Ανδρέα Κατσίγιαννη, ενώ η επιμέλεια του υλικού και της σκηνοθεσίας είναι του Θωμά Κοροβίνη. Στην αφήγηση και στο τραγούδι οι: Σπύρος Μαβίδης, Σοφία Παπάζογλου, Θάνος Ματζίλης.

Η σκηνογραφία μέσω προβολών ειδικά σχεδιασμένων με πίνακες, πορτρέτα αγωνιστών, χειρόγραφα, χάρτες μεταφέρει τους θεατές στην εποχή του αγώνα. Το θέαμα συμπληρώνεται από τον αθλητικό χορευτικός πολιτιστικός σύλλογο «ΔΙΟΝΥΣΟΣ»και τη χορωδία «ΦΙΛΟΜΗΛΑ» που γεμίζουν τη σκηνή με χρώμα και  ξεσηκώνουν το κοινό με τη ζωντάνια τους. Με τον τρόπο αυτό επιδιώκεται η ενεργή συμμετοχή της τοπικής κοινωνίας στην εκδήλωση μνήμης και μας δίνει την ευκαιρία να θυμηθούμε το παρελθόν και να προσδιορίσουμε το μέλλον.

Συντελεστές:

Η Εστουδιαντίνα Νέας Ιωνίας αποτελείται από τους:  

Ανδρέας Κατσιγιάννης - σαντούρι

Δημήτρης Γκαβαρδίνας-τύμπανα

Σταύρος Κουσκουρίδας- κλαρίνο 

Χρήστος Δασκαλόπουλος- βιολί 

Φίλιππος Ρέτσιος - κοντραμπάσο

Κώστας Γεδίκης-μπουζούκι, λάφτα

Δημήτρης Νάσιος - κιθάρα




Βιογραφικά στοιχεία:

Ο Μουσικός & Καλλιτεχνικός Σύλλογος Εύοσμου "Φιλομήλα" ιδρύθηκε το 2019 και στόχος της χορωδίας αποτελεί η ανάπτυξητης φωνητικής μουσικής τέχνης, η ενθάρρυνση της δημιουργικότητας και τουπνεύματος μεταξύ των μελών που συμμετέχουν.Έχει λάβει μέρος σε Χορωδιακά Φεστιβάλ σε: Θεσσαλονίκη, Κέρκυρα, Αγρίνιο, Δράμα, Πρέβεζα κ.α..Τη Χορωδίαδιευθύνει από την ίδρυσή της η μαέστρος κ. Άννα - Μαρία Κότσιφα.

Ο Αθλητικός Χορευτικός Πολιτιστικός Σύλλογος ΔΙΟΝΥΣΟΣ Σταυρούπολης Θεσσαλονίκης ιδρύθηκε το 2009 με έδρα τη Σταυρούπολη του Δήμου Παύλου Μελά. Σκοπός του είναι μέσα από την εκμάθηση παραδοσιακών χορών από όλη την Ελλάδα, η διαφύλαξη και η μετάδοση της πλούσιας πολιτιστικής κληρονομιάς που μας άφησαν οι προκάτοχοι μας. Χοροδιδάσκαλος: Ευαγγελία Καρακούτα.

INFO:

Φεστιβάλ Μονής Λαζαριστών

Κολοκοτρώνη 21, Σταυρούπολη

Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου

Ώρα προσέλευσης: 20.00

Ώρα έναρξης: 21.00

Είσοδος ελεύθερη (κράτηση θέσης μέσω viva.gr, εισιτήρια ελευθέρας εισόδου θα υπάρχουν την ημέρα της εκδήλωσης)

Χρήσιμες Πληροφορίες

Σεβόμενοι τους περιορισμούς για την προστασία της δημόσιας υγείας, οι θέσεις είναι περιορισμένες για να τηρηθούν οι απαραίτητες αποστάσεις ασφαλείας.

Η συναυλία είναι αποκλειστικά για καθήμενους. Για την είσοδο του κοινού στις εκδηλώσεις του Φεστιβάλ δεν απαιτείται rapidtest, selftest ή πιστοποιητικό εμβολιασμού. Η χρήση μη ιατρικής μάσκας είναι απαραίτητη σε όλη τη διάρκεια της συναυλίας και σε όλους τους χώρους



Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!