“Ο Ραφτάκος των λέξεων” στο 1ο Φεστιβάλ “Ταράτσα στα δυτικά”

 


“Ο Ραφτάκος των λέξεων” στο 1ο Φεστιβάλ “Ταράτσα στα δυτικά”

Πέμπτη 16 & Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου

Είσοδος Ελεύθερη με τηλεφωνική κράτηση

 

            Με τον “Ραφτάκο των λέξεων”, την παιδική θεατρική παράσταση της θεατρικής ομάδας “Μικρός Βορράς”, βασισμένη στο ομώνυμο best seller παραμύθι του πολυβραβευμένου συγγραφέα Αντώνη Παπαθεοδούλου, συνεχίζεται το προσεχές διήμερο - Πέμπτη 16 Σεπτεμβρίου στις 20.30 & Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου στις 18.00 - το 1ο Φεστιβάλ “Ταράτσα στα δυτικά”, που διοργανώνει η Αντιδημαρχία Πολιτισμού του Δήμου Κορδελιού Ευόσμου.

            Μετά από 3 συνεχόμενα χρόνια sold out, η παράσταση που αγαπήθηκε πολύ από μικρούς και μεγάλους, ανεβαίνει στην ταράτσα του Πολυλειτουργικού Κέντρου “Θέατρο Οδού Μοναστηρίου” (Παρατσίκογλου και Χρυσ. Σμύρνης γωνία, Ελευθέριο Κορδελιό – Είσοδος από Μοναστηρίου), καταφέρνοντας με τρόπο τρυφερό και συγκινητικό να μιλήσει στην ψυχή των παιδιών για τη δύναμη και ζεστασιά της αγάπης, της επικοινωνίας και της συντροφικότητας, αλλά και τη βαθιά εσωτερική ικανοποίηση που αντλεί όποιος κάνει τη δουλειά του με αγάπη και μεράκι.

            Οι ηθοποιοί γίνονται ένα με τα παιδιά. Συστήνουν μουσικά όργανα, μαγεύουν με την αφήγησή τους και μέσα από τη διάδραση και το παιχνίδι χαρίζουν στους μικρούς θεατές μια παράσταση εμπειρία, στην οποία οι μικροί μας φίλοι  συμμετέχουν ενεργά στη δράση και στην εξέλιξη της ιστορίας, βοηθώντας με τις ιδέες και τις λέξεις τους τους ηθοποιούς, όποτε αυτό τους ζητηθεί.

Αν και η παράσταση χαρακτηρίζεται παιδική, ωστόσο απευθύνεται και σε μεγάλους που αγαπούν τα παραμύθια και νιώθουν παιδιά.

 

Η είσοδος είναι ελεύθερη με τηλεφωνική κράτηση στο: 2310771033 (Τμήμα Σχεδιασμού Πολιτιστικών Δραστηριοτήτων, ώρες επικοινωνίας: 9.00πμ – 14.00μμ). Αντί εισιτηρίου όσοι το επιθυμούν μπορούν να προσφέρουν προαιρετικά τρόφιμα και φάρμακα για την ενίσχυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου και  Φαρμακείου του Δήμου Κορδελιού Ευόσμου.

Λίγα λόγια για την παράσταση

Σε μια μικρή πόλη, που ίσως να μοιάζει με τις υπόλοιπες, ζει ένας ταπεινός και ιδιαίτερος ράφτης που δεν μοιάζει όμως με κανέναν άλλο! Ένας ράφτης που ντύνει όλη την πόλη με ρούχα μαγικά, που γίνονται άλλοτε δροσερά και άλλοτε ζεστά. Δεν χρησιμοποιεί μάλλινη ή μεταξωτή κλωστή αλλά χρησιμοποιεί το μυστικό του, που δεν γνωρίζει κανείς παρά μόνο αυτός… τις λέξεις! Τα χρόνια όμως περνάνε, η μικρή πόλη μεγαλώνει και ο κόσμος αρχίζει να ακολουθεί την μόδα. Όλοι ξεχνούν τον ραφτάκο και αγοράζουν έτοιμα ρούχα από τα μαγαζιά. Κάποτε στην πόλη όμως πέφτει ένας φοβερός χειμώνας και οι κάτοικοι κάνουν ότι μπορούν για να ζεσταθούν… όμως δεν καταφέρνουν τίποτα και τότε… ξαναθυμούνται τον μοναδικό τους ράφτη!

Κείμενο-στίχοι: Αντώνης Παπαθεοδούλου
Θεατρική διασκευή: Μικρός Βορράς
Σκηνοθεσία: Τάσος Ράτζος
Σκηνικό – Κοστούμια: Ελένη Ιωαννίδου
Μουσική: Θοδωρής Παπαδημητρίου
Επιμέλεια κίνησης: Λένα Μοσχά
Συνεργάτης στο διαδραστικό μέρος: Φλώρα Σπύρου
Σχεδιασμός αφίσας: Ντόρη Λούκρη (πάνω σε σχέδια της Ίρις
Σαμαρτζή)
Βοηθός σκηνοθέτη: Πολυξένη Αϊμαλιώτη
Παίζουν: Γιώργος Μιχαλάκος, Αλέξανδρος Νικολαΐδης, Κορνηλία
Προκοπίου

ΠΑΡΑΓΩΓΗ: ΜΙΚΡΟΣ ΒΟΡΡΑΣ

Η παράσταση, όπως και όλες οι εκδηλώσεις του 1ου Φεστιβάλ “Ταράτσα στα δυτικά”, πραγματοποιούνται τηρουμένων όλων των υγειονομικών πρωτοκόλλων πρόληψης κατά της διασποράς του κορωνοϊού covid-19.

 

Σημειώνεται ότι :

 

-Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική, τόσο κατά την είσοδο και έξοδο από το κέντρο, όσο και κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων.

-Η εκδήλωση είναι αποκλειστικά για καθήμενους.

-Οι πόρτες για την είσοδο του κοινού ανοίγουν μιάμιση ώρα πριν την έναρξη της εκδήλωσης.

-Η είσοδος και η έξοδος του κοινού γίνεται τμηματικά για αποφυγή συνωστισμού, τηρουμένων των αποστάσεων ασφαλείας του 1,5 μέτρου.


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!