Ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία καταδικάζει τη φασιστική επίθεση στο 2ο ΕΠΑΛ Σταυρούπολης

 


Ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία καταδικάζει τη φασιστική επίθεση στο 2ο ΕΠΑΛ Σταυρούπολης

 

 

 

Ένα χρόνο μετά την καταδίκη της συμμορίας της Χρυσής Αυγής και το φασιστικό τέρας χτύπησε πάλι.

Αυτή τη φορά ακροδεξιές ομάδες επιτέθηκαν με πέτρες και λοστούς σε μέλη μαθητικών και φοιτητικών συλλόγων οι οποίοι διαμαρτύρονταν για επίθεση η οποία είχε πραγματοποιηθεί πριν από μερικές μέρες εναντίον μαθητών και φοιτητών που μοίραζαν προκηρύξεις στο 2ο ΕΠΑΛ Σταυρούπολης.

Οι επίθεση των ακροδεξιών έγινε με σκοπό να αποτρέψει τη σημερινή αντιφασιστική συγκέντρωση διαμαρτυρίας και με προφανή στόχο να χτυπήσουν τους συγκεντρωμένους μαθητές και φοιτητές και κατ’ επέκταση το οργανωμένο αντιφασιστικό, δημοκρατικό κίνημα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Θεσσαλονίκης, καταδικάζει τη φασιστική βία εναντίον των συγκεντρωμένων και εκφράζει τη συμπαράσταση του στα θύματα της επίθεσης. Δηλώνει δε την αλληλεγγύη του, και τη συμπόρευση με το λαϊκό, αντιφασιστικό, δημοκρατικό κίνημα.

Καλεί την κυβέρνηση, αντί για τη δημιουργία της διαβόητης πανεπιστημιακής αστυνομίας να φροντίσει για την περιφρούρηση των δημοκρατικών ελευθεριών σε όλα τα εκπαιδευτικά ιδρύματα και την προστασία των μαθητών και των φοιτητών από κάθε ακροδεξιά συμμορία. Και φυσικά για την άμεση σύλληψη των δραστών.

Επί πλέον μας, ο γραμματέας της Ν.Ε. Α΄ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Κώστας Αμπατζάς, επικοινώνησε το πρωί με τον αναπληρωτή διευθυντή της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, Θωμά Μπαχαράκη.  Του εξέφρασε το ενδιαφέρον και την έντονη ανησυχία του για τα περιστατικά βίας που σημειώθηκαν και του ζήτησε επίσημη ενημέρωση. Επίσης, δηλώθηκε ρητώς η αποφασιστικότητα του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Θεσσαλονίκης στην κατεύθυνση της συνδρομής του κόμματος στην καταπολέμηση και εξάλειψη παρόμοιων φαινομένων.

Ο ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία παραμένει προσηλωμένος στον αγώνα για την Δημοκρατία και τα δικαιώματα και καλεί για μια ακόμη φορά σε συσπείρωση όλες τις δημοκρατικές δυνάμεις της χώρας για την αντιμετώπιση της φασιστικής απειλής.

 

Το γραφείο Τύπου

ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία

Θεσσαλονίκης

 

 


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!