Ο Δήμος Θεσσαλονίκης συμμετέχει στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας

 


Ο Δήμος Θεσσαλονίκης συμμετέχει στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας

Με σειρά δράσεων υπό τον τίτλο “Μετακινούμαστε με μέσα φιλικά στο περιβάλλον. Μένουμε Υγιείς” συμμετέχει ο Δήμος Θεσσαλονίκης στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας, που από το 2002 έχει καθιερωθεί ως ο σημαντικότερος θεσμός σε ευρωπαϊκό επίπεδο για την προώθηση της βιώσιμης αστικής κινητικότητας.

Οι δράσεις που έχουν προγραμματιστεί από τον Δήμο Θεσσαλονίκης θα πραγματοποιηθούν την Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου, που είναι η Ημέρα Χωρίς Αυτοκίνητο, με τήρηση των μέτρων που είναι σε ισχύ για τον περιορισμό της πανδημίας. Πιο συγκεκριμένα, στο εξωτερικό αμφιθέατρο του Δημαρχιακού Μεγάρου θα πραγματοποιηθούν:

- Στις 9.30 το πρωί ενημέρωση του κοινού για το έργο «2050 CliMobCity” και το σχέδιο δράσης του

- Στις 10.30 το πρωί ενημέρωση του κοινού για το έργο “Momentum”

- Στις 11.30 το πρωί ενημέρωση μαθητών για θέματα κυκλοφοριακής αγωγής (προβολή παρουσιάσεων και υπαίθριες δραστηριότητες με τη συμμετοχή μαθητών σχολείων).

Ακόμη, στις 6.00 το απόγευμα της 22ας Σεπτεμβρίου προγραμματίζεται συμβολική ποδηλατοπορεία (ποδήλατα και πατίνια) με αφετηρία το Μέγαρο Μουσικής και τερματισμό το άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου.

 

Συνάντηση για το έργο «2050 CliMobCity»

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας, ο Δήμος Θεσσαλονίκης προσκαλεί τους ενδιαφερόμενους να συμμετάσχουν στην 1η συνάντηση της τοπικής ομάδας υποστήριξης του έργου «2050 CliMobCity – 2050 Climate-friendly Mobility in Cities», που θα πραγματοποιηθεί στις 9.30 το πρωί, την Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου, στο εξωτερικό αμφιθέατρο του δημαρχείου.

Στόχοι του έργου, το οποίο συγχρηματοδοτείται από το πρόγραμμα INTERREG EUROPE, είναι ο ορισμός κάποιων πακέτων μέτρων τα οποία οι πόλεις διαλέγουν να πάρουν για την προώθηση της βιώσιμης κινητικότητας και η αξιολόγηση της εφικτότητάς τους με χρήση λογισμικού προσομοίωσης της κυκλοφορίας (κυκλοφοριακό μοντέλο), ώστε κάθε πόλη να ανταποκριθεί μακροπρόθεσμα (ως το 2050) στον στόχο μείωσης των εκπομπών του διοξειδίου του άνθρακα (CO2) που επιδιώκει. Πιο συγκεκριμένα, ο Δήμος Θεσσαλονίκης, υιοθετώντας το Εθνικό Σχέδιο για την Ενέργεια και το Κλίμα – ΕΣΕΚ, στοχεύει στη μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου κατά 42% σε σχέση με το 1990, για να γίνει δυνατή η μετάβαση σε μια οικονομία κλιματικής ουδετερότητας έως το έτος 2050.

Κατά τη διάρκεια της 1ης συνάντησης με τα μέλη της Τοπικής Ομάδας Υποστήριξης πρόκειται να παρουσιαστούν το αντικείμενο του έργου και η μέχρι τώρα πρόοδός του όπως επίσης και το υπό εξέλιξη σχέδιο δράσης του.

Για τη διασφάλιση τήρησης των μέτρων κατά της πανδημίας, οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να συμπληρώσουν τη σχετική φόρμα εγγραφής, που είναι διαθέσιμη εδώ.


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!