Σάββας Αναστασιάδης:Η Πολιτεία στηρίζει τους εκπαιδευτικούς


 Αναστασιάδης στον flash 99,4:Η Πολιτεία στηρίζει τους εκπαιδευτικούς

 

« Τέτοιου είδους ενέργειες είναι αδιανόητες, απολύτως καταδικαστέες και δεν πρόκειται να γίνουν ανεκτές από την Πολιτεία» τόνισε ο βουλευτής ΝΔ Σάββας Αναστασιάδης, μιλώντας σήμερα το μεσημέρι στο  FLASH RADIO 99,4  FMαναφορικά με τις επιθέσεις και τις μηνύσεις αντιεμβολιαστών σε εκπαιδευτικούς.

Όπως είπε, η Πολιτεία στηρίζει με όλα τα μέσα τους εκπαιδευτικούς που δέχονται επιθέσεις από αρνητές και ότι  η κυβέρνηση είχε προβλέψει και από την περσινή χρονιά και βρίσκεται σε ισχύ διάταξη (Ν. 4674/2020) με την οποία παρέχεται νομική υποστήριξη στους διευθυντές των σχολείων και στους εκπαιδευτικούς μας,  σε περίπτωση διενέργειας προκαταρκτικής εξέτασης ή άσκησης ποινικής δίωξης εις βάρος τους για αδικήματα που τους αποδίδεται ότι διέπραξαν κατά την ενάσκηση των καθηκόντων τους.

«Άλλωστε σε αυτό το θέμα πολύ γρήγορα έδωσε λύση και ο Πρόεδρος του Αρείου Πάγου , ο οποίος απαγορεύει τα αυτόφωρα και τις διώξεις εναντίων των εκπαιδευτικών , το ίδιο και ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη ζήτησε από τον Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ  να διασφαλιστεί ότι οι αστυνομικοί δεν θα προσάγουν στα Αστυνομικά Τμήματα εκπαιδευτικούς που εφαρμόζουν το νόμο για τα μέτρα προστασίας απέναντι στον κορονοϊό» υπογράμμισε ο κ. Αναστασιάδης

 

Για τα ληξιπρόθεσμα στεγαστικά δάνεια των παλιννοστούντων ανέφερε:

 

« Γι αυτό και για άλλα θέματα συγκεντρωθήκαμε οι πόντιοι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας και ενώσαμε την προσπάθειά μας να δώσουμε λύση σε κάποια φλέγοντα θέματα όπως και αυτό των ληξιπρόθεσμων δανείων των παλιννοστούντων»

 

Για την παρουσία του Πρωθυπουργού στη ΔΕΘ και τα βασικά συμπεράσματα από τις  δημοσκοπήσεις είπε:
 
« Μετά από ένα δύσκολο Ιούλιο και Αύγουστο που πέρασε η κυβέρνηση με όλα τα δυσάρεστα που ζήσαμε με τις πυρκαγιές και τις καταστροφές, φαίνεται από τις μετρήσεις ότι  η παρουσία του Πρωθυπουργού Κυριάκου  Μητσοτάκη στη ΔΕΘ εξισορρόπησε  την κατάσταση και  βρίσκεται πάλι με διψήφια διαφορά από τον ΣΥΡΙΖΑ, και νομίζω ότι όσο περνάει ο καιρός η διαφορά θα μεγαλώνει. Ο Πρωθυπουργός στη ΔΕΘ ανακοίνωσε μέτρα που  στοχεύουν στην ενίσχυση του εισοδήματος των πολιτών, στην βελτίωση της οικονομικής κατάστασης της μεσαίας τάξης, στη δημιουργία νέων θέσεων απασχόλησης και ενίσχυσης της κοινωνικής συνοχής. Το κόστος των επιπλέον μέτρων διαμορφώνεται περίπου στα 3,5 δισ. ευρώ για την διετία 2021-2022. Έτσι τα συνολικά μέτρα στήριξης νοικοκυριών και επιχειρήσεων, για το 2021 ανέρχονται πλέον στα 16,6 δισ. ευρώ και συνολικά φτάνουν τα 42,7 δις για την περίοδο 2020-2022» και πρόσθεσε,

« Αυτό έχει θετικό αντίκτυπο και στην οικονομία , καθώς  η 11η Έκθεση Αξιολόγησης των θεσμών  που δόθηκε  στη δημοσιότητα από την  Ευρωπαϊκή Επιτροπή,  προβαίνει σε σειρά θετικών επισημάνσεων για την ελληνική οικονομία. Διαπιστώνει ότι η οικονομία εμφανίζει ανάκαμψη μεγαλύτερη από την αναμενόμενη, υπογραμμίζει την αποτελεσματικότητα των μέτρων στήριξης της απασχόλησης και τόνωσης της ρευστότητας των επιχειρήσεων και κάνει αναφορές στα μέτρα ανακούφισης και ενίσχυσης των πληγέντων από τις πρόσφατες μεγάλες πυρκαγιές.
Αναγνωρίζει ότι η Κυβέρνηση συνέχισε, με καλό ρυθμό, την εφαρμογή μεταρρυθμίσεων σε μια σειρά από τομείς, όπως είναι οι αποκρατικοποιήσεις,  επικροτεί τη σημαντική πρόοδο στο εμβληματικό έργο του Ελληνικού κ.α. όπως επίσης αναδεικνύει τον κομβικό ρόλο του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0», ώστε να βγει η χώρα μας από την υγειονομική κρίση πιο δυνατή και να αυξηθούν οι ιδιωτικές και δημόσιες επενδύσεις»

 

https://www.youtube.com/watch?v=guOq6Be9ZRw&t=26s


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!