Ο Δήμος Θεσσαλονίκης παρουσιάζει τα σχέδιά του για Αριστοτέλους – Στάβλους Παπάφη και Σαράντα Εκκλησιές

 


Ο Δήμος Θεσσαλονίκης παρουσιάζει τα σχέδιά του για Αριστοτέλους – Στάβλους Παπάφη και Σαράντα Εκκλησιές

Τρεις εμβληματικές παρεμβάσεις, που με την υλοποίησή τους θα αναβαθμίσουν την εικόνα της πόλης και την ποιότητα ζωής των κατοίκων της, παρουσιάζει στους επισκέπτες της 85ης ΔΕΘ ο Δήμος Θεσσαλονίκης. Η έκθεση στην οποία μπορεί κανείς να δει τις βραβευμένες συμμετοχές σε τρεις αρχιτεκτονικούς διαγωνισμούς προσχεδίων που διενεργήθηκαν από τον Δήμο παρουσιάστηκε επισήμως απόψε (14/9), παρουσία του Δημάρχου Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνου Ζέρβα και του Αντιδημάρχου Τεχνικών Έργων Εφραίμ Κυριζίδη.

Ειδικότερα, στο περίπτερο 2 της 85ης ΔΕΘ ο Δήμος Θεσσαλονίκης εκθέτει στο κοινό τις προτάσεις που διακρίθηκαν στους αρχιτεκτονικούς διαγωνισμούς που αφορούν τα έργα ανάπλασης της πλατείας και του άξονα της Αριστοτέλους, της δημιουργίας συγκροτήματος κοινωφελών λειτουργιών στο δημοτικό ακίνητο των πρώην Στάβλων Παπάφη καθώς και της δημιουργίας κτιρίου κοινωφελών λειτουργιών στην περιοχή των Σαράντα Εκκλησιών.

 


Κ. Ζέρβας: “Υποδομές – αναπλάσεις – καθημερινότητα” το τρίπτυχο της πολιτικής μας

Στην κεντρική τοποθέτησή του ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας σημείωσε ότι η Δημοτική Αρχή στηρίζει την πολιτική της στο τρίπτυχο “υποδομές – αναπλάσεις - καθημερινότητα”.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο κ. Ζέρβας, τα έργα αστικών αναπλάσεων αποδίδουν πολλαπλά οφέλη, καθώς επιδρούν θετικά πέραν όλων των άλλων στην οικονομία, στην εμπορική κίνηση, στον τουρισμό.

Αναφερόμενος στο έργο ανάπλασης του άξονα της Αριστοτέλους, σημείωσε ότι η Δημοτική Αρχή παραμένει πιστή στον σχεδιασμό και στο πρόγραμμά της, τηρώντας τη δέσμευσή της ότι θα δρομολογήσει όλες τις διαδικασίες, ώστε η Αριστοτέλους να ανανεωθεί και να αποκτήσει μια νέα εικόνα, με νέες προσεγγίσεις, νέα υλικά αλλά και σεβασμό στον αρχικό σχεδιασμό.

Για τους πρώην Στάβλους Παπάφη ο κ. Ζέρβας υπογράμμισε ότι με τις παρεμβάσεις που έχουν προγραμματιστεί μετασχηματίζονται σε έναν ζωντανό και δημιουργικό πολυχώρο, που συνδυάζει πράσινο, κοινωνικές δομές, δράσεις πολιτισμού και αθλητισμού αλλά και υπόγειο πάρκινγκ.

Σε ό,τι αφορά την περιοχή των Σαράντα Εκκλησιών ο προγραμματισμός αφορά τη δημιουργία ενός κτιριακού συγκροτήματος παιδικού σταθμού και κοινωφελών λειτουργιών σύγχρονου αρχιτεκτονικού σχεδιασμού και σχεδόν μηδενικής ενεργειακής κατανάλωσης.

 

Ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων

Στα επιμέρους στοιχεία των τριών έργων αναφέρθηκε ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Εφραίμ Κυριζίδης, εκφράζοντας παράλληλα τις ευχαριστίες του προς τα μέλη των κριτικών επιτροπών στους τρεις αρχιτεκτονικούς διαγωνισμούς αλλά και προς τα στελέχη του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε, για τη μελέτη που αφορά την ανάπλαση της πλατείας και του άξονα της Αριστοτέλους εξασφαλίστηκε χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων του Υπουργείου Τουρισμού, ενώ για το έργο ανάπλασης των πρώην Στάβλων Παπάφη η παρούσα Διοίκηση του Δήμου εξασφάλισε χρηματοδότηση 13 εκατ. ευρώ από το ΠΔΕ του Υπουργείου Εσωτερικών. Εξάλλου, για τη διενέργεια του αρχιτεκτονικού διαγωνισμού για το κτίριο στις Σαράντα Εκκλησιές, όπως πρόσθεσε ο κ. Κυριζίδης, εξασφαλίστηκε χρηματοδότηση 40.000 ευρώ από το Πράσινο Ταμείο του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας.


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!