Επίσκεψη Στεργίου και κλιμακίου της ΝΔ στο Εθνικό Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης

 


ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΚΛΙΜΑΚΙΟΥ ΤΗΣ ΝΔ ΣΤΟ ΕΚΕΤΑ

ΠΡΟΤΥΠΟ ΓΙΑ ΤΑ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ ΤΟ ΜΟΝΤΕΛΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΕΚΕΤΑ

της Χριστίνας Τσόρμπα

Το Εθνικό Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης επισκέφθηκε ανάμεσα σε άλλους φορείς στο πλαίσιο της 85ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης την Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου 2021,  ο Γραμματέας Πολιτικής επιτροπής του κόμματος της ΝΔ, κος Στεργίου, συνοδευόμενος από κλιμάκιο του κόμματος. Το κλιμάκιο απαρτιζόταν από  τον Γραμματέα της  Νέας Δημοκρατίας-Γραμματεία Παραγωγικών Τομέων Άκη Μπάφα, τον επικεφαλής του Θεματικού Τομέα Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και Ψηφιακού Μετασχηματισμού Μύρωνα Φλουρή, τον Περιφερειακό Συντονιστή Γιάννη Ρουκά και τους Συντονιστές Φραγκίσκο Θεοφύλακτο και Κλεόβουλο Θεοτόκη.

Το κλιμάκιο υποδέχτηκε αντιπροσωπεία του ΕΚΕΤΑ υπό τον Πρόεδρο του Κέντρου Δρ. Δ. Τζοβάρα και στη συνέχεια ο Αντιπρόεδρος Δρ. Ε. Μπεκιάρης  μαζί με αντιπροσώπους όλων των Ινστιτούτων του Κέντρου ενημέρωσε το κλιμάκιο για τις δράσεις, τα σχέδια, αλλά και τις ανάγκες στήριξης του έργου του ΕΚΕΤΑ και καθενός από τα Ινστιτούτα του. 

Ο κος Στεργίου εξέφρασε τον θαυμασμό του για το έργο του ΕΚΕΤΑ και τόνισε πως το μοντέλο λειτουργίας του αποτελεί πρότυπο για την λειτουργία των Ερευνητικών Κέντρων για το κόμμα της ΝΔ, ενώ αναγνώρισε τον σημαντικό αντίκτυπο του Κέντρου στην διατήρηση και επέκταση του ερευνητικού ιστού της χώρας μας, αλλά και τη μεταφορά τεχνολογίας σε Ιδιωτικούς και Δημόσιους Φορείς της Ελλάδας. 

Ακολούθησε επίσκεψη του κλιμακίου στις εγκαταστάσεις του Ινστιτούτου Βιώσιμης Κινητικότητας και Δικτύων Μεταφορών (ΙΜΕΤ) του ΕΚΕΤΑ, συμπεριλαμβανομένων των Υποδομών του Προσομοιωτή Οδήγησης Αυτοκινήτου, του Ζωντανού Εργαστηρίου Διαχείρισης Δεδομένων και Υπηρεσιών του ΙΜΕΤ και του Εργαστηρίου Βιομηχανίας 4.0. 

Ο κος Στεργίου και οι λοιποί εκπρόσωποι του κόμματος δεσμεύτηκαν να μεταφέρουν τις θετικές τους εντυπώσεις στα αρμόδια κυβερνητικά όργανα και να στηρίξουν νομοθετικές πρωτοβουλίες για την περαιτέρω προώθηση του διπόλου Έρευνα-Καινοτομία στην χώρα μας.  

Το ΙΜΕΤ/ΕΚΕΤΑ (Ινστιτούτο Βιώσιμης Κινητικότητας και Δικτύων Μεταφορών του Εθνικού Κέντρου Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης-ΝΠΙΔ), που εδρεύει στη Θέρμη Θεσσαλονίκης, είναι ο κύριος ερευνητικός φορέας στον τομέα των Μεταφορών στην Ελλάδα, κι από τους σημαντικότερους και πλέον αναγνωρισμένους κόμβους τεχνολογίας και τεχνογνωσίας πανευρωπαϊκά και υπάγεται στη Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας (ΓΓΕΤ) του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

ΜΕΤ/ΕΚΕΤΑ - 6ο χλμ. Χαριλάου-Θέρμης, Θέρμη, Θεσσαλονίκη - Τηλ.: 2310 498 457 - www.imet.gr







Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!