#εμβολιάζω - ΙΣΘ: Μαρτυρίες γιατρών που νόσησαν


 Νίκος Νίτσας «Συνάδελφοι κόλλησαν covid19 - ανάμεσα τους κι εγώ - και βρέθηκαν στη θέση των ασθενών με την αγωνία της επόμενης ημέρας και της επόμενης ανάσας…»

 
Μαρτυρίες σοκ από γιατρούς-μέλη του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης σε διαδικτυακή εκδήλωση στο πλαίσιο του #εμβολιαΖΩ, στην αέναη καμπάνια ενημέρωσης για την ασφάλεια και την αξιοπιστία των εμβολίων, από το 2017 μέχρι σήμερα (Σε ΒΙΝΤΕΟ όλες οι μαρτυρίες των γιατρών που νόσησαν και ορισμένοι έχουν ακόμη προβλήματα)
 
 
 
Γιατροί που νόσησαν από κορωνοϊό και νοσηλεύτηκαν σε ΜΕΘ (Μονάδα Εντατικής Θεραπείας) ή ΜΑΦ (Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας) μιλούν για όσα συγκλονιστικά βίωσαν μέσα σε αυτους τους θαλάμους covid19, ως ασθενείς, δίνοντας τη μάχη για τη δική τους ζωή και όχι τη ζωή άλλων ως συνήθως.
 

Ο πρόεδρος και χειρουργός οφθαλμίατρος Νίκος Νίτσας -ο οποίος νόσησε και ο ίδιος- τονίζει ότι «τον περασμένο Νοέμβριο πολλοί συνάδελφοι κόλλησαν τη νόσο, κυρίως την ώρα του καθήκοντος, παρά τα αυστηρότατα μέτρα που είχαν λάβει. Αρκετοί έχασαν τη ζωή τους ενώ αναμένονταν σε λίγες εβδομάδες τα εμβόλια! Εμείς οι γιατροί όπως και οι υπόλοιποι συνάνθρωποι μας «χάσαμε τη γη κάτω από τα πόδια μας». Ανησυχήσαμε για τους ασθενείς μας, για τις οικογένειες μας, για τις ζωές μας. Αν και ως επιστήμονες της υγείας η ψυχραιμία είναι το βασικό στοιχείο της εκπαίδευσης μας, βιώσαμε τον απόλυτο πόνο ή τον απόλυτο φόβο της αιφνιδιαστικής απώλειας. Αυτές τις μαρτυρίες καταγράψαμε στον ΙΣΘ αναδεικνύοντας ταυτόχρονα την αναγκαιότητα του εμβολιασμού ώστε να μη ζήσουν άλλοι όσα εμείς ζήσαμε. Πολλοί ήπια, άλλοι… χωρίς επιστροφή. Και από αυτό το βήμα, των φετινών δράσεων του #εμβολιαΖΩ, θέλω να μεταφέρω τα θερμά συλλυπητήρια στους συγγενείς των συναδέλφων, τα δικά μου κι όλων των μελών του συλλόγου που εκπροσωπώ. Στη μνήμη αυτών των γιατρών συνεχίζουμε την προσπάθεια ενημέρωσης. Στη μνήμη όλων των ανθρώπων που πέθαναν  ζητούμε να ακουστούν οι επιστήμονες και όχι οι… σκοταδιστές ώστε να ελέγξουμε κι αυτή την πανδημία όπως έγινε και στο παρελθόν».

Ολόκληρη η συζήτηση με τον καθηγητή Β. Βασιλικό εδώ:

Εδώ ολόκληρη η μαρτυρία του κ. Μπάτζιου

Εδώ η μαρτυρία του κ. Τουφεκτσή :

Ολόκληρη η μαρτυρία του Βασίλειου Ανδρεάδη εδώ

Oλόκληρη η μαρτυρία της παιδιάτρου Ελένης Ιασωνίδου εδώ:


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!