Η διεθνής προοπτική του ΝΟΗΣΙΣ

 


Σε τροχιά εξωστρέφειας το ΝΟΗΣΙΣ. 
Η ΙΔΕΑ του ταξιδεύει στην Αλεξάνδρεια

 της Στελλίνας Μαργαριτίδου

Σε τροχιά εξωστρέφειας βρίσκεται το ΝΟΗΣΙΣ καθώς διοργανώνει σημαντικές εκδηλώσεις για το 2021-22

Μία από αυτές είναι η παρουσίαση της μεταφερόμενης έκθεσης ΙΔΕΑ-Αρχαία Ελληνική Επιστήμη και Τεχνολογία που έχει προγραμματιστεί να παρουσιαστεί στη Βιβλιοθήκη της Αλεξάνδρειας  , τον Οκτώβριο .

Μάλιστα ο Γενικός Γραμματέας Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας του Υπουργείου Εξωτερικών Γιάννης Χρυσουλάκης έθεσε υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας την Έκθεση ΙΔΕΑ.


Ο Γενικός Διευθυντής του ΝΟΗΣΙΣ Θανάσης Κοντονικολάου και η Κλαίρη Γρηγορούδη, υπεύθυνη χορηγιών και διεθνών σχέσεων του ΝΟΗΣΙΣ, συναντήθηκαν με τον Γενικό Γραμματέα Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας του Υπουργείου Εξωτερικών, Γιάννη Χρυσουλάκη και τo στέλεχος του Υπουργείου, Μαρία Τζήκα και τους ενημέρωσαν τόσο για το έργο και τις δραστηριότητες του φορέα , όσο και για τις διεθνείς προοπτικές του .

Επίσκεψη του ΓΓΕΚ Θανάση Κυριαζή

Σ αυτές τις διεθνείς προοπτικές του ΝΟΗΣΙΣ αναφέρθηκε κατά τη διάρκεια πρόσφατης επίσκεψής του και ο ΓΓΕΚ Θανάσης Κυριαζής κατά την επίσκεψή του στο ΝΟΗΣΙΣ τονίζοντας μεταξύ άλλων « την παιδαγωγική και εκπαιδευτική διάσταση των εκθεμάτων του, που συνέβαλαν στο να αποσπάσει δύο ύψιστες διεθνείς τιμητικές διακρίσεις, από το Ευρωπαϊκό Δίκτυο Τεχνολογικών Κέντρων και Μουσείων ECSITE (The European Network of Science Centers and Museums) και από τη σημαντικότερη παγκοσμίως ένωση Επιστημονικών και Τεχνολογικών Κέντρων ASTC (Association of Science – Technology Centers), ). Πρόκειται για ένα Κέντρο που μέσω της λειτουργίας του ανοίγει γέφυρες επικοινωνίας με την τοπική κοινωνία και φέρνει την καινοτομία και την επιστήμη κοντά στους μαθητές, δίνοντας τους πολλά εκπαιδευτικά ερεθίσματα συμβάλλοντας ουσιαστικά στη μετάδοση της επιστημονικής γνώσης”.

 

Ο Γενικός Γραμματέας Έρευνας και Καινοτομίας, καθ. Αθανάσιος Κυριαζής, επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις του ΝΟΗΣΙΣ,  ξεναγήθηκε στις αίθουσες προβολής και στο Μουσείο Τεχνολογίας και ενημερώθηκε αναλυτικά  από τον Πρόεδρο καθ Μιχάλη Σιγάλα και τον Γ Διευθυντή Θανάση Κοντονικολάου για τη δομή, τους επιμέρους τομείς δραστηριοποίησης, τα έργα, τις προτεραιότητες, τις δυσκολίες λόγω της πανδημίας αλλά και τις μελλοντικές δράσεις του Κέντρου.

 

www.noesis.edu.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!