Δ. Ωραιοκάστρου: Οπωροφόρα δέντρα φυτεύτηκαν στα «Αλώνια» - Τους καρπούς θα απολαμβάνουν οι πολίτες

 


Δ. Ωραιοκάστρου: Οπωροφόρα δέντρα φυτεύτηκαν στα «Αλώνια» - Τους καρπούς θα απολαμβάνουν οι πολίτες

Ιβίσκοι, βελανιδιές, προύνοι, αλλά και καρυδιές, συκιές, ροδιές, μηλιές, και άλλα οπωροφόρα δέντρα, τους καρπούς των οποίων θα απολαμβάνουν οι πολίτες, φυτεύτηκαν το πρωί του Σαββάτου στην περιοχή «Αλώνια» στο Ωραιόκαστρο.

Παιδιά, γονείς, κάτοικοι του Ωραιοκάστρου, μέλη της Ένωσης Ποντίων Ωραιοκάστρου και Φίλων, του Περιβαλλοντικού και Πολιτιστικού Συλλόγου Ωραιοκάστρου, δημοτικοί υπάλληλοι και στελέχη της διοίκησης του Δήμου Ωραιοκάστρου φύτεψαν περισσότερα από 100 δέντρα «πρασινίζοντας» την περιοχή.

Η πρωτότυπη δράση δεντροφύτευσης έγινε από την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης των Επιχειρησιακών Προγραμμάτων του Στόχου «Ευρωπαϊκή Εδαφική Συνεργασία» με την Κοινή Γραμματεία του Προγράμματος Συνεργασίας INTERREG V-A «Greece-Bulgaria 2014-2020», σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Καθημερινότητας του Δήμου Ωραιοκάστρου, στο πλαίσιο του εορτασμού της Ημέρας Ευρωπαϊκής Συνεργασίας 2021 (EC-Day 2021).

«Καθημερινά αγωνιζόμαστε για να κάνουμε καλύτερο τον τόπο μας. Στο πλαίσιο του εορτασμού της Ημέρας Ευρωπαϊκής Συνεργασίας φυτέψαμε στα Αλώνια δέντρα που προσφέρουν σκιά, αλλά και οπωροφόρα δέντρα, που όταν μεγαλώσουν και καρποφορήσουν οι δημότες θα έχουν τη δυνατότητα να μαζεύουν και να καταναλώνουν τους καρπούς», τόνισε η αντιδήμαρχος Καθημερινότητας του Δήμου Ωραιοκάστρου, Σοφία Δημητριάδου.

Εξέφρασε τις ευχαριστίες της σε όσους συμμετείχαν στη δεντροφύτευση και κυρίως στα παιδιά, που με μεράκι και αγάπη έσκαψαν τη γη και φύτεψαν τα δέντρα. Τα παιδιά, μάλιστα, «υιοθέτησαν» τα δέντρα που φύτεψαν και δεσμεύτηκαν πως με την καθοδήγηση των γονιών τους και της Αντιδημαρχίας Καθημερινότητας θα αναλάβουν την φροντίδα τους, ώστε να αναπτυχθούν και να καρποφορήσουν.

 Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!