Νέα οχήματα στον στόλο του δήμου Θεσσαλονίκης. Επιθεώρηση από Ζέρβα - Ζεϊμπέκη

 


Νέα οχήματα στον στόλο του δήμου Θεσσαλονίκης

Επιθεώρηση από Ζέρβα - Ζεϊμπέκη

Με μια ευρεία γκάμα οχημάτων, που περιλαμβάνει από ηλεκτροκίνητα φορτηγά για την ανακύκλωση και μικρά απορριμματοφόρα κατάλληλα για την αποκομιδή σε στενούς δρόμους μέχρι νέα λεωφορεία μεταφοράς νηπίων για την κάλυψη αναγκών στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς, ενισχύθηκε ο μηχανολογικός εξοπλισμός του Δήμου Θεσσαλονίκης. Τα 25 νέα οχήματα που εντάσσονται στον στόλο επιθεώρησαν σήμερα (07/09) το πρωί ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας κι ο Αντιδήμαρχος Ανακύκλωσης και Καθαριότητας Νίκος Ζεϊμπέκης.


“Από την πρώτη μέρα ανάληψης καθηκόντων της διοίκησής μας δώσαμε ιδιαίτερο βάρος στην ενίσχυση και αναβάθμιση του εξοπλισμού, ώστε να εξυπηρετηθούν οι ανάγκες της πόλης”, ανέφερε σχετικά ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας, σημειώνοντας ότι μέχρι σήμερα μόνον ο τομέας της καθαριότητας έχει ενισχυθεί με 65 νέα οχήματα και οι υπόλοιπες δημοτικές υπηρεσίες με επιπλέον 49.

Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης υπογράμμισε ότι τα νέα οχήματα αποτελούν ένα σημαντικό εργαλείο στη διαρκή προσπάθεια να αναταχτεί η καθαριότητα, τονίζοντας ότι ιδιαίτερα σημαντική είναι η συμβολή των εργαζομένων, που “σε δύσκολες συνθήκες -με πανδημία, με κρύα, με χιόνια, με καύσωνες- βρίσκονται έξω στην πόλη”. Εξάλλου, ο κ. Ζέρβας αναφέρθηκε στις πρωτοβουλίες που έχουν αναληφθεί στον τομέα της ηλεκτροκίνησης και σημείωσε ότι το επόμενο διάστημα ο εξοπλισμός ιδιαίτερα στον τομέα της καθαριότητας θα ενισχυθεί περαιτέρω.

“Η προσπάθεια του δήμου συνεχίζεται”, είπε από την πλευρά του ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Ανακύκλωσης Νίκος Ζεϊμπέκης, σημειώνοντας ότι ο νέος εξοπλισμός με τον οποίο ενισχύεται ο τομέας της καθαριότητας βοηθά και τους ίδιους τους εργαζόμενους να κάνουν καλύτερα τη δουλειά τους.

Όπως εξήγησε ο κ. Ζεϊμπέκης, στα δύο απορριμματοφόρα που χρησιμοποιούνται για την αποκομιδή των υπόγειων κάδων προστίθενται και 25 νέα οχήματα:

- Οκτώ δορυφορικά φορτηγά για τη συλλογή ογκωδών αντικειμένων- Οκτώ ηλεκτροκίνητα τετράκυκλα φορτηγά, εκ των οποίων τέσσερα χρησιμοποιούνται για την ανακύκλωση, ενώ τα υπόλοιπα τέσσερα διαθέτουν ενσωματωμένο πλυστικό

- Τέσσερα μικρά απορριμματοφόρα για την αποκομιδή σε στενούς δρόμους (π.χ. Άνω Πόλη, Σαράντα Εκκλησιές, Ε’ Δημοτική Κοινότητα, Δ΄ Δημοτική Κοινότητα)

- Τρία τρίκυκλα δορυφορικά με ανατροπή που χρησιμοποιούνται στη νέα παραλία

- Δύο λεωφορεία μεταφοράς νηπίων για την εξυπηρέτηση των αναγκών των δημοτικών παιδικών σταθμών.


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!