Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της φτώχειας: Συλλογή ειδών ανάγκης στο προαύλιο του Δημαρχείου την Παρασκευή 22/10

 


Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της φτώχειας: Συλλογή ειδών  ανάγκης στο προαύλιο του Δημαρχείου την Παρασκευή 22/10

Η Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Παύλου Μελά και οι δομές Κοινωνικό Παντοπωλείο-Συσσίτιο, Κοινωνικό Φαρμακείο και Κέντρο Κοινότητας με Παράρτημα Ρομά, τιμούν την 17η Οκτωβρίου που έχει ανακηρυχτεί ως Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Φτώχειας.

Την ημέρα αυτή που τονίζεται η αξία της κοινωνικής προσφοράς και της αλληλεγγύης η ευαισθητοποίηση και δραστηριοποίηση των πολιτών αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι των δράσεων μας.

 

Με κεντρικό μήνυμα «Όταν προσφέρω γεμίζει η καρδιά μου» καλούνται  τα σχολεία να συμμετέχουν στην εκδήλωση ευαισθητοποίησης που διοργανώνεται την Παρασκευή 22 Οκτωβρίου 2021, τις ώρες 09:00-15:00 στον προαύλιο χώρο του Δημαρχείου Παύλου Μελά,  (Καραολή και Δημητρίου 1, Σταυρούπολη). Όλοι μαζί μπορούμε να συμβάλλουμε με κάθε δυνατό τρόπο στην εξάλειψη αυτού του φαινομένου.

Η εκδήλωση αφορά τη συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης (τρόφιμα, παυσίπονα φάρμακα, βρεφικά είδη) και παράλληλα την ενημέρωση σχετικά με τις παρεχόμενες υπηρεσίες των κοινωνικών δομών του δήμου.

 

Η φτώχεια δεν είναι μόνο ένα οικονομικό ζήτημα αλλά ένα πολυδιάστατο φαινόμενο που περιλαμβάνει τόσο την έλλειψη εισοδήματος όσο και βασικών αγαθών που επιτρέπουν στους ανθρώπους να ζουν με αξιοπρέπεια.

Η ημέρα αυτή φέρνει στο προσκήνιο την ανάγκη για προάσπιση των θεμελιωδών δικαιωμάτων του ανθρώπου και για κοινωνική δικαιοσύνη.

Σας καλούμε όλους ως αρωγούς και συνοδοιπόρους στο έργο μας.

 


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!