Δήμος Παύλου Μελά: Προμήθεια ενός σύγχρονου κλαδοθρυμματιστή για τις ανάγκες της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος & Πρασίνου

 


Προμήθεια ενός σύγχρονου κλαδοθρυμματιστή για τις ανάγκες της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος & Πρασίνου


Στην προμήθεια ενός σύγχρονου κλαδοθρυμματιστή – κλαδοτεμαχιστή συνολικού κόστους 33.269 ευρώ προέβη ο Δήμος Παύλου Μελά με σκοπό αφενός τον εκσυγχρονισμό και τη βελτιστοποίηση λειτουργίας των παρεχόμενων υπηρεσιών του Δήμου προς τους δημότες αφετέρου, την ενίσχυση του υφιστάμενου στόλου για την αποδοτικότερη λειτουργία του έργου των Υπηρεσιών της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος και Πρασίνου.

 

Όπως ανέφερε ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος, Πρασίνου & Εθελοντισμού Σάκης Λαζαρίδης «η προμήθεια του συγκεκριμένου οχήματος ήταν επιβεβλημένη, καθώς πέρα από τη δεδομένη χρησιμότητά του, η παλαιότητα του εξοπλισμού του Δήμου επιφέρει προβλήματα στην ταχύτητα και την ποιότητα των υπηρεσιών. Πιο συγκεκριμένα υπάρχει επιπλέον οικονομική επιβάρυνση συντήρησης των οχημάτων, αύξηση του χρόνου παραμονής στα συνεργεία, αύξηση των καθημερινών ελέγχων και περισσότερη ενασχόληση του προσωπικού συντήρησης, αύξηση κατανάλωσης καυσίμου, σημαντική αύξηση εκπομπών καυσαερίων και μικροσωματιδίων, σημαντική αύξηση εκπομπής θορύβου, αύξηση του χρόνου εργασίας και μετακίνησης, έλλειψη συστημάτων ασφαλείας » είπε μεταξύ άλλων ο κ. Λαζαρίδης και συνέχισε: «Η συγκεκριμένη προμήθεια είναι επιβεβλημένη και αναγκαία για την εύρυθμη λειτουργία της υπηρεσίας και την τήρηση των Ευρωπαϊκών Κανονισμών».

 


Το μηχάνημα (κλαδοθρυμματιστής) προορίζεται για τον μικροτεμαχισμό των φυτικών καταλοίπων (κλαδιά από κλαδέματα του Δήμου και των πολιτών) τα οποία συλλέγονται προς το σκοπό αυτό.

 

Τεχνικές πληροφορίες για τον κλαδοτεμαχιστή

O θρυμματιστής ξύλων και κλαδιών GS TIGER D (μηχάνημα τεμαχισμού κορμών, κλάδων κλπ.) είναι καινούργιος, πρώτης χρήσης, έτοιμος προς λειτουργία, ισχυρής κατασκευής, συγχρόνου τεχνολογίας, του κορυφαίου σε ποιότητα, αντοχή και αξιοπιστία Οίκου TS INDUSTRIES.

O κλαδοθρυμματιστής είναι απόλυτα κατάλληλος για τον μικροτεμαχισμό των φυτικών καταλοίπων (κλαδιά από κλαδέματα του Δήμου και των πολιτών) τα οποία συλλέγονται προς το σκοπό αυτό, ώστε αυτά να αποτελέσουν κατάλληλο διογκωτικό για το οργανικό κλάσμα, προκειμένου το μίγμα να μπορεί να υποδομηθεί και να καταστεί λίπασμα (κόμποστ).

Διαθέτει ταχέως περιστρεφόμενο σύστημα θρυμματισμού με μαχαίρια και σφυριά. Με αυτό τον τρόπο η φθορά των μαχαιριών μειώνεται στο ελάχιστο. Επίσης διαθέτει περιστρεφόμενη κατακόρυφη χοάνη απόρριψης του θρύμματος. Η χοάνη εισόδου των κλαδιών προς θρυμματισμό για την ευκολία της φόρτωσης είναι οριζόντια, με κωνικό σχήμα και είναι κατάλληλη ώστε να φορτώνεται με φορτωτή ή με το χέρι.

Έχει τη δυνατότητα να μικροθρυμματίσει συμπαγή κλαδιά διαμέτρου έως 140 mm. Υπάρχει ρυθμιζόμενο καθ’ ύψος ποδαρικό με τροχό για την ασφαλή στήριξη και λειτουργία του μηχανήματος όταν αυτό είναι αποσυνδεμένο από το όχημα έλξης.

Ο προσφερόμενος τεμαχιστής διαθέτει πετρελαιοκινητήρα. Ο κινητήρας βρίσκεται τοποθετημένος με τρόπο ώστε να υπάρχει γρήγορη και εύκολη πρόσβαση για την εκτέλεση εργασιών συντήρησης, επιθεώρησης – ελέγχου και επισκευής όλων των τμημάτων του. Ταυτόχρονα περιβάλλεται από κάλυμμα για τη μείωση του ήχου λειτουργίας. Το μηχάνημα φέρει πίνακα ελέγχου με τα όλα τα απαραίτητα όργανα και ωρομετρητή.

Προκειμένου να μειωθεί στο ελάχιστο τόσο η κατανάλωση, η συνεπαγόμενη εκπομπή καυσαερίων όσο και η στάθμη θορύβου, το μηχάνημα διαθέτει αυτόματη επιλογή στροφών κινητήρα (έτοιμα προγράμματα επιλογής των στροφών λειτουργίας), ανάλογα με το είδος ξυλείας.


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!