Εγκαινιάστηκε το αναβαθμισμένο δημ. γήπεδο ποδοσφαίρου Άνω Ηλιούπολης με βράβευση του Μ. Χαλκίδη και γιορτή ακαδημιών του τόπου μας

 


Εγκαινιάστηκε το αναβαθμισμένο Δημοτικό γήπεδο ποδοσφαίρου Άνω Ηλιούπολης με τιμητική βράβευση του Μπάμπη Χαλκίδη και γιορτή ακαδημιών του τόπου μας

Με καλοσύνη, αγάπη για τον αθλητισμό και τα παιδιά, γνώση, εμπειρία, πάθος για την πόλη και τους ανθρώπους της, καθαρό πρόσωπο, κανόνες διαφάνειας με τους συλλόγους,  σεβασμό στους ανιδιοτελείς αθλητικούς παράγοντες, ο Δήμος Παύλου Μελά εγκαινίασε το αναβαθμισμένο δημοτικό γήπεδο ποδοσφαίρου της Άνω Ηλιούπολης.

Το απόγευμα της Παρασκευής 29 Οκτωβρίου 2021 θα μείνει αξέχαστο για όσους παραβρέθηκαν στη σεμνή τελετή που διοργάνωσε η Αντιδημαρχία Αθλητισμού και η Διεύθυνση Παιδείας – Αθλητισμού – Πολιτισμού του Δήμου Παύλου Μελά, καθώς κυριάρχησαν το παιχνίδι, οι φωνές των μικρών ποδοσφαιριστών - μεγάλων πρωταγωνιστών, η χαρά των γονέων και φίλων και η συγκίνηση με τις τιμητικές βραβεύσεις του αθλητικού παράγοντα με τη μεγάλη προσφορά στον ερασιτεχνικό αθλητισμό, Μπάμπη Χαλκίδη και του πρώην Υπουργού Γιώργου Ορφανού.


Με το έργο «Διαμορφώσεις αθλητικών εγκαταστάσεων στις ΔΚ Σταυρούπολης Ευκαρπίας», η Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών  τοποθέτησε νέο χλοοτάπητα τελευταίας τεχνολογίας στα  δημοτικά γήπεδα της Άνω Ηλιούπολης και Εργατικών κατοικιών Ευκαρπίας, συνεχίζοντας τη βελτίωση των αθλητικών υποδομών του δήμου Παύλου Μελά.

Να σημειωθεί ότι ο συγκεκριμένος αθλητικός χώρος στις οδούς Ιθάκης  (‘’σύνορο’’ με τον Δήμο Κορδελιού - Ευόσμου) και 17η Νοέμβρη γειτνιάζει με δύο Λύκεια, Γυμνάσιο, Δημοτικό με περισσότερους από 1.200 μαθητές – μαθήτριες, που θα έχουν τη δυνατότητα να γυμνάζονται με ασφάλεια, όπως και οι αθλούμενοι των συλλόγων, των προγραμμάτων αθλητισμού και φυσικά οι πολίτες τις ώρες κοινού.

Τον αγιασμό  του έργου τέλεσε ο πατέρας Τιμόθεος του Ιερού Ναού Προφήτη Ηλία της Άνω Ηλιούπολης, ο οποίος μετέφερε τις ευχές του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Νεαπόλεως – Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβα και ακολούθως ο Δήμαρχος Δημήτρης Δεμουρτζίδης καλωσόρισε τους μικρούς αθλητές και όλους τους παριστάμενους.

Στο σύντομο χαιρετισμό του ο Δήμαρχος αναφέρθηκε στη δημιουργία νέων χώρων άθλησης και στην ανάπλαση των υπαρχουσών εγκαταστάσεων που υλοποίησαν από το Σεπτέμβριο του 2014 οι διοικήσεις του, μέσα από δέσμες αθλητικών έργων και μεμονωμένων εργολαβιών. Επίσης, τόνισε τις προγραμματισμένες παρεμβάσεις στο Δημοτικό Κολυμβητήριο Άνω Ηλιούπολης (ενεργειακή αναβάθμιση), στο Στάδιο Σταυρούπολης δίπλα στο Δημαρχείο (τοποθέτηση ταρτάν στίβου σε συνεργασία με το Υφυπουργείο Αθλητισμού), στο ΔΑΚ Πολίχνης (κατασκευή γηπέδου ποδοσφαίρου και αθλητικών εγκαταστάσεων στίβου και στις αναβαθμίσεις ανοιχτών γηπέδων μπάσκετ με τη στήριξη της Αντιπεριφέρειας Θεσσαλονίκης.

Στο πλαίσιο των εγκαινίων, τιμήθηκε ο Μπάμπης Χαλκίδης για την πολυετή ανιδιοτελή προσφορά του ως Πρόεδρος και μέλος διοικήσεων στους συλλόγους της Ηλιούπολης, ΓΣ Ηλιούπολης, Ορφέα Ηλιούπολης, Αστραπή Κυψέλης με τις οποίες ο σπουδαίος παράγοντας κατέκτησε τίτλους και προώθησε ταλαντούχους ποδοσφαιριστές σε επαγγελματικές ομάδες, ενώ πρόσφερε τα μέγιστα στο Μπάσκετ του Ορφέα και στο τμήμα Βόλεϊ της αγαπημένης του ομάδας με πανελλήνιες διακρίσεις και κορυφαία επιτυχία τη μεταγραφή του Άκη (Θεόδωρου) Χατζηαντωνίου στον Παναθηναϊκό της οικογένειας Γιαννακόπουλου.

Την τιμητική πλακέτα απένειμαν μέσα σε ιδιαίτερα συγκινητική ατμόσφαιρα, ο   Υπουργός Μακεδονίας Θράκης Σταύρος Καλαφάτης και η Αντιπεριφερειάρχης Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης Βούλα Πατουλίδου, ενώ προσφέρθηκαν στο τιμώμενο πρόσωπο πλακέτες, αναμνηστικές φανέλες και δώρα από τον πρώην αρχηγό του ΠΑΟΚ Γιώργο Τουρσουνίδη, από τον Γιώργο Πλίκα,  τον πρώτο παίκτη του ΟΡΦΕΑ  που αγωνίστηκε στην Εθνική ομάδα (φορώντας τότε τα χρώματα του "Δημόκριτου") και από τους παλαίμαχους αθλητές της ομάδας μπάσκετ του Ορφέα Σάκη Καλαιτζή, Βαγγέλη Κολτσάκη, Χρήστο Μότσιανο, Σάκη Λαζαρίδη (τον σημερινό Αντιδήμαρχο Περιβάλλοντος).

Στην εκδήλωση των εγκαινίων ο Δήμος Παύλου Μελά προσκάλεσε και τίμησε τον Υφυπουργό Αθλητισμού της κυβέρνησης Καραμανλή Γιώργο Ορφανό που με δικές του ενέργειες το καλοκαίρι του 2005,  τοποθετήθηκε για πρώτη φορά χλοοτάπητας στο ξερό γήπεδο της Ηλιούπολης.

Με το σύνθημα ‘’φτάσε όπου δεν μπορείς΄΄ ξεδίπλωσαν το ταλέντο τους στο πράσινο ‘’χαλί’’ του Δημοτικού γηπέδου, οι  ποδοσφαιριστές Κ9 και Κ10 των Ακαδημιών Παύλου Μελά, Ομόνοιας Σταυρούπολης, ΑΜΣ Νικόπολης, Φοίνικα Πολίχνης, Εθνικού Μετεώρων, ΕΑ Καρατάσου, Νίκης Ευκαρπίας,  Αθλητικού Ομίλου Ν. Ευκαρπίας.

Οι μικροί αθλητές επιβραβεύτηκαν με το ζεστό χειροκρότημα του κοινού και τους απονεμήθηκαν κύπελλα και αναμνηστικά διπλώματα από τον οικοδεσπότη Δήμαρχο Δημήτρη Δεμουρτζίδη και τους επίσημους προσκεκλημένους. 

Στην γιορτή των εγκαινίων παρευρέθηκαν εκτός από τον Υπουργό Σταύρο Καλαφάτη, την Αντιπεριφερειάρχη Βούλα Πατουλίδου και τον Γιώργο Ορφανό, ο Βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης Στράτος Σιμόπουλος, ο Αντιπεριφερειάρχης Υγείας Χρήστος Μήττας, ο συντονιστής του Αθλητικού Τμήματος του ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης Γιάννης Παπαϊωάννου,  ο  εκπρόσωπος του κόμματος ‘’Ελληνική Λύση Κυριάκος Βελόπουλος’’ Χαράλαμπος Παναγιωτίδης, ο Πρόεδρος της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Μακεδονίας Σάββας Δημητριάδης, φίλοι του Μπάμπη Χαλκίδη μεταξύ των οποίων ο προπονητής Γιάννης Τσάρτσαλης και οι πρώην παράγοντες Γιάννης Τζαβέλλας, Κώστας Οικονόμου, Τάκης Αλεξανδρίδης, γονείς και πολλοί φίλοι του ερασιτεχνικού αθλητισμού.

Από τον Δήμο Παύλου Μελά έδωσαν το παρών η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ελένη Γεροκώστα, οι Αντιδήμαρχοι Παντελής Νιγδέλης, Σάκης Λαζαρίδης, Άκης Αράπογλου, Σαράντης Καρβουνίδης, Κώστας Πάντσης και τα μέλη Παναγιώτης Τριανταφυλλίδης, Δημήτρης Λαλές, Παντελής Αργυρόπουλος, ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Κίμων Σαραφίδης και η τοπική σύμβουλος Καλλιόπη Βλάχου.

Θερμές ευχαριστίες στην Τράπεζα Τροφίμων Θεσσαλονίκης (με έδρα στη Νικόπολη του Δήμου Παύλου Μελά) για την προσφορά γλυκισμάτων στους μικρούς αθλητές καθώς και στην ΠΡΟΤΕΚΤΑ Παύλου Μελά και τον Γιώργο Μακαβό για την παροχή πρώτων βοηθειών.

Η εκδήλωση διοργανώθηκε από τον Αντιδήμαρχο Πολιτισμού Αθλητισμού Παντελή Νιγδέλη, τον Διευθυντή Στάθη Αναστασιάδη, τα στελέχη του Αθλητισμού Άννα Πεγιούδη, Παρασκευή Ζάββα, την τεχνική υποστήριξη του Πολιτισμού και των Τμημάτων Καθαριότητας, Πρασίνου, Καθημερινότητας – Άμεσης Επέμβασης. 

Φωτογραφίες: Studio Δυτικώς Αλέξης Αλαματίδης, Ευζώνων 7, Άνω Ηλιούπολη


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!