Εκβίαζαν τον δήμαρχο Ωραιοκάστρου. Σύλληψη τριών ατόμων. Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. και του δημάρχου Ωραιοκάστρου Π. Τσακίρη


Τρία άτομα 2 άνδρες και μια γυναίκα συνελήφθησαν επειδή προσπάθησαν να εκβιάσουν τον δήμαρχο Ωραιοκάστρου Παντελή Τσακίρη. Οι δράστες ζητούσαν από τον κ. Τσακίρη 40.000 ευρώ προκειμένου να μην δημοσιεύσουν βίντεο με τον ίδιο σε προσωπικές του στιγμές.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

Εξιχνίαση υπόθεσης εκβίασης σε βάρος 38χρονου ημεδαπού

Για την υπόθεση συνελήφθησαν 3 άτομα και σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος συνεργού τους

Οι συλληφθέντες απαιτούσαν την καταβολή χρηματικού ποσού από 38χρονο προκειμένου να μην τον δυσφημήσουν

Συνελήφθησαν έπειτα από συντονισμένες ενέργειες του Τμήματος Δίωξης Εκβιαστών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης τρία άτομα για υπόθεση εκβίασης σε βάρος 38χρονου ημεδαπού.

Πρόκειται για ημεδαπούς ηλικίας 46, 66 (άνδρες) και 22 (γυναίκα) ετών σε βάρος των οποίων, καθώς και σε βάρος 60χρονου ημεδαπού συνεργού τους, σχηματίσθηκε δικογραφία για εκβίαση κατά συναυτουργία, συνέργεια σε εκβίαση, παραβίαση του απορρήτου της προφορικής και τηλεφωνικής επικοινωνίας, καθώς και για παραβάσεις της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα.

Προηγήθηκε καταγγελία του 38χρονου και του 41χρονου αδερφού του στην ανωτέρω Υπηρεσία, σύμφωνα με την οποία οι δύο συλληφθέντες άνδρες απαίτησαν το χρηματικό ποσό των 40.000 ευρώ, προκειμένου να μη δυσφημήσουν τον 38χρονο, δημοσιοποιώντας βιντεοληπτικό υλικό που κατείχαν, έπειτα από παρακολούθηση που προηγήθηκε.

Άμεσα οργανώθηκε αστυνομική επιχείρηση, κατά την οποία χθες (29-10-2021) προσήλθε σε προκαθορισμένο ραντεβού στην περιοχή της Καλαμαριάς ο 46χρονος για να παραλάβει το συμφωνηθέν ποσό, οπότε και συνελήφθη.

Ακολούθως συνελήφθησαν ο 66χρονος, ο οποίος ανέμενε τον συνεργό του για να του παραδώσει μέρος του ανωτέρω ποσού και η 22χρονη, στην τηλεφωνική συσκευή της οποία βρέθηκε υλικό σχετικό με την υπόθεση.

Επιπλέον, σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 60χρονου ημεδαπού, ο οποίος σύμφωνα με την καταγγελία, ανέθεσε την παρακολούθηση στους έτερους συλληφθέντες.

Κατασχέθηκαν και εστάλησαν για περαιτέρω εργαστηριακή ανάλυση, ηλεκτρονικές συσκευές (κινητά τηλέφωνα, φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές, usb ) και μία φορητή συσκευή καταγραφής ήχου, με την οποία ο 46χρονος κατέγραφε τη συνομιλία του με τον 41χρονο παθόντα εν αγνοία του.

Οι συλληφθέντες οδηγούνται στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Η ανακοίνωση του δημάρχου Ωραιοκάστρου Παντελή Τσακίρη

Σε ανακοίνωση του ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου Παντελής Τσακίρης στο προφίλ του στο facebook αναφέρει:

Αισθάνομαι σοκαρισμένος για τη βίαιη εισβολή στην προσωπική και οικογενειακή μου ζωή.

Πολύ θυμωμένος και αηδιασμένος για τις μεθόδους που μετέρχονται «κάποιοι» για να πετύχουν τους σκοπούς τους. Ως εδώ.
Τώρα αναλαμβάνει η δικαιοσύνη.
Ευχαριστώ θερμά τις αρχές της αστυνομίας και ειδικότερα τη διεύθυνση ασφαλείας Θεσσαλονίκης και την υποδιεύθυνση εκβιαστών για την άμεση και αποτελεσματική διαχείρηση της υπόθεσης.
Η Δημοκρατία δεν εκβιάζεται. Τέλος


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!