Το Ελληνικό Ιδρυμα Πολιτισμού και το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης συνεργάζονται με αφορμή τη 18η Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης

 


ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗ 18η ΔΙΕΘΝΗ ΕΚΘΕΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

 

Το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης στηρίζει με όλες τις δυνάμεις του τη 18η Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης, η οποία επιστρέφει δριμύτερη μετά την περυσινή ψηφιακή της υλοποίηση λόγω της πανδημίας. Στο πλαίσιο αυτό, την Τρίτη 23 Νοεμβρίου 2021 και ώρα 19.00, ο Οργανισμός του Μεγάρου φιλοξενεί την κεντρική εκδήλωση της διοργάνωσης στην αίθουσα Αιμίλιος Ριάδης του κτηρίου Μ2.

 

Σε δήλωσή του ο Πρόεδρος του Οργανισμού, κ. Βασίλης Γάκης επισημαίνει πως «είχαμε θέσει από την πρώτη στιγμή ως απόλυτη προτεραιότητα την αμέριστη στήριξη σε όλες τις δράσεις που προάγουν τον πολιτισμό, τις τέχνες και τη δημιουργία. Ακολουθώντας πιστά αυτήν την αρχή, το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης “αγκαλιάζει” τη Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης προσδοκώντας να δώσει μια προστιθέμενη αξία σε μια κορυφαία πρωτοβουλία που φέρνει την πόλη μας στο επίκεντρο του πανευρωπαϊκού ενδιαφέροντος των βιβλιόφιλων.

Στεκόμαστε με υπερηφάνεια δίπλα σε όλους τους φορείς οι οποίοι τιμούν τη Θεσσαλονίκη αναδεικνύοντας την εκδοτική ταυτότητα της πατρίδας μας, αλλά και αναγνωρίζοντας στο πρόσωπο της τιμώμενης χώρας της Γερμανίας την προσφορά της στον πανανθρώπινο πολιτισμό.

Μέσα από τη φετινή Διεθνή Έκθεση Βιβλίου χτίζονται στέρεες γέφυρες επικοινωνίας, συνεργασία, κατανόησης, προόδου, αλληλεγγύης και πολιτισμού».

 

Ο Πρόεδρος του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού Νίκος Α. Κούκης τονίζει μεταξύ άλλων, «ότι η συνεργασία με το Μέγαρο Μουσικής  Θεσσαλονίκης αποτελεί για εμάς κορυφαία προτεραιότητα, προκειμένου η 18η ΔΕΒΘ να αναδειχθεί μέσα από τις συνέργειες των πολιτιστικών φορέων της Θεσσαλονίκης».

 

Κατά τη διάρκεια της  εκδήλωσης θα παρουσιαστούν δράσεις και στιγμιότυπα από την ψηφιακή 17η ΔΕΒΘ του 2020, καθώς και το πρόγραμμα της φετινής, με θεματικό άξονα το τρίπτυχο Παρελθόν-Παρόν-Μέλλον, με αφορμή τη συμπλήρωση 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821.


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!