Η 18η Διεθνής Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης , διαφορετική, ανανεωμένη με μεγάλες καινοτομίες και πρωτοποριακό μοντέλο

 


Από το Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού: Η 18η ΔΕΒΘ, διαφορετική, ανανεωμένη με μεγάλες καινοτομίες και πρωτοποριακό μοντέλο

 

Η φετινή 18ηΔιεθνής Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης θα πραγματοποιηθεί υβριδικά με παράλληλη συνύπαρξη φυσικού και διαδικτυακού προγράμματος.

Η πόλη της Θεσσαλονίκης ενώνει μαζί μας τις δυνάμεις της για να υποδεχθεί τη 18η ΔΕΒΘ και να προσελκύσει το κοινό στις εγκαταστάσεις της HELEXPO

Σ’αυτό το πλαίσιο, ανανεώσαμε τις παλαιές συνέργειες και προχωρήσαμε σε νέες με τους ακόλουθους φορείς:

 

·         Περιφέρεια Κεντρική Μακεδονίας

·         Helexpo ΔΕΘ

·         Δήμος Θεσσαλονίκης

·         Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης

·         Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης

·         Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος

·         Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος

 

Η διεύρυνση του διεθνούς χαρακτήρα της 18ης ΔΕΒΘ είναι βασικός μας στόχος μας. Σε μια χρονιά δύσκολη, με συνθήκες υγειονομικού περιορισμού, φιλοξενούμε: · 15 χώρες

·         πάνω από 450 συγγραφείς, εικονογράφοι, μεταφραστές, ομιλητές 236 εκθέτες

·         Η Γερμανόφωνη λογοτεχνία έχει την τιμητική της: Η Έκθεση θα προσφέρει στο κοινό ένα πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων τόσο για τους εκπροσώπους του κλάδου του βιβλίου με επαγγελματικές εκδηλώσεις,όσο και για τους λάτρεις της λογοτεχνίας που συνδιοργανώνουν: η Διεθνής Έκθεση Βιβλίου της Φρανκφούρτης, το Goethe-Institut και το πρόγραμμα Litrix.de σε συνεργασία με το Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού.

·         Από τη Γεωργία, στο πλαίσιο της Τυφλίδας, Παγκόσμιας Πρωτεύουσας Βιβλίου 2021, υποδεχόμαστε μια δυναμική αποστολή που περιλαμβάνει συγγραφείς και εκπροσώπους φορέων πολιτισμού.

Η παρουσία σημαντικών εκπροσώπων της παγκόσμιας αγοράς του βιβλίου αλλά  καιφορέων, εκδοτών και λογοτεχνικών πρακτόρων από χώρες όπως η Ρουμανία, η Αλβανία, η Γαλλία, η Βραζιλία και η Τουρκία αποδεικνύουν το δυναμικό άνοιγμα εξωστρέφειας που επιτυγχάνει η ΔΕΒΘ και τη διεθνή διάστασή της.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Υποδεχόμαστε το κοινό με πάνω από:

·         250 ζωντανές εκδηλώσεις 

·         25 και πλέον εκδηλώσεις στο διαδικτυακό πρόγραμμα,

·         σε 4 μέρες

·         σε 8 αίθουσες εκδηλώσεων

·         2 αίθουσες της Παιδικής Γωνιάς

 

Συγκεκριμένα:

·         Σημαντική θέση καταλαμβάνουν φέτος οι εκδηλώσεις που αναπτύσσονται στις ακόλουθες θεματικές ενότητες: Διακόσια χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση, Πολιτική: Ελευθερία και Ευθύνη, Νέες Τεχνολογίες του Βιβλίου, Ποιος Χρειάζεται Σήμερα Τις Κλασικές Σπουδές.

·         Στην 18η ΔΕΒΘ φιλοξενούνται, επίσης, νέοι Έλληνες εικαστικοί και πρωτοποριακά artprojects ενώ θα υπάρχει αφιέρωμα στον Φιόντορ Ντοστογιέφσκι μέσα από ένα μοναδικό project, το ArtistsBooks.


·         Παράλληλο διαδικτυακό πρόγραμμα

Φέτος εκμεταλλευόμαστε την περσινή τεχνογνωσία και με σκοπό να διατηρήσουμε το δυναμικό κοινό των 18-35, ετοιμάσαμε ένα πολύ δυνατό διαδικτυακό πρόγραμμα που περιλαμβάνει συζητήσεις με κορυφαίους κλασικιστές της Οξφόρδης και του Κέμπριτζ, στρογγυλά τραπέζια για τη σύγχρονη πεζογραφία, το αστυνομικό μυθιστόρημα, την ποίηση, το αρχαίο δράμα, τη σχέση κινηματογράφου και λογοτεχνίας, την ηθική και την πράξη της μετάφρασης, την επέτειο Ντοστογιέφσκι, τις νεοελληνικές σπουδές στο εξωτερικό, τα πενήντα χρόνια της σεφερικής Στροφής κ.ά.   

Το Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού, ως επίσημος εθνικός φορέας του βιβλίου σε αγαστή συνεργασία με του Έλληνες εκδότες, επενδύει πλέον με στοχευμένο και συστηματικό προγραμματισμό στη διεθνή δικτύωση και τη δημιουργία αλληλεπίδρασης της ελληνικής αγοράς βιβλίου με άλλες χώρες και καλωσορίζει τους διεθνείς συνεργάτες της ΔΕΒΘ, εδώ, στη Θεσσαλονίκη.Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!