Δ. Ωραιοκάστρου: Υποδοχή των λειψάνων του ήρωα Συνταγματάρχη Νικόλαου Γιαννακόπουλου που έπεσε στην Κύπρο το 1974

 


Δ. Ωραιοκάστρου: Υποδοχή των λειψάνων του ήρωα Συνταγματάρχη Νικόλαου Γιαννακόπουλου που έπεσε στην Κύπρο το 1974

Σε κλίμα συγκίνησης και εθνικής υπερηφάνειας πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στο Ωραιόκαστρο η υποδοχή των λειψάνων του Συνταγματάρχη (ΜΧ) Νικόλαου Γιαννακόπουλου, που έπεσε ηρωικά στην Κύπρο τον Αύγουστο του 1974. Τα λείψανα του Έλληνα αξιωματικού, με καταγωγή από το Μουζάκι Καρδίτσας, ανευρέθηκαν και ταυτοποιήθηκαν 47 χρόνια μετά το θάνατό του, στο πλαίσιο του προγράμματος εκταφών της Διερευνητικής Επιτροπής Αγνοουμένων (ΔΕΑ) και του αντίστοιχου προγράμματος της Κυπριακής Δημοκρατίας.


Η υποδοχή των λειψάνων του Συνταγματάρχη Νικόλαου Γιαννακόπουλου, που θυσίασε τη ζωή του υπερασπιζόμενος την πατρίδα κατά την τουρκική εισβολή στην Κύπρο, έγινε στον ιερό ναό Υψώσεως Τιμίου Σταυρού στη Γαλήνη Ωραιοκάστρου με στρατιωτικές τιμές που αρμόζουν σε έναν ήρωα από το Γ΄ΣΣ NRDC-GR.

Ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου, Παντελής Τσακίρης, εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στα μέλη της οικογένειας του Έλληνα αξιωματικού που κατοικούν στο Ωραιόκαστρο και επισήμανε πως αποτελεί τιμή για τον τόπο να υποδέχεται έναν ήρωα που αγωνίστηκε για την πατρίδα και την ελευθερία.


Αμέσως μετά την υποδοχή τελέστηκε εξόδιος ακολουθία στον ιερό ναό Υψώσεως Τιμίου Σταυρού και στη συνέχεια τα λείψανα του Νικόλαου Γιαννακόπουλου κομίστηκαν στα Κοιμητήρια Ωραιοκάστρου, όπου εναποτέθηκαν σε ειδικό χώρο, αφού τελέστηκε τρισάγιο και αποδόθηκαν τιμές από στρατιωτικό άγημα με ριπές όπλων.

Τα λείψανα του Συνταγματάρχη Νικόλαου Γιαννακόπουλου κομίστηκαν από την Κύπρο στην Ελλάδα στις 24 Νοεμβρίου 2021 με ειδική στρατιωτική πτήση μαζί με τα λείψανα ακόμη έξι Ελλήνων Αγωνιστών που έπεσαν ηρωικά υπέρ της πατρίδας.


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!