Δ. Ωραιοκάστρου: Εκδήλωση για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση με ομιλητή τον π. Βασίλειο Καλλιακμάνη

 


Δ. Ωραιοκάστρου: Εκδήλωση για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση με ομιλητή τον π. Βασίλειο Καλλιακμάνη

Εκδήλωση για την επέτειο συμπλήρωσης 200 χρόνων από την κήρυξη της Ελληνικής Επανάστασης διοργανώνει ο δήμος Ωραιοκάστρου με ομιλητή τον π. Βασίλειο Καλλιακμάνη, καθηγητή Θεολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Η εκδήλωση διοργανώνεται από την Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής και Πολιτισμού και θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη, 23 Νοεμβρίου 2021, στις 18.30, στην Αίθουσα Εκδηλώσεων των ΕΠΑΣ ΟΑΕΔ Ωραιοκάστρου (Θεσσαλονίκης 73, Ωραιόκαστρο).

Κεντρικός ομιλητής θα είναι ο π. Βασίλειος Ι. Καλλιακμάνης, Καθηγητής Τμήματος Θεολογίας ΑΠΘ. Το θέμα της ομιλίας είναι: «Ο κοινωνικός ρόλος της Εκκλησίας κατά την τουρκοκρατία και την Επανάσταση του 1821».

Την εκδήλωση θα χαιρετήσουν ο σεβασμιότατος μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως, κ. Βαρνάβας, ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου, Παντελής Τσακίρης και η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής και Πολιτισμού του Δήμου Ωραιοκάστρου, Χριστίνα Ζάπρα.

Στην εκδήλωση έχουν κληθεί να συμμετάσχουν οι προϊστάμενοι, καθώς επίσης νέες και νέοι, από τις ενορίες Ι.Ν. Κοιμήσεως Θεοτόκου Ωραιοκάστρου, Ι.Ν. Αγίου Αθανασίου Παλαιοκάστρου, Ι.Ν. Τιμίου Σταυρού, Ι.Ν. Αγίου Νικολάου Νεοχωρούδας και Ι.Ν. Κοιμήσεως Θεοτόκου Πενταλόφου.

Διευκρινίζεται πως η εκδήλωση θα γίνει με την τήρηση των μέτρων προστασίας από τον Covid-19 και για την είσοδο στο χώρο είναι απαραίτητη η επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού ή νόσησης Covid-19.


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!