ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Θεσσαλονίκης: Το Πολυτεχνείο ζει - Όλες και όλοι στους δρόμους

 


Το Πολυτεχνείο ζει

 Όλες και όλοι στους δρόμους

 

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Θεσσαλονίκης συμμετέχει αγωνιστικά στις εκδηλώσεις για την 48η επέτειο της εξέγερσης στο ΕΜΠ και την κατάληψη της Πολυτεχνικής Σχολής του ΑΠΘ τον Νοέμβρη του 1973.

Καλεί δε, τη νεολαία, τους εργαζόμενους, τους άνεργους και όλους τους δημοκρατικούς πολίτες, άνδρες και γυναίκες να συμμετάσχουν μαζικά στις επετειακές εκδηλώσεις.

Κανείς και καμία δεν έχει ξεχάσει την δικτατορία των συνταγματαρχών ούτε τις χιλιάδες των φυλακισθέντων, βασανισθέντων και εξορισθέντων αγωνιστών οι οποίοι ύψωσαν το ανάστημά τους στους δικτάτορες.

Θυμόμαστε και συνεχίζουμε τον αγώνα όσων αντιστάθηκαν με αποκορύφωμα την κατάληψη της Νομικής στην Αθήνα και του Πολυτεχνείου στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη. Αγώνα για τη δημοκρατία, την ελευθερία και τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Ιδίως σήμερα που η ακροδεξιά επιχειρεί να πάρει τη ρεβάνς από τη Μεταπολίτευση, και ο φασισμός, ο ρατσισμός και η μισαλλοδοξία σηκώνουν κεφάλι, είναι υποχρέωση κάθε αριστερού και κάθε δημοκρατικού πολίτη να προασπίσει τη Δημοκρατία και να αντιταχθεί σε κάθε είδους προσπάθεια αναθεώρησης της Ιστορίας και αναβίωσης του φασιστικού τέρατος.

Έχοντας ως φάρο την εξέγερση του Νοεμβρίου 1973, αντιστεκόμαστε στη νεοφιλελεύθερη  κυβέρνηση της ΝΔ, η οποία εκμεταλλευόμενη την πανδημία επιχειρεί την άλωση του κοινωνικού κράτους και το ξεπούλημα των κοινών αγαθών. Την ίδια ώρα επιβουλεύεται τις δημοκρατικές κατακτήσεις του ελληνικού λαού παίρνοντας μια σειρά αντιδημοκρατικά μέτρα με έντονο ακροδεξιό άρωμα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, δεν θα επιτρέψει στην κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη να αμφισβητήσει τις δημοκρατικές κατακτήσεις της Μεταπολίτευσης και καλεί το λαό της Θεσσαλονίκης να αντισταθεί με τη μαζική συμμετοχή στις εκδηλώσεις μνήμης της 17ης Νοεμβρίου.

ΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΖΕΙ!

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ!

Τα ραντεβού μας για την Τετάρτη 17/11/2021

 

 

 

11:30 π.μ.: στο πρώην περίπτερο της Πολωνίας (εντός ΔΕΘ - Είσοδος από την πύλη Εμπορίου).

Απόδοση τιμής στους αγωνιστές/αγωνίστριες που δικάστηκαν στο έκτακτο στρατοδικείο Θεσσαλονίκης, που είχε έδρα το συγκεκριμένο κτίριο.

 

12:30 μ.μ.: στο φουαγιέ της Πολυτεχνικής Σχολής

Τιμούμε τη μνήμη του σ. Θωμά Βασιλειάδη, από τους πρωτεργάτες της κατάληψης της Πολυτεχνικής Σχολής του ΑΠΘ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΚΑΙ ΠΟΡΕΙΑ ΠΡΟΣ ΤΟ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ ΠΡΟΞΕΝΕΙΟ

 

05:00 μ.μ.: στην πύλη Εμπορίου της ΔΕΘ (έναντι αίθουσας τελετών ΑΠΘ)

Προσυγκέντρωση ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Θεσσαλονίκης.

Η πορεία θα ξεκινήσει στις 6:00 μμ σύμφωνα με την απόφαση των φοιτητικών συλλόγων.

Το μπλοκ μας θα αναπτυχθεί πίσω από το πανό της νεολαίας μας.

 

ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Θεσσαλονίκης


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!