Εκπαιδευτικά προγράμματα καλαθοσφαίρισης στον Δήμο Παύλου Μελά

 


Εκπαιδευτικά προγράμματα καλαθοσφαίρισης

στον Δήμο Παύλου Μελά

Ο Δήμος Παύλου Μελά φιλοξένησε την Πέμπτη 25 Νοεμβρίου στο ΔΑΚ «Λάζαρος Παπαδόπουλος» στην Άνω Ηλιούπολη, το πρόγραμμα Her World Her Rules το οποίο είναι μια συνεργασία της Fiba με την Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης. Το πρόγραμμα φέρνει πιο κοντά το άθλημα του μπάσκετ στα κορίτσια, ενώ παράλληλα έτρεξε και το πρόγραμμα «τρίποντα στα σχολεία» που απευθύνεται στα αγόρια δημοτικού και του γυμνασίου.


Παρών ήταν ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, ο οποίος μαζί με τον Αντιδήμαρχο Αθλητισμού – Πολιτισμού Παντελή Νιγδέλη πήραν μέρος σε ένα άτυπο αγώνα ένας με έναν. Συγχρόνως, παρούσα ήταν η διεθνής καλαθοσφαιρίστρια και βοηθός στην εθνική γυναικών Δήμητρα (Τούλα) Καλέντζου η οποία μίλησε με παιδιά των δημοτικών σχολείων που βρέθηκαν στο αθλητικό κέντρο και τους έδωσε τις πολύτιμες συμβουλές της.

Ο Δήμος Παύλου Μελά με πρωτοβουλία της Διεύθυνσης Πολιτισμού – Αθλητισμού – Παιδείας παραχώρησε τις εγκαταστάσεις του και στάθηκε αρωγός της προσπάθειας αυτής έτσι ώστε οι ομοσπονδιακοί προπονητές που συμμετέχουν στο πρόγραμμα να μεταλαμπαδεύσουν τις γνώσεις τους στα μικρά παιδιά.


Παράλληλα, η διεθνής καλαθοσφαιρίστρια και βοηθός στην εθνική γυναικών Τούλα Καλέντζου επισκέφθηκε τμήματα του Π.Σ. Ευκαρπίας και του Ε.Ο.Σ. και μοιράστηκε εμπειρίες της αθλητικής της διαδρομής.

Μετά το πέρας της πετυχημένης εκδήλωσης, αντιπροσωπεία Γυμναστών Δήμων Δυτικής Θεσσαλονίκης παρουσία και του Γ.Γ. δήμου Παύλου Μελά Κίμωνα Σαραφίδη ενημέρωσε τον Περιφερειάρχη για το γνωστό θέμα της αναστολής της κρατικής χρηματοδότησης των προγραμμάτων «Αθλητισμός για Όλους» των δήμων, που οδηγεί χιλιάδες πτυχιούχους γυμναστές στην ανεργία.

Θερμές ευχαριστίες στο Hotel Βυζάντιο για την υποστήριξη της εκδήλωσης.

 


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!