Δ. Θεσσαλονίκης: Στο επίκεντρο τα ζητήματα της οδικής ασφάλειας Οδύνη για τον θάνατο της ποδηλάτισσας και του άτυχου διανομέα

 


Στο επίκεντρο τα ζητήματα της οδικής ασφάλειας 

Οδύνη για τον θάνατο της ποδηλάτισσας και του άτυχου διανομέα

Την οδύνη του για το τραγικό δυστύχημα που οδήγησε στον θάνατο  ποδηλάτισσας στην οδό Λαμπράκη αλλά και για τον αδόκητο χαμό διανομέα σε τροχαίο λίγες μέρες νωρίτερα εξέφρασε ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας.

Μιλώντας από το βήμα του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης, ο κ. Ζέρβας επεσήμανε την αναγκαιότητα να αντιμετωπιστούν με ιδιαίτερη σοβαρότητα  τα ζητήματα της οδικής ασφάλειας και της οδικής συμπεριφοράς.

Σημείωσε μάλιστα ότι λόγω της πανδημίας πολλοί επιλέγουν το ποδήλατο ως το πιο υγιεινό, ασφαλές και οικονομικό μέσο μετακίνησης. Ο κ. Ζέρβας ανέφερε ενδεικτικά ότι σε μετρήσεις του 2014 αναφορικά με την ωριαία μετακίνηση  ποδηλατών είχε προκύψει πως ο αριθμός ανερχόταν σε 50 άτομα, ενώ με τον νέο ποδηλατόδρομο στη Λεωφόρο Νίκης ο αριθμός αυτός 8πλασιάστηκε (400). 

Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης τόνισε την ανάγκη ασφαλούς συνύπαρξης οδηγών, δικυκλιστών και ποδηλατών στο οδόστρωμα, ενώ αναφέρθηκε και στις προσπάθειες που καταβάλλονται από πλευράς Δήμου μέσα από τους νέους ποδηλατόδρομους, τις ασφαλτοστρώσεις και τις διαγραμμίσεις αλλά και μέσα από τη συνεργασία με όλους τους φορείς στο ζήτημα της ρύθμισης των σηματοδοτών και της βελτίωσης των μετακινήσεων.

Ειδική συνεδρίαση για το κυκλοφοριακό

Ο Κωνσταντίνος Ζέρβας, εξάλλου, προανήγγειλε ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης για το κυκλοφοριακό, το οποίο και χαρακτήρισε ως το νούμερο 1 πρόβλημα της πόλης



Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!