Γυναικοκτονία: η δολοφονική διάσταση της πατριαρχίας, εκδήλωση των Ν.Ε. Α΄ και Β΄ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ

 
Γυναικοκτονία: η δολοφονική διάσταση της πατριαρχίας

 

 

Τον τελευταίο χρόνο 13 γυναίκες έχασαν την ζωή τους από τους -νυν ή πρώην- συντρόφους τους στην Ελλάδα. Δέκα τρεις γυναικοκτονίες διατηρούν μια σεξιστική τρομοκρατία εις βάρος των γυναικών και συμβάλλουν, άμεσα ή έμμεσα, στην οικειοποίηση του σώματος, της ψυχής, της κοινωνικής και ανθρώπινης υπόστασης τους από τους άντρες της οικογένειας ή του περίγυρου τους.

Η γυναικοκτονία είναι η πιο ακραία μορφή έμφυλης βίας και ένα συστατικό της πατριαρχικής κυριαρχίας, που αντιμάχεται την Δημοκρατία και δυσκολεύει κάθε προσπάθεια χειραφέτησης. Η πρόληψη και η αντιμετώπιση της γυναικοκτονίας γεννούν σύνθετα ερωτήματα, επιβάλλουν να κατανοήσουμε τις σύγχρονες μορφές πατριαρχίας και να αναζητήσουμε τους όρους υπέρβασής τους.

Το τμήμα Φεμινιστικής Πολιτικής και Φύλου των Ν.Ε. Α΄ και Β΄ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Καταπολέμησης της Βίας Κατά των Γυναικών, διοργανώνει εκδήλωση με θέμα: 

«Γυναικοκτονία: η δολοφονική διάσταση της πατριαρχίας»

 

Στην εκδήλωση θα μιλήσουν οι:

-       Μαρία Γιαννακάκη, τ. ΓΓ Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, τ. βουλεύτρια

-       Αθηνά Γούλιαρου, δικηγόρος

-       Κλειώ Παπαντολέων, δικηγόρος

Παρέμβαση θα κάνει η Ρωξάνη Κωστατζίκη δικηγόρος

Θα συντονίσουν η Ιφιγένεια Καμτσίδου και η Μακρίνα Κωστή

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την

Πέμπτη 25 Νοεμβρίου, ώρα 19.00-21.00.

Θα μεταδοθεί μέσω της   διαδικτυακής πλατφόρμας zoom https://us02web.zoom.us/j/83485301375 ενώ  θα αναμεταδίδεται και από τη σελίδα στο face book syrizathessalonikis καθώς και από το Left.gr.

 

Το γραφείο Τύπου

ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία

Θεσσαλονίκης


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!